Dit is de ultieme reis bucketlist!

Onderwerpen toon

Toen wij begin 2014 het idee kregen om Reisjunk.nl te beginnen, hadden we nooit durven dromen dat het daadwerkelijk ons werk zou worden. In al die jaren hebben we ontzettend veel van de wereld mogen zien en hier meer dan 700 artikelen over geschreven op ons blog. In dit artikel hebben we de 37 vetste dingen op een rijtje gezet die wij de afgelopen jaren hebben gedaan. Dit zijn super uiteenlopende bucket list dingen van bestemmingen over de hele wereld. Het kan niet anders dat jouw bucketlist een stuk langer zal zijn na het lezen van dit artikel!

#1 Ga mee met de 5-daagse TAO expeditie in de Filipijnen

Tijdens de TAO expeditie bezoek je bounty eilanden, lagunes en de mooiste plekken om te snorkelen. Je slaapt in eenvoudige hutjes op onbewoonde eilanden en eet de meest verse vis. Wat een avontuur!

#2 Wandel langs de hoogste palmbomen ter wereld in Colombia

In de Valle de Cocora staan de hoogste palmbomen ter wereld die tot wel 60 meter hoog kunnen groeien. In het heuvelachtige gebied staan honderden van deze waxpalmen en er is een toffe wandelroute waarbij je door een nevelwoud loopt en uiteindelijk uitkomt bij Valle de Cocora. Hier tussendoor wandelen laat je ontzettend klein voelen.

#3 Zwemmen in de Dode Zee in Jordanië

In de Dode Zee blijf je zonder moeite drijven doordat het water een zoutgehalte heeft van wel 33%. In de Dode Zee drijven is een super gekke ervaring en is dat plekje op je bucketlist zeker waard.

#4 De 3976 meter hoge Acatenango vulkaan beklimmen in Guatemala

De tweedaagse hike naar de top van Acatenango vulkaan, brengt je langs 3 microklimaten waardoor je elke paar uur in een totaal andere omgeving staat. Daarbij heb je vanuit Acatenango uitzicht op de omliggende vulkanen Agua, Fuego en Pacaya en juist dat maakt dit één van de mooiste hikes in Midden-Amerika.

#5 Snorkelen in het helderste water ter wereld in IJsland

In de Silfra kloof snorkel je in een diepe kloof die is gecreëerd door de scheiding van de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen. De kloof is gevuld met ijskoud gletsjerwater dat gedurende tientallen jaren ondergronds gefilterd is door verharde, poreuze lavarotsen. Hierdoor is dit het puurste en helderste water ter wereld dat een betoverende onderwaterwereld onthult met kleuren die je boven het oppervlak niet ziet. In het water dat zo’n 2 graden is en je hebt tot 120 meter zicht! Gelukkig draag je een dry suit waardoor je droog blijft en niet direct bevriest.

#6 Bewandel de Wadi Ghuweir Trail in Jordanië

De Wadi Ghuweir Trail is een tropisch paradijs. Tijdens de trail volg je een stroom water langs het constant veranderende landschap. Zo loop je door een smalle kloof met gigantische rode muren die zijn uitgesleten door het water dat hier al eeuwen lang doorheen stroomt in het regenseizoen. Halverwege kom je bij de hangende tuinen vol met varens, palmbomen en verschillende mossen die uit de muren en inhammen van de canyon groeien. Dit is zeker een van ons mooiste hikes ooit!

#7 Zwem in de hoogste infinity pool ter wereld in Singapore 

Op de 57e verdieping van het iconische Marina Bay Sands vind je de hoogste infinity pool ter wereld. Het waanzinnige zwembad is 150 meter lang en ligt maar liefst op 200 meter hoogte! Hier zwemmen stond al jaren op onze bucketlist en het was niet goedkoop, maar zeker iedere euro waard!

#8 Slapen in een villa op Bali in Indonesië

Het eiland Bali barst van de creativiteit en dat vind je ook terug in de architectuur. Zo staan er verstopt in de jungle verschillende villa’s die ware kunstwerken zijn. Je hebt ze in alle verschillende soorten en maten en voor ieder budget. Check de meest unieke villa’s op Bali.

#9 Stap in een helikopter en vlieg over Kaapstad in Zuid-Afrika

Wat is Kaapstad een gave locatie om een helikopter vlucht te maken! De piloot vertelt je van alles over de stad terwijl je geniet van het indrukwekkende uitzicht over Kaapstad, Lions head en natuurlijk de Tafelberg.

#10 Zwem in turquoise poelen bij Wadi Shab in Oman

Het prachtige Wadi Shab in Oman is vergelijkbaar met Wadi Ghuweir in Jordanië. Ook dit is een oranje kloof van oranje rotsen. Het enige verschil is dat je hier turquoise poelen vind, een verborgen grot en zelfs een kleine waterval. Wat een bijzondere plek!

#11 Slapen in een prachtige riad in Marrakech

Één ding is zeker, in Marokko heeft men smaak! In Marrakech vind je talloze waanzinnig mooie riads. Een riad is typisch Marokkaans en betekent letterlijk ‘tuin’. Een riad heeft dan ook altijd een mooie binnentuin en was vaak het huis van een rijke Marokkaanse familie. De patio is vaak rijkelijk versierd met mooie tegels, mozaïek, planten en een fontein of zwembad. Je stapt echt even in een sprookje wanneer je hier verblijft.

#13 De eeuwenoude stad Petra bezoeken in Jordanië

De eeuwenoude stad Petra is midden in de woestijn van Jordanië gebouwd en wordt omringd door gigantische rode en oranje rotsen. Meer dan 2000 jaar geleden leefde hier een volk genaamd de Nabateeërs. De Nabateeërs hakten massaal huizen, tombes en tempels uit de rotsen en omdat Petra het knooppunt was voor verschillende handelsroutes, was de stad steenrijk. Petra is in al die jaren ontzettend goed bewaard gebleven. Wanneer je door Petra wandelt, ga je echt even terug in de tijd.

#14 De 3726 meter hoge Rinjani vulkaan beklimmen in Indonesië

Mount Rinjani is een actieve vulkaan op Lombok en de op één na hoogste vulkaan van Indonesië. Op helemaal boven te komen maak je een pittige meerdaagse trekking die zo ontzettend gaaf is. Het opzoeken van je fysieke grenzen en de unieke uitzichten maken het beklimmen van Mount Rinjani waarschijnlijk één van de hoogtepunten van je reis door Indonesië, zowel letterlijk als figuurlijk.

#15 Maak een roadtrip door Costa Rica

Roadtrippen door Costa Rica is zo gaaf! Het is zo’n groen land en wanneer je met een huurauto over de wegen en door de bergen rijdt, kom je de meest mooie dingen tegen zoals uitgestrekte stranden, vulkanen en natuurlijk wild life. De papegaaien vliegen je op sommige plekken om de oren en met een beetje geluk kom je een luiaard tegen.

#16 Eilandhoppen bij de Komodo Eilanden in Indonesië

Tijdens de meerdaagse trip bij de Komodo Eilanden slaap je op een idyllische boot en zie je in 5 dagen de meest prachtige plekken. Komodo National Park is een groep eilanden die je misschien wel kent van de Komodo varanen uit natuurdocumentaires zoals bijvoorbeeld Planet Earth II. Maar wist je dat de Komodo eilanden nog heel veel meer bijzonders te bieden hebben? Je vindt er tropische witte en roze stranden, een rijke onderwaterwereld en bizarre mooie landschappen.

#17 Zwem in de mooiste cenotes van Mexico

In het zuiden van Mexico vind je duizenden prachtige cenotes. Je kan hier onwijs mooi snorkelen in het kristalheldere water en meestal zwemmen er kleine visjes die aan je tenen gaan knabbelen.

#18 Zeilen bij de San Blas Eilanden in Panama

De San Blas eilanden in Panama vormen een uniek archipel zoals je die nergens anders op aarde kan vinden. De San Blas eilanden vallen onder het Kuna Yala gebied dat in handen is van de Kuna Indianen. Zij hebben hun eigen regels en wetten die los staan van de wetgeving in Panama. Om die reden vind je op de eilanden geen resorts of hotels en varen er ook geen grote boten. Hooguit vind je er wat basic houten hutjes. In totaal zijn er 357 eilanden die allemaal mega paradijselijk zijn. Hier zeilen is dan ook echt fantastisch!

#19 Klim naar Kelingking Beach op Nusa Penida in Indonesië

Kelingking Beach op Nusa Penida heeft de bijnaam T-rex gekregen door de vorm van de rosten waarin je, met de nodige fantasie, een dino kan zien. Het is één van de mooiste stranden van Indonesië dus klim zeker via het ‘nogal uitdagende’ pad naar beneden.

#20 Wandel naar de kleurrijke Rainbow Mountain in Peru

Op 140 kilometer ten zuidoosten van Cusco en op 5000 meter hoogte ligt de wereldberoemde Rainbow Mountain met 7 kleuren. Deze kleuren zijn ontstaan doordat er een overvloed aan ijzer, koper en malachiet in de grond zit. Tot een aantal jaar geleden lag de Rainbow Mountain vrijwel altijd bedekt onder een laag sneeuw of ijs en je moest wel 6 dagen hiken om er te komen. Door de opwarming van de aarde is de Rainbow Mountain nu vrijwel altijd zichtbaar en kan je de kleurrijke berg bewonderen met een dagtour vanuit Cusco.

#21 Op safari in het Krugerpark in Zuid-Afrika

Op safari moét iedereen een keer in zijn of haar leven gedaan hebben toch? Het Krugerpark is een prachtig natuurgebied in Zuid-Afrika dat half zo groot is als Nederland. Er is een grote variatie aan wildlife en het kan niet anders dan dat je hier vele dieren zal spotten zoals giraffes, olifanten, bavianen, leeuwen, zebra’s.

#22 Een gevangenis zonder muren bezoeken in de Filipijnen

In Puerto Prinsesa op het eiland Palawan staat de bijzondere Iwahig gevangenis. Deze gevangenis in uniek omdat er geen muren omheen staan en er toch bijna nooit iemand ‘ontsnapt’. De gevangenis en het land eromheen hebben een oppervlakte dat ongeveer twee keer zo groot is als Parijs en bijna 3000 gevangenen werken en leven hier samen alsof het een groot dorp is. Als reiziger kan je deze gevangenis binnenwandelen er is altijd wel een gevangene die je wat kan vertellen over zijn leven hier.

#23 Kajakken langs de ruige kustlijn van Portugal

Kajakken langs de kust van Lagos in Portugal is ontzettend mooi. Je vindt er tientallen meters hoge kliffen met daar tussenin piepkleine verstopte strandjes en grotten. Het is fantastisch om dit te bewonderen vanuit een kajak.

#24 Bezoek de oude Inca stad Machu Picchu in Peru

Wie kent de eeuwenoude Inca stad Machu Picchu niet? Misschien vind je Machu Picchu wel het vaakst op mensen hun bucketlist en voor velen is het de reden om een reis door Peru te maken. Machu Picchu is dan ook echt een wereldwonder en super uniek doordat het, net zoals Petra in Jordanië, zo goed bewaard is gebleven. Dit komt mede doordat de Spanjaarden de stad nooit gevonden hebben en door de unieke bouwstijl die zelfs tegen aardbevingen bestand is.

#25 De tempels van Angkor bewonderen in Cambodja

De tempels van Angkor vormen het grootste religieuze bouwwerk ter wereld en daardoor ook zeker één van de indrukwekkendste monumenten. Het bouwen van de tempels begon in het jaar 889 en de 500 jaar die daarop volgde, bouwden ze een hele stad waaronder veel tempels. Op het hoogtepunt van het Khmer-rijk woonde er 1 miljoen mensen in Angkor terwijl London toentertijd slechts een dorp was van enkele tienduizenden inwoners.

#26 Slapen in de woestijn van Jordanië

De Wadi Rum woestijn in Jordanië is één van de mooiste woestijnen ter wereld. In tegenstelling tot veel andere woestijnen is Wadi Rum veel meer dan alleen een zandwoestijn. Door het ruige landschap met grote rotsformaties van zandsteen waan je jezelf echt op een andere planeet. In de woestijn zijn verschillende traditionele bedoeïenen tentenkampen waar je een of meerdere nachtjes kan slapen.

#27 De zonsopkomst bekijken bij Sigiriya in Sri Lanka

Sigiriya is een rots die kaarsrecht boven de toppen van de bomen uitsteekt en een interessante geschiedenis kent. Tussen 477 en 495 na Chr. stond op de top van deze 200 meter hoge rots namelijk het paleis van de toenmalige koning Kassapa. Volgens vele onderzoekers had koning Kassapa hier vooral veel leuke avontuurtjes met vele vrouwen. Bovenop de leeuwenrots had deze baas zelfs een zwembad laten maken.

#28 Hike naar Laguna 69 in Peru

De Panorama hike naar Laguna 69 in Peru is één van de mooiste hikes die wij ooit gemaakt hebben. Je wandelt door valleien met bloemen en planten die je nog nooit gezien hebt en tussen honderden meters hoge witte bergpieken. Uiteindelijk brengt de route je naar Laguna 69, een felblauw gletsjermeer dat op 4.600 meter hoogte ligt. Zo gaaf!

#29 Wandelen over de hangbruggen in het regenwoud van Costa Rica

Wandel door de toppen van de jungle over de hangbruggen en kijk je ogen uit in het tropische regenwoud van Costa Rica. Met een beetje geluk kom je onderweg slangen, apen of gekleurde gifkikkers en vogels tegen. Wij hebben al heel wat van de wereld mogen zien maar nergens hebben we zo’n rijke en diverse jungle gezien als in Costa Rica. De planten en bomen zijn gigantisch en heel indrukwekkend.

#30 Bezoek het blauwe stadje Chefchaouen in Marokko

In het Rifgebergte van Marokko vind je een heel bijzonder stadje genaamd Chefchaouen. De medina van Chefchaouen is geheel blauw met wit geschilderd en het is een doolhof van smalle steegjes vol kleurrijke versieringen!

#31 Roadtrippen met een Volkswagen camper door Mexico

Toet toet! Zie jij jezelf al gaan? Een roadtrip door het tropische zuiden van Mexico is zoveel leuker in dit busje! Je kan je Volkswagen busje overal parkeren waar je zelf wilt, bijvoorbeeld tussen de palmbomen op het strand of een gezellige camping.

#32 Klim naar de top van Lions head in Zuid-Afrika

De top van Lion’s Head heeft een hoogte van 669 meter vanwaar je een spectaculair uitzicht hebt over Kaapstad, de Tafelberg en de oceaan. Je staat al in een uurtje boven en zeker tijdens de zonsopkomst is het uitzicht zo spectaculair!

#33 Fiets door de metropool Bangkok

Lekker Hollands fietsen door de Thaise metropool Bangkok! Je fietst door de smalle straatjes van het levendige Chinatown en door de groene buitenwijken van de stad. Je komt langs honderden eetkraampjes en ziet overal de bekende glimlach van Thailand. Dit is een fietstocht die je niet snel meer zal vergeten.

#34 Op husky safari in sprookjesachtig Lapland

Op husky safari is de ultieme Lapland ervaring. Glij in snelvaart over bevroren meren en dwars door de besneeuwde bossen. Een tocht om nooit meer te vergeten!

#35 Vlieg in een luchtballon over de tempels van Bagan in Myanmar

Tijdens onze állereerste reis samen hebben we meteen iets onvergetelijks gedaan. We stapte in een luchtballon en vlogen tijdens zonsopkomst over de tempels van Bagan. De rood-oranje zon schijnt prachtig over de toppen van de vele tempels en vaak hangt er een laagje mist wat zorgt voor een extra mystieke sfeer. Tientallen luchtballon gaan tegelijkertijd de lucht in wat het nog specialer maakt.

#36 Ultiem relaxen in de Blue Lagoon in IJsland

Dit vind je alleen in IJsland! Het lichtblauwe water van de Blue Lagoon is een mengsel van zout en zoet water dat geothermisch verwarmd is. Het water komt van wel 2000 meter diep uit de aarde en de temperaturen van de baden liggen tussen de 37 en 40 graden. Perfect om een middag heerlijk in te ontspannen!

#37 Met schildpadden snorkelen bij de Gili eilanden in Indonesië

Op meerdere plekken rondom Gili Trawangan kan je snorkelen met schildpadden. Je zwemt een stukje de zee in vanuit de kust en dikke kans dat je ze al tegenkomt. Wat een prachtige dieren.