Er zijn nog zoveel prachtige plekken op aarde die nog niet ontdekt zijn door het massatoerisme. Wij gaan ze natuurlijk niet allemaal verklappen maar we willen er toch graag 5 met jullie delen. Het zijn steden, landen of eilanden die erg de moeite waard zijn en sommige van deze plekken zullen veel veranderen de komende jaren. Bezoek ze nu voordat iedereen dat zal doen!

Bangladesh

Het kan haast niet lang meer duren voordat iemand erachter komt dat Bangladesh in het bezit is van ‘s werelds langste ononderbroken natuurlijke strand. Bangladesh biedt een wonderwereld van eilanden, dorpen, moskeeën, jungles en mangrovebossen. Een heel bijzonder land waar nog zoveel valt te ontdekken!

Little Cay en Sandy Cay, Honduras

Wat dacht je van een privé eiland? Ja, je moet er even voor in het vliegtuig stappen, maar de prijs is zo laag dat het zelfs in een backpackersbudget past. Little Cay en Sandy Cay zijn twee kleine eilandjes in de Caribische Zee vlakbij Utila, het party en duik eiland in Honduras. De eilandjes zijn klein, op beide staat maar 1 huis en in een aantal minuten kun je om het hele eiland lopen. Het water is ontzettend helder en perfect om te snorkelen en zwemmen. Met niemand die op je vingers kijkt is dit de locatie voor een goed feestje of wellicht huwelijksreis. Lees hier verder.

Koh Rong , Cambodja

Denk aan een perfecte screensaver van een paradijselijke eiland. Zie je het voor je? Dat is Koh Rong! Dit eiland is zo groot als Hong Kong, heeft nog geen wegen, geen pinautomaten en geen 7-Eleven. Er zijn slechts een paar vissersdorpjes en enkele guesthouses. Tot een paar jaar geleden kon je er alleen komen met een vissersboot maar sinds 2014 gaat er helaas een speedferry. Het eiland is in handen van een groep buitenlandse investeerders die plannen hebben om er binnen nu en vijf jaar casino’s, resorts, wegen en een vliegveld te bouwen. Nu is het nog het backpackers paradijs zoals Thailand 30 jaar geleden! Lees hier verder.

Riga, Letland

Letland is Europa’s best bewaarde geheim, maar dat zal snel veranderen nu dat Riga is uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa 2014. De stad ook nog een van Europa’s goedkoopste bestemmingen voor backpackers met een gemiddeld dagbudget van 24 euro kom je een heel eind hier. Perfect voor een citytrip en weer eens wat anders dan Rome, Parijs of Barcelona. Lees hier verder.

Myanmar

‘’Het was geweldig, als je er ooit heen wil gaan dan moet je het nu doen!’’ Dit is wat iedere reiziger zegt die naar Myanmar is geweest. Dit land in Zuidoost-Azië is de bestemming waar iedereen het over heeft. Hierdoor lijkt het alsof het er al behoorlijk druk is maar dat valt reuze mee in vergelijking tot andere landen in de regio. In 2010 gingen er nog 300.000 mensen op reis naar Myanmar en in 2013 waren dat er al 2 miljoen. Vergelijk dat eens met Thailand waar jaarlijks zo’n 24 miljoen toeristen komen. Het is een land met een gebruiksaanwijzing want je kunt er bijvoorbeeld nog niet overal pinnen maar juist daarom ook het land om het avontuur op te zoeken!

Boek hier direct je vlucht naar een van deze bijzondere bestemmingen!