8 Redenen waarom reizen je een beter mens maakt

Hoewel we geen wetenschappelijk onderzoek gedaan hebben, geloven wij erin dat reizen iedereen een fijner mens maakt. Met reizen bedoelen we dan natuurlijk geen strandvakantie maar voor meerdere weken of maanden rondreizen. Vraag jezelf maar eens af hoe je was de dag voor vertrek en vergelijk dat met de dag wanneer je weer thuis kwam. Waarschijnlijk had je toen meer geduld, was je behoorlijk easy going en stond je meer open voor alles wat op je pad kwam. Helaas verdwijnen deze eigenschappen vaak ook weer redelijk snel als je te lang in Nederland bent. Voordat je het weet ben je mega chagrijnig omdat de bus 10 minuten te laat is terwijl je op reis makkelijk een uur kon wachten zonder je ook maar enigszins druk te maken. Wanneer je vaker en langer reist, zal je merken dat deze eigenschappen steeds meer onderdeel worden van je karakter.

Reizen maakt je:

#1 Zelfverzekerder

Het kan niet anders dan dat reizen je zelfverzekerder maakt. Je moet jezelf namelijk zien te redden in een vreemd land. Je loopt tegen allerlei problemen aan die je zelf moet oplossen en meestal lukt dat aardig goed. Die ervaringen maken jou een zelfverzekerder mens. Want ja, als jij je kan redden in een land waar alles anders werkt en je de cultuur niet begrijpt, dan moet je je in Nederland zeker kunnen redden toch?

#2 Geduldiger

Het duurt vaak wel even voordat je geduldiger bent want in Nederland draait héél veel om tijd. In veel delen van de wereld gaan ze heel anders met de tijd om. Het komt allemaal niet zo nauw en je er druk om maken, dat schiet al helemaal niets op. Dit kan tijdens je eerste reis best wel frustrerend zijn maar hoe meer je reist, hoe meer je deze manier van leven gaat waarderen.

#3 Easy going

Je hostel is overboekt, je hebt de verkeerde trein genomen en je kunt geen geld opnemen want de ATM is stuk. Geen probleem hoor. Door veel te reizen weet je dat het uiteindelijk allemaal wel goed komt. Je maakt je niet meer druk over dingen die misgaan. Door rustig te blijven bereik je namelijk veel meer. Go with the flow is je nieuwe levensmotto.

#4 Minder materialistisch

Deze is erg belangrijk. In Nederland vinden heel veel mensen het belangrijk om zoveel mogelijk en zo duur mogelijke spullen te hebben. De nieuwste Iphone, een mooie auto, elke maand nieuwe kleding en ga zo maar door. De meerderheid van de spullen die we kopen zijn dingen die we eigenlijk niet echt nodig hebben maar op de een of andere manier willen we ze toch persé hebben. Hoe meer je reist, hoe minder materialistisch je zult worden. Je weet namelijk dat je van die 600 euro voor een nieuwe telefoon ook een vliegticket kan kopen naar bijvoorbeeld Sri Lanka!

#5 Avontuurlijker

Tijdens het reizen ben je constant je grenzen aan het verleggen. Van een meerdaagse trekking tot het eten van de meest vreemde locale gerechten. Reizen maakt je avontuurlijker en thuis vergelijken ze je al met Indiana Jones.

#6 Socialer

Op reis lijkt het wel alsof alle reizigers elkaar kennen. Iedereen praat met elkaar en je krijgt elke dag uitnodigingen om samen activiteiten te ondernemen. In Nederland zouden we vreemd opkijken als iemand je in de trein zou aanspreken met ‘Hey waar kom je vandaan?’, maar op reis hoor je niet anders. Door al deze gesprekken met totale onbekenden ben je straks een stuk socialer en maak je makkelijker contact met vreemden.

#7 Sexy

Reizigers zijn gewoon sexy. Punt!

#8 Gelukkiger

Al deze eigenschappen samen zorgen ervoor dat jij een beter mens bent en dat je goed in je vel zit. Je bent socialer, easy going, hebt meer geduld en bent zelfverzekerder. Daarnaast ben je dankbaar dat je de kans hebt dat je mooie plekken van de wereld hebt mogen zien. Je hebt de meest geweldige herinneringen, altijd spannende verhalen te vertellen en altijd een nieuw avontuur in het vooruitzicht wat ervoor zorgt dat je een gelukkig en persoon bent!