10 Redenen waarom iedereen gaat backpacken in Zuidoost-Azië

Backpacken in Zuidoost-Azië hebben veel mensen al mogen afstrepen van hun lijstje. Het is er dan ook geweldig! Je kan er de meest toffe activiteiten ondernemen, optimaal ontspannen, de cultuur is interessant, er hangt een fijne sfeer en ga zo nog maar even door. Dat is tegenwoordig geen geheim meer en daarom heeft iedereen wel een paar vrienden die elk jaar naar Azië vliegen. Het enige nadeel is dat het niet om de hoek ligt en je dus een vliegticket moet scoren van zo’n 600 euro naar Bangkok. Maar no worries, dat geld is het 100% waard! Waarom is nou juist Zuidoost-Azië zo populair? Volgens ons heeft het alles te maken met onderstaande 10 redenen.

#1 Voor zo’n 1500 euro per maand leef je er als een koning

Hoe fijn is het om 3 keer per dag te gaan uiteten, niets te hoeven doen en elke dag weer iets gaafs te ondernemen? Voor al zo’n 1500 euro per maand heb je hier de tijd van je leven!

 #2 Je bent er nooit alleen

Zelfs al vertrek je alleen, je zal in Zuidoost-Azië bijna nooit alleen zijn. Overal zijn leuke mensen te vinden die samen willen reizen en genieten.

amsterdam bar thailand

#3 Je kan elke dag een korte broek aan

In het grootste deel van Zuidoost-Azië is het altijd lekker warm. De kans is dus groot dat je elke dag lekker je korte broek kan dragen en op slippers kan lopen.

#4 Stranden, palmbomen, blauwe zee en kokosnoten!

Met uitzondering van Laos kan je in ieder land prachtige witte stranden vinden. Gek op dit soort plaatjes? Ga dan vooral naar de Filipijnen!

#5 Het is een compleet andere wereld

Je kan je er altijd weer verbazen om de unieke cultuur en ruige natuur.

#6 Er valt nog genoeg te ontdekken

Hoewel Zuidoost-Azië razend populair is, zijn er nog genoeg plekken te vinden waar je de enige reiziger bent.

#7 Vriendelijke locals

De meeste mensen zijn er ongelofelijk gastvrij en vriendelijk. Verdiep je een beetje in de cultuur en ga zoveel mogelijk op pad met locals voor de beste avonturen.

#8 Elke dag is een nieuw avontuur

Maak geen plannen en doe gewoon elke dag waar je zin in hebt.

#9 Het smoothie en pannenkoeken dieet

A smoothie a day, keeps the doctor away!

#10 Die olifantenbroeken zitten super lekker

Een tikkeltje lelijk zijn ze zeker, maar ze zitten wel verdomd lekker.