Backpack kopen? Met deze tips vind je jouw ideale backpack!

Ga je een backpack kopen, dan zijn er heel wat zaken om rekening mee te houden. Denk aan de grote, de kwaliteit en wat je ermee wil gaan doen. In dit artikel delen we onze beste tips voor het kopen van een backpack en beantwoorden we de meest gestelde vragen van beginnende backpackers. Een goede backpack kopen die past bij jou en je reis is namelijk niet altijd even makkelijk. We weten nog goed het moment waarop wij voor het eerst gingen backpacken en geen idee hadden hoe groot zo’n rugzak nou moest zijn of welke merken goed zijn. Er zijn simpelweg ook zoveel verschillende backpacks en er komt meer bij kijken dan alleen een leuke kleur uitzoeken. 

tips

Hoe groot moet je backpack zijn?

De grote van een backpack is erg belangrijk. Wanneer hij te groot is en niet helemaal vol zit, krijg je last van je rug omdat al je spullen onderin zitten en de backpack aan je schouders gaat trekken. Een te kleine rugzak is natuurlijk ook enorm vervelend dus het kopen van een backpack start bij het kiezen van het juiste formaat.

Backpack van 50 tot 65 liter
Ga je naar een warme bestemming dan is een backpack van ongeveer 55 liter een goede keuze. Afhankelijk van wat je allemaal mee wil nemen zit je qua gewicht dan tussen de 10 en 15 kilo. Het lijkt misschien een kleine backpack maar dat valt reuze mee. Wij reizen al jaren met dit formaat in Zuidoost-Azië en Midden-Amerika.
Backpack van 65 tot 80 liter
Ga je ook of alleen naar een koudere bestemming dan kom je toch al snel uit op een grotere rugzak van 70 tot 80 liter. Je heb die extra ruimte dan nodig voor wat dikkere kleding, wandelschoenen, een jas etc. Probeer toch zo min mogelijk onnodige dingen mee te nemen want een volle backpack van 70 liter is stiekem al behoorlijk zwaar.
Backpack van 80 tot 100 liter
Dit formaat is voor de echte avonturier die lange trekkingen gaat maken en daarbij ook kampeerspullen mee moet nemen als een matje en een slaapzak. Wil je met een volle rugzak van meer dan 80 liter gaan wandelen dan heb je een hele goede conditie nodig. Qua gewicht zit je al snel rond de 20 kilo of meer.

 

Wat zijn goede backpack merken?

We snappen dat het niet leuk is om veel geld uit te geven aan een backpack. Die euro’s geef je vast liever uit aan leuke dingen op reis. Toch moet je hier zeker niet op besparen. Een goede backpack heb je heel veel plezier van en gaat misschien wel 10 jaar mee. Een goedkope backpack gaat snel stuk en draagt veel minder fijn. Merken waarmee je altijd goed zit zijn The North Face en Osprey.

backpack-tips

Denk ook aan een goede daypack

Een goede dagpack is misschien wel net zo belangrijk. Dit is een kleinere rugzak van ongeveer 25 liter die je bijna altijd bij je hebt voor spullen als je zonnebril, camera, zonnebrand, drinkfles etc. Natuurlijk kan je gewoon je oude rugzak die nog in de kast ligt meenemen maar van een goede daypack kan je echt veel plezier hebben op reis. Veel vakken zijn handig en ook is het fijn als je stevige schouderbanden hebt met schuim erin. Dat geldt ook voor de rugsteun. Onze favoriete daypack is de The North Face Jester.

Er zijn backpacks speciaal voor vrouwen

Het klinkt misschien wat vreemd maar een speciale backpack voor vrouwen maar eigenlijk is het heel logisch. Het grote verschil zit hem in de vorm van de schouderbanden. Deze staan bij de backpacks voor vrouwen wat meer naar buiten bij de borst terwijl ze bij een gewone backpack recht naar beneden lopen. Als man zou je ook gewoon een vrouwen rugzak kunnen dragen zonder dat jij of iemand anders het verschil opmerkt.

backpack-kopen-tips

Tip: Onze favoriete backpacks

Hieronder vind je onze 3 favoriete backpacks die wij gebruiken voor onze verschillende reizen. Deze zijn stuk voor stuk goed van kwaliteit, praktisch en wanneer je er een beetje zuinig op bent, zal je hier vele jaren plezier van hebben.

backpack voor vrouwen

The North Face
Terra 55 liter

De perfecte rugzak voor vrouwen. Hij is super stevig, lichtgewicht en 55 liter is ideaal voor een backpack trip naar een warm land.

 Prijs: €139

 Meer informatie

osprey-kestrel-58-ash-grey

Osprey
Kestrel 58 liter

Ook deze backpack voor mannen is een van de beste backpacks die er zijn. Hij is enorm functioneel en draagt comfortabel.

 Prijs: €170

 Meer informatie

osprey-kestrel-68-dragon-red-01

Osprey
Kestrel 68 liter

Dit is dezelfde rugzak maar dan een maatje groter voor wanneer je net wat meer spullen mee moet nemen. Regenhoes is inbegrepen.

 Prijs: €180

 Meer informatie

Denk ook aan een een regenhoes en slotjes

Naast een goede backpack heb je nog wat extra dingen nodig. Sommige backpacks hebben een geïntegreerde regenhoes maar mocht je backpack dit niet hebben dan is het handig om die erbij te kopen. Daarnaast is een flightbag erg fijn om je rugzak te beschermen wanneer deze in de bus gaat of in het vliegtuig. Wil je wat geld besparen dan kan je er ook voor kiezen om alleen een regenhoes te kopen en die erom te doen wanneer je backpack in de bus of het vliegtuig gaat. Ook slotjes zijn nuttig om bepaalde vakjes af te sluiten waar waardevolle spullen in zitten. Een cable lock is fijn om je daypack mee vast te maken in een drukke bus wanneer je even je ogen dicht wil doen.

tips regenhoes backpack

Regenhoes

Een must have voor elke backpacker. Deze regenhoes past op de meeste backpacks en is lichtgewicht. Ideaal!

 Prijs: €18,95

 Meer informatie

schermafbeelding-2016-12-05-om-23-20-23

Cable lock

Ideaal om je dagrugzak mee vast te maken in de bus wanneer je even wil slapen of om je backpack makkelijk mee af te sluiten.

 Prijs: €17

 Meer informatie

schermafbeelding-2016-12-05-om-23-19-57

Flightbag

Goede beschermhoes voor wanneer je backpack in het vliegtuig, in de bagageruimte van de bus of op het dak van de bus gaat.

 Prijs: €17,50

 Meer informatie