Alleen reizen is te gek. Je eigen keuzes maken, zelf je route uitstippelen, overal de tijd voor nemen etc. Maar dat je alleen op reis gaat, wil vast niet zeggen dat je ook echt alleen wil zijn toch? Er reizen nog zoveel meer mensen alleen en natuurlijk kan het erg tof zijn om zo nu en dan met iemand samen te reizen of een paar dagen rond te hangen op een eiland. Nieuwe vrienden maken op reis gaat vaak erg snel maar op sommige momenten of bestemmingen kan het toch lastig zijn. Je bent waarschijnlijk niet gewend om zomaar tegen iemand aan te praten in de bus maar op reis is dit heel normaal. Gebruik deze 10 tips en ijsbrekers en je bent waarschijnlijk nooit meer alleen tijdens het reizen!

IMG_9702

#1 Zit aan de bar

De meest interessante mensen zal je altijd aan de bar vinden. Hier zitten vaak andere mensen die alleen op reis zijn en zin hebben in wat gezelligheid. Zoek een leuke bar via TripAdvisor en kijk wie er ook alleen aan de bar zit.

#2 Doe de toeristische dingen

Je hebt de grootste kans om andere reizigers te leren kennen op plekken waar veel reizigers komen. Klinkt logisch toch? Dus is er bijvoorbeeld een plek waar iedereen de zonsondergang bekijkt, ga daar dan heen. De kans is erg groot dat daar nog meer mensen zijn die ook alleen reizen.

vrienden maken op reis tips

#3 Neem iets leuks mee

Denk bijvoorbeeld aan een leuk kaartspel. Dit is een makkelijke ijsbreker en zorgt voor de meeste gezellige momenten. Voor je het weet ontstaat er ineens een nieuwe vriendengroep van 10 mensen. Dit werkt ook met andere dingen zoals bijvoorbeeld een kapiteinspet opzetten naar een feestje. Mensen zullen je zeker aanspreken en nieuwe vrienden zijn gegarandeerd.

#4 Slaap in een dorm

Ja het slapen in een slaapzaal heeft zo zijn nadelen maar het is er makkelijk nieuwe vrienden maken. Zeker in de middag wanneer iedereen wakker is en nog lekker ligt te genieten van de airconditioning, kan het hier erg gezellig zijn. Dit geldt ook voor de gezamenlijke ruimte in hostels.

#5 Smile

Een glimlach is het halve werk. Dit laat zien dat je openstaat voor andere mensen, vriendelijk bent en dat het prima is wanneer iemand je aanspreekt. Soms is een glimlach de enige ijsbreker die je nodig hebt op reis.

tips

#6 Sta open voor verschillende mensen

Op het eerste gezicht ziet iemand er misschien niet uit als jouw type maar je hebt in ieder geval één gezamenlijke interesse: reizen! Dat zorgt ervoor dat je altijd ergens over te praten hebt en wie weet hebben jullie stiekem nog wel veel meer dingen gemeen.

#7 Start een simpel gesprek

Wees niet bang om een gesprek te starten met een van de standaard reizigers vragen. Dit doet iedereen en er ontstaat vanzelf een gesprek dat over totaal andere dingen gaat. Voorbeelden van de standaard reizigers vragen:

Waar kom je vandaan?
Wat voor werk doe je?
Studeer je of wat heb je gestudeerd?
Waar ben je allemaal al geweest op deze reis?
Wat is je volgende bestemming?

#8 Ga op excursie of mee met een tour

Dit kan niet misgaan! Ga op een leuk boottrip of een andere tour en aan het einde van de dag kan het niet anders dan dat je nieuwe mensen hebt leren kennen.

IMG_9022

#9 Schaam je nergens voor

Maak je vooral nooit druk over wat anderen van je denken! Je bent op reis en de kans is groot dat je al die mensen nooit meer gaat zien. De meeste zie je over een paar dagen al nooit meer terug.

#10 Stel vragen

Stel vragen aan random mensen. Al zijn het de meest simpele vragen als ‘Weet je waar je lekker kan eten?’. Dit is soms het begin van een leuk gesprek en een nieuwe vriend of vriendin.