De 5 meest paradijselijke bestemmingen op aarde

Heerlijk relaxen in een hangmat met een stralende zon boven je hoofd en onder het genot van een cocktail. Een wit strand omgeven door palmbomen en een glinsterende lichtblauwe zee. Klinkt dit niet als een perfecte plek om al je zorgen te vergeten? Dit soort paradijsjes vind je in allerlei uithoeken van de wereld naar er zijn bestemmingen en landen waar je een overdosis hebt aan paradijselijke standen. Hieronder lees je over de top 5 meest paradijselijke bestemmingen op aarde. We willen je wel vooraf even waarschuwen: nadat je dit artikel hebt gelezen, ga je hoogstwaarschijnlijk direct een vliegticket boeken.

De Filipijnen

Wij zijn er al jaren verliefd op en hebben daarom al drie keer dit land bezocht. We kunnen er maar geen genoeg van krijgen. Er zijn talloze paradijselijke eilanden te vinden maar Palawan, en dan vooral het noorden van Palawan, behoort zeker één van de mooiste. Denk aan spierwitte stranden, gigantische kalkstenen rotsformaties, heldergroene lagunes en een waanzinnige onderwaterwereld. Klinkt dit als muziek in je oren en ben je niet vies van wat avontuur? Ga dan mee op de vijfdaagse expeditie van TAO Experience. Wij hebben dit gedaan en het was in één woord geweldig!

De Seychellen

Ten noorden van Madagaskar in de Indische Oceaan ligt een archipel dat wel 115 mega paradijselijke eilandjes telt. We hebben het natuurlijk over de Seychellen. Deze eilandgroep behoort tot het continent Afrika en is wereldberoemd om de schoonheid van het land. De Seychellen zijn nog echt een onaangetast paradijs want minder dan 1/3 van alle eilanden is bewoond. Het strand ‘Anse Source d’Argent’ op het eiland La Digue is volgens velen het allermooiste strand ter wereld. De witte stranden liggen vol met de typerende donkergrijze granietrotsen en er staan ontelbaar veel palmbomen.

De Komodo Eilanden

Het Komodo National Park in Indonesië ligt voor de kust van het eiland Flores en is een unieke plek op aarde. Ook Komodo National Park is een eilandengroep met tientallen paradijselijke eilanden met indrukwekkende landschappen. Tevens zijn een aantal van deze eilanden bewoond door de 3 meter lange Komodovaraan die alleen op dit stukje aarde leeft. Misschien heb je de Komodovaraan wel eens gezien in een natuurdocumentaire? Verder heeft Komodo National Park nog veel meer moois te bieden. Zo is er een roze strand, vind je er één van de beste snorkel- en duikplekken ter wereld en vliegen er iedere avond tijdens zonsondergang miljoenen vliegende honden (vleermuizen) over het archipel. Lees onze ervaring en tips voor eilandhoppen bij de Komodo Eilanden.

De Malediven

Zeg je paradijs, dan zeg je de Malediven. De Malediven bestaat uit 1190 eilandjes waarvan de grootste 5 km² is. Veel mensen plannen hun huwelijksreis naar de Malediven en dat is niet voor niets. Je vindt hier superluxe hotels die vaak op een prachtig privé eiland liggen en het heeft alles in huis voor een romantisch verblijf. Denk aan met een watervliegtuigje naar het eiland vliegen of laat je helemaal in de watten leggen in een luxe spa.

Bora Bora

Last but not least: Bora Bora! Bora Bora behoort tot Frans-Polynesië en ligt in de Zuidelijke Stille Oceaan. Het is bijna onwerkelijk, zo mooi! Eigenlijk is heel Frans-Polynesië mega paradijselijk. Een bezoek brengen aan Bora Bora is voor velen een droom en zo ook voor ons. Wil je dit bezoeken dan zal je goed moeten sparen want het is zeker niet goedkoop. Een vliegticket vanuit Nederland naar dit paradijs kost minimaal €1500. Stiekem vinden wij dit ook niet zo erg want om deze reden bezoeken maar weinig mensen de eilanden van Frans-Polynesië en blijft de natuur onaangetast.