Kijk jij ook ieder jaar naar Expeditie Robinson met de gedachten ‘daar zou ik ook zo graag een keer aan mee willen doen!’? De meest mooie eilanden verkennen, slapen in een eenvoudige hut en een beetje vis vangen klinkt dan waarschijnlijk niet verkeerd in je oren. Wij hadden ook deze gedachten en gingen op zoek naar het alternatief want ja, de kans dat we ooit mee zullen doen aan Expeditie Robinson is waarschijnlijk niet zo groot. We vonden een organisatie die meerdaagse expedities organiseert tussen El Nido en Coron in het noorden van Palawan op de Filipijnen. Je vind hier ontzettend veel bounty eilanden, lagunes en de mooiste plekken om te snorkelen of te duiken. Dit is ook daadwerkelijk waar ze Expeditie Robinson vaak filmen en ook Wie Is De Mol 2014 is hier gedeeltelijk gefilmd.

DCIM100GOPROGOPR1461.el nido boat

Het is een avontuur, geen vakantie of standaard tour.

Deze expeditie is voor avonturiers, echte reizigers en mensen die niet gek worden wanneer ze drie dagen geen Wi-Fi hebben. Je zit het grootste deel van de dag op een kleine boot en je gaat helemaal back to basic. Dit is iets voor jou wanneer je niet bang bent om vies te worden, te slapen in een tentje op een onbewoond eiland en wanneer je graag iets unieks wil meemaken. Je zal douchen met een pannetje water of misschien wel helemaal niet. Kan je dat allemaal aan, dan ga je hier de tijd van je leven hebben. Overdag vaar je met een traditionele ‘bangka’ langs de meest paradijselijke plekjes. Van een helderblauwe lagune waar je prachtig kunt snorkelen of kajakken tot een verlaten strand waar je de net gevangen vis gaat eten. In de avond zit je op het strand rond het kampvuur met boven je meest heldere sterrenhemel die je ooit gezien hebt. Dit is pas echte luxe!

basecamp buhay islacadlao lagoon filipijnen Expeditie

Drie dagen vol verassingen

Wat je precies gaat zien en welke route je gaat varen weet je van te voren niet. Dit verandert vaak en heeft ook veel te maken met het weer. Laat de controle los en laat je verrassen! Vertrouw op ons dat dit je geld 100% waard gaat zijn. Het leuke is dat de website van de organisatie ook niet te veel informatie geeft waardoor je elke keer weer staat te kijken van waar je komt, wat je eet en waar je slaapt. Wij gaan dus ook niet te veel verklappen. Wel kan je er op rekenen dat je heerlijk eten krijgt en genoeg mooie en bijzondere plekken zal zien. De groepen zijn niet groter dan 10 mensen en er gaat een ontzettend leuke crew mee van zo’n 6 mensen. De crew leader doet deze expedities al meer dan 7 jaar en zij kan je alles vertellen over de omgeving. Sommige verrassingen staan niet op de planning. Zo heb je bijvoorbeeld kans om dolfijnen te zien of dat er nachts een schildpad het strand op komt lopen om haar eieren te leggen, zoals bij ons het geval was.

bounty islandcadlao lagoonsnorkel el nido coron

Het slapen op de eilanden

Op dit moment bieden ze driedaagse expedities aan van El Nido naar Coron en in de toekomst gaat er ook de optie zijn om een vijfdaagse expeditie te maken. Je slaapt op de eerste nacht in het basecamp. Dit is een fantastische plek aan het strand dat ons bij aankomst deed denken aan de samensmelting van Expeditie Robinson. Je eet aan een bamboe tafel op het strand met om je heen een aantal fakkels. Je slaapt in een eenvoudige hut aan het stand en verderop staat een hutje met een wc en ruimte waar je kan douchen. Douchen doe je met een pannetje water en op dezelfde manier spoel je de wc door. Je valt in slaap met het geluid van de jungle achter je en het geluid van de zee voor je. De tweede nacht slaap je op een ander eiland waar niets te vinden is. De crew zorgt voor eenvoudige tentjes, een kampvuur en zoals altijd voor een goed avondmaal.

drone el nidoBuhay isla camping

Wat gaat dit avontuur mij kosten?

Dit avontuur kost je 250 euro per persoon. Een prima prijs als je ziet hoeveel crew er meegaat en hoe goed ze voor je zorgen. Klinkt dit toch als een boel geld voor je dan helpen we je graag te overtuigen om het toch te doen. Even een vlugge rekensom voor het alternatief. Stel je wil El Nido en Coron bezoeken en je doet bij elke bestemming een standaard dagtour. Dit raden we je overigens sterk af want dit is super toeristisch. Denk aan volle boten en drukbezochte plekken. Ontzettend mooi maar een beetje te druk wat ons betreft. Voor twee dagtours betaal je al snel 40 euro. Daarnaast geef je natuurlijk nog geld uit aan je accommodatie en avondeten wat neerkomt op zo’n 70 euro voor drie dagen. Dan heb je nog vervoer nodig van El Nido naar Coron of andersom. Dit kost je zo’n 20 euro. Al met al ben je dan dus 140 euro kwijt. De extra 120 euro voor deze expeditie is het wat ons betreft dan dubbel en dwars waard!

Coron naar El nido boottropical fruitCoron lake

Meer informatie of boeken

Lijkt het je wat om dit avontuur aan te gaan? De beste periode om deze expeditie te doen is van januari tot mei. Voor meer informatie over de organisatie, prijzen en beschikbaarheid kan je kijken op Buhayisla.com.

Lees verder