Slaap in een hutje op het strand van het idyllische Darocotan eiland

Zit de expeditie tussen Coron en El Nido volgeboekt of klinkt vijf dagen eilandhoppen je net wat te veel van het goede? Dan hebben we een gaaf alternatief voor je. Vanuit El Nido kan je namelijk afreizen naar het bounty eiland Darocotan. Dit is één van de mooiste eilanden in de omgeving en je verblijft hier in een hut of bungalow direct aan het strand. Zo heb je alsnog die echte Expeditie Robinson ervaring in the pocket!

Het paradijs genaamd Darocotan eiland

Darocotan eiland is maar een kilometer lang en het heeft alles wat je verwacht van een bounty eiland. Het staat vol met palmbomen, het zand is zo wit dat het pijn doet aan je ogen wanneer de zon erop schijnt en het water is azuurblauw. Op het eiland vind je slechts drie accommodaties die allemaal gave hutjes op het strand hebben. Hier vermaak je je met snorkelen bij het scheepswrak of het koraalrif, lekker een potje beach volleyballen of cocktails drinken aan de strandbar. Er is geen wifi en je bent even helemaal weg van de rest van de wereld.

Kiezen uit de drie verschillende accommodaties

Bij The Island Experience slaap je in een eenvoudig hutje met een matras en een klamboe op een geweldige locatie. Je kan er zwemmen met het varken Wilma bij het 200 meter lange strand en in de avond gezellig bij het kamvuur zitten of een filmpje kijken bij de geïmproviseerde openlucht cinema. Backpackers Island El Nido lijkt hier veel op maar is net wat goedkoper. Als je in de ochtend uit je hutje komt dan kan je gelijk de zee inspringen en het scheepswrak verkennen dat hier recht voor ligt in het ondiepe water. Zoek je meer luxe dan is Dryft Darocotan Island helemaal jouw ding. Je kan kiezen voor een glamping tent of de romantische hutten die er heel bijzonder uitzien en vrijwel geheel van bamboe zijn gemaakt. Alle drie de accommodaties zijn erg goed op hun eigen manier dus kijk vooral naar wat past bij je budget.

Tip: boek je accommodatie zo vroeg mogelijk want vaak zitten deze accommodaties al ver van te voren volgeboekt.

Hoe kom je op Darocotan eiland?

Je bezoekt Darocotan eiland makkelijk vanuit El Nido. Per accommodatie is het anders geregeld qua vervoer. Sommige hebben een gratis shuttle vanuit El Nido naar Teneguiban vanwaar het nog een klein stukje met de boot is. Teneguiban ligt op een uurtje rijden van El Nido en is goed bereikbaar met een tricyle of busje.