7 Avontuurlijke landen die perfect zijn voor een roadtrip

Van alle verschillende manieren om te reizen is een roadtrip maken toch wel één van de allerleukste. Je hebt alle vrijheid om te gaan en staan waar je wil en je bent van niets of niemand afhankelijk. Je hoeft geen taxi te zoeken en niet te wachten op de bus of uit te zoeken hoe laat en waar deze komt. Zet je favoriete muziek op, druk het gaspedaal in en geniet van al het moois dat je onderweg tegenkomt! In theorie kan je bijna in ieder land een roadtrip maken maar er zijn landen die zich er beter voor lenen dan andere. De afgelopen jaren hebben wij een aantal bijzondere roadtrips mogen maken en hier lees je 7 tips voor landen die perfect zijn voor een avontuurlijke roadtrip.

Costa Rica

Ben jij gek op de natuur en wildlife? Dan is Costa Rica helemaal jouw ding! Wist je dat er in Costa Rica ongeveer een half miljoen verschillende plant- en diersoorten leven en er meer dan 100 vulkanen zijn? Wij hebben twee keer een roadtrip gemaakt door dit geweldige land en beide keren keken we onze ogen uit. Je rijdt soms dwars door de jungle, bezoekt de meest tropische stranden en spot exotische dieren onderweg. Op bepaalde plekken in het land vliegen de papegaaien je om de oren en je moet niet gek opkijken als je opeens een luiaard ziet oversteken. Je kan er lekker actief zijn maar ook heerlijk ontspannen. Chill op het strand of spring op je surfboard en ervaar dat beroemde pura vida gevoel in Costa Rica!

Check hier onze reisroute voor een roadtrip door Costa Rica.

Marokko

Marokko is een land dat je moet ervaren. Het 1001 nachten gevoel dat je hier krijgt is namelijk maar moeilijk te omschrijven. Wanneer je een roadtrip gaat maken door Marokko bezoek je koninklijke steden, ontdek je de Sahara per kameel en rijd je over waanzinnige wegen door het Atlasgebergte. Meestal begint of eindigt je reis in Marrakech waar je kan struinen door de medina en shoppen tot je erbij neervalt. Deze trip is super divers en ga je niet snel meer vergeten. Je hebt maar een kleine twee weken nodig om een roadtrip door Marokko te maken en het is maar vier uurtjes vliegen vanaf Amsterdam. Ideaal dus!

Check hier onze reisroute voor een roadtrip door Marokko.

IJsland

Als er één land echt perfect is om een roadtrip te maken dan is het wel IJsland. Niet alleen de bekende bezienswaardigheden zijn mooi maar juist ook de landschappen die je onderweg tegenkomt. Tijdens een roadtrip door IJsland kom je langs talloze gave watervallen, de mooiste bergen, ruige kustlijn, canyons en gletsjers. Het gaat in IJsland niet om de eindbestemming, maar alles wat daar tussenin zit. Elke vijf minuten wil je de auto aan de kant zetten want achter iedere bocht schuilt weer een ander briljant uitzicht. Het is een heel groot verschil of je in de zomer of winter naar IJsland gaat. In de zomer zijn alle wegen toegankelijk en kun je het hele eiland rond. In de winter zijn de omstandigheden helemaal anders en ligt er vaak een pak sneeuw. Een roadtrip maken is dan een stuk uitdagender en kunnen bepaalde delen van de weg zijn afgesloten. Beide seizoenen zijn erg mooi met verschillende voor-en nadelen.

Check hier onze reisroute voor een roadtrip door IJsland.

Mexico

Mexico! Nog zo’n heerlijk land om een roadtrip te maken. Mexico is een ontzettend groot land en we hebben het hier dan ook vooral over het schiereiland Yucatan in het zuiden. Tijdens deze roadtrip kom je op de meest paradijselijke plekken. Het water van de zee is zo helder dat je iedere vis ziet zwemmen en de stranden zijn zo wit dat het zonder zonnebril pijn doet aan je ogen. Daarnaast vind je in het zuiden van Mexico ook duizenden cenotes met kraakhelder water, sommige verstopt onder de grond en de ander direct aan de oppervlakte. Ook wanneer je niet vies bent van een beetje geschiedenis en cultuur ben je in Mexico aan het goede adres. Er zijn hier namelijk veel oude maya tempels, waaronder de wereldberoemde Maya tempel Chichén Itzá.

Check hier onze reisroute voor een roadtrip door Mexico.

Oman

Tijdens een roadtrip door Oman ervaar je de authentieke oosterse charme in een modern jasje en met westers comfort. Je maakt er kennis met Arabische tradities en culturen terwijl je de meest bijzondere plekken bezoekt. Zo wandel je op 2000 meter hoogte boven de wolken, bezoek je eeuwenoude kastelen, scheur je door de uitgestrekte woestijn en zwem je in turquoise water door wadi’s. Het land is gebouwd op de toekomst en daardoor zijn de wegen goed onderhouden en vaak drie-baans terwijl er heel weinig verkeer is buiten de hoofdstad. Hard rijden gaat niet want na elke vijf kilometer staat een flitspaal. Daardoor is het ook gelijk een van de meest veilige landen voor een roadtrip. Je hebt overigens niet heel veel tijd nodig om de highlights van Oman te zien. Al in zo’n 9 dagen kan je de meest indrukwekkende plekken afvinken!

Check hier onze reisroute voor een roadtrip door Oman.

Zuid-Afrika

Stel je voor, je rijdt in de auto en komt een giraffe tegen, of een olifant, een neushoorn, een leeuw of misschien kom je ze wel allemaal tegen. In Zuid-Afrika kan het! Als je een roadtrip door Zuid-Afrika gaat maken, mag je met je huurauto zelfstandig door de nationale parken rijden. Dit is toch een typisch gevalletje ‘die moet op de bucketlist’? Zuid-Afrika heeft naast de nationale parken nog veel meer te bieden voor een roadtrip. Zo kan je hier ontzettend mooie en diverse routes rijden waar je je ogen uitkijkt. In Zuid-Afrika rijden ze aan de linkerkant van de weg. Dat is op het begin even wennen maar na ongeveer een dag of twee weet je niet meer beter.

Check hier onze reisroute voor een roadtrip door Zuid-Afrika.

Jordanië

Jordanië is een land dat ons ontzettend verrast heeft. Het is er zó ongelooflijk mooi. Als je een rondreis gaat maken door Jordanië moet je wat ons betreft echt een auto huren en een roadtrip maken. Het openbaar vervoer is beperkt en het is een ideaal land om zelfstandig te rijden. In Jordanië rijd je door de meest waanzinnige landschappen en je komt regelmatig kamelen, ezels, schapen of geiten tegen. Je passeert authentieke dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. De wegen zijn -buiten Amman om- erg rustig in Jordanië wat de roadtrip heel relaxed maakt. Je bezoekt Jordanië voor de eeuwen oude stad Petra, de maandlandschappen van Wadi Rum, het heerlijke eten en de gastvrije cultuur.

Check hier onze reisroute voor een roadtrip door Jordanië.