De top 10 mooiste reisboeken van dit moment

Reizen doen we het liefst het hele jaar door maar vergeet niet dat juist ook het uitkijken naar zo’n reis ontzettend leuk is. De voorpret zoals het uitzoeken van een reisbestemming en de route uitstippelen is wat ons betreft dan ook een belangrijk onderdeel van de reis. Wat is er nou fijner dan lekker door een reisboek te bladeren en weg te dromen van toekomstige avonturen? Daarom zetten we hieronder de 10 leukste en mooiste reisboeken op een rijtje. Sommige zijn van eigen bodem en geschreven in het Nederlands maar er zitten ook een paar bijzonder toffe boeken bij die alleen in het Engels zijn uitgegeven. 

#1 Wanderlust

De meest legendarische hiking trails ter wereld

In dit reisboek vind je de meest legendarische wandelroutes met uitnodigende kaarten, praktische tips en inspirerende foto’s. De spannende Canyon Trail in Zion-National Park, de spectaculaire El Caminito del Rey in Spanje, het pelgrimspad op de heilige Kumano Kodo in Japan of een mythisch wandelpad in het land van de reuzen, Noorwegen – ze komen stuk voor stuk aan bod. Ontdek de gaafste hikes in betoverende uithoeken van de wereld. De schrijver Cam Honan is een expert die veel van de paden zelf heeft bewandeld. De hikes zijn geschikt voor zowel onverschrokken beginners als doorgewinterde trekkers.

 Hier te koop 

#2 The Great Outdoors

120 recepten voor avontuurlijk buiten koken

Chef-kok en outdoorliefhebber Markus Sämmer stopte met zijn baan in de high-end gastronomie om te gaan reizen met zijn Volkswagen-busje. The Great Outdoors is een verzameling van zijn beste recepten om buiten klaar te maken op een vuurtje. Wanneer het avontuur roept, is honger nooit ver weg: wandelen, klimmen of slapen onder de sterren doet onze maag rommelen. Dit reisboek leert je hoe je op open vuur kookt, presenteert de beste gear voor buiten koken en de lekkerste recepten. Van sandwiches voor onderweg tot een snelle carbonara met avocado, wat rustieke hash browns of een Virgin Mojito. Dit kookboek is essentieel voor je volgende roadtrip, festival of kampeervakantie.

 Hier te koop 

#3 Solo reizen

Het reisboek voor de solo reiziger

Liesbeth Rasker, fervent soloreiziger, laat in het reisboek Solo reizen zien hoe je in je eentje de wereld verkent. Stel, je hebt tijd, zin en geld om op reis te gaan, maar er is niemand die mee kan. Blijf je dan thuis? Natuurlijk niet! Solo reizen is niet eng, niet moeilijk, en al helemaal niet gek. Wat dacht je van een rondreis door Italië, wilde olifanten spotten in Sri Lanka of op een onbewoond eiland kamperen in de Filipijnen? De wereld ligt aan je voeten en daar heb je helemaal niemand voor nodig. Of je nu een ervaren solo reiziger bent of nog nooit alleen op reis bent geweest, dit boek zit vol tips en inspiratie.

 Hier te koop 

#4 One Year on a Bike

Op de fiets van Amsterdam naar Singapore

Één man, één fiets, één lange rit, het avontuur, het plezier en de pijn. Dit boek is zowel een reisverslag als een visuele reis. Martijn Doolaard verruilde het gemak van een auto en de afleiding van het dagelijkse leven in voor een cross-continentale fietsreis: een avontuur dat hem van Amsterdam naar Singapore zou brengen. Geheel over land fietst Martijn door Oost-Europese velden van geel koolzaad en langs de intieme gastvrije cultuur en gemeenschap in Iran om uiteindelijk door te reizen naar het verre oosten. Met dit boek ga je niet alleen mee op reis maar Martijn deelt ook kennis die de reis mogelijk heeft gemaakt, zijn uitrusting en vele tips voor wie ook ooit een fietsreis wil maken.

 Hier te koop 

#5 Ultieme Bestemmingen

De top 500 van mooiste plekken op aarde

In dit reisboek delen de reisexperts van Lonely Planet hun ultieme top 500 van beste plekken op aarde om naar af te reizen. Deze top 500 bevat zowel populaire toeristische trekpleisters als verborgen parels van de wereld. De indrukwekkende lijst wordt gepresenteerd doormiddel van prachtige foto’s van de ultieme bestemmingen en inspirerende verhalen. Wat is absoluut hét mooiste om te zien of te beleven in de wereld? Lonely Planet geeft een hele lijst, daarna is de keuze aan jou! Wat wordt je volgende reisbestemming?

 Hier te koop 

#6 Hit the Road

Het reisboek voor camperliefhebber

Kruip achter het stuur, draai de sleutel om en voel de wind. Er is een wereldwijde beweging van mensen die ontsnappen aan de drukte van steden en duiken in natuurrijke kampeertrips. Opgeladen, gaan sommigen zondagavond terug maar anderen blijven maanden achtereen rijden terwijl ze nieuwe landen bezoeken, nieuwe culturen ervaren en nieuwe herinneringen verzamelen. Hun ritten variëren van de klassieke Volkswagen-camper tot gezellig opgeknapte Airstream-trailers. Hit the Road laat deze bijzondere voertuigen zien, en de gepassioneerde eigenaren delen de beste tips en tricks voor het leven op vier wielen.

 Hier te koop 

#7 Before They Pass Away

De mooiste foto’s van 35 inheemse stammen

In zijn monumentale project Before They Pass Away legt Jimmy Nelson de levens en tradities vast van de laatste overlevende stammen die erin zijn geslaagd hun traditionele gewoonten en gebruiken binnen onze steeds meer geglobaliseerde wereld te behouden. De epische portretten van de Britse fotograaf presenteren deze waardige erfgenamen van nobele en eeuwenoude tradities in een trotse geest en in al hun glorie.

 Hier te koop 

#8 Jimmy Nelson

400 foto’s van reisfotograaf Jimmy Nelson

Dit boek is het vervolg op Before They Pass Away. De veelgeprezen Britse fotograaf Jimmy Nelson presenteert zijn nieuwste collectie van 400 beeldende foto’s die een inclusieve kijk op de mensen en culturen van iconische stammen van over de hele wereld onthullen. Deze nieuwe verzameling reizen gaat vergezeld van inzichtelijke, boeiende interviews met stamleiders, infographics over de locaties en culturen van elke bestemming en een nieuwe mobiele applicatie met filmmateriaal, video’s achter de schermen, verhalen en interviews van alle reizen.

 Hier te koop 

#9 12 korte roadtrips door Nederland

Het reisboek voor een break in eigen land

Kunnen er nog steeds nieuwe plekken ontdekt worden in Nederland? Leer Nederland weer door een andere bril kennen; rijd door schilderachtige dorpjes in Friesland, wandel door de wijngaarden van Zuid-Limburg of proef lokale smaken van Brabant tot in de Achterhoek. Ook deelt Manon de origineelste plekken om te overnachten.

Hier te koop 

#10 Travel Home

Zo breng je de travel vibe in je interieur

Travel Home laat ons zien hoe we interieurs kunnen samenstellen die onze reiservaringen weerspiegelen op een mooie en authentieke manier. Het boek bezoekt de huizen van designers die een diepe liefde voor reizen delen, en onderzoekt interieurs met invloeden die zo wijdverbreid zijn als Marrakesh, Parijs, Cuba, Tokio, en Portugal. Levendige fotografie wordt aangevuld met interviews en handige tips voor het cultiveren van je eigen huis. Travel Home toont het samenspel tussen reizen en design, en laat zien hoe we inspiratie kunnen halen uit de schoonheid die we in de wereld ervaren en deze in ons dagelijks leven kunnen brengen.

 Hier te koop