8 Soorten reizen die iedereen ooit zou moeten maken

Of je nou een citytrip of een verre reis maakt, reizen is altijd fantastisch. Hoewel de meerderheid van de mensen vaak dezelfde soorten reizen maken, zijn er meer dan 100 verschillende mogelijkheden! Heb je nog geen idee wat je deze zomer wil gaan doen dan helpt dan kan dit lijstje je vast inspireren. Deze 8 verschillende soorten reizen zijn stuk voor stuk super tof en zou eigenlijk iedereen minimaal één keer in zijn leven moeten doen.

Meerdaagse boottrip

Wat dacht je van zeilen langs de mooiste eilanden van Panama of op een vijfdaagse expeditie in de Filipijnen? Ons kan je niet nergens blijer mee maken dan een paar dagen lekker op zee te zitten en af en toe aan te meren bij paradijselijke eilanden. Onze favoriete boottrip is toch wel die van Le Pirate bij de Komodo Eilanden in Indonesië.

Solo backpacken

Ga het avontuur met jezelf aan en ga alleen op pad met je backpack. De kans is groot dat je de meest geweldige avonturen zal meemaken en dat je na je reis zo’n 50 nieuwe vrienden hebt gemaakt. Natuurlijk is het spannend om alleen op reis te gaan maar het heeft ook veel voordelen. Om je te overtuigen geven wij je vijf redenen om minimaal één keer in je leven alleen op reis te gaan.

Weekend citytrip

Heb je al je vakantiedagen al opgemaakt of wil je er gewoon even kort tussenuit? Bezoek dan in een weekend een gave stad zoals Lissabon of Praag. Erg uitgerust ben je hierna waarschijnlijk niet maar je weekend was vast en zeker interessanter dan dat van je collega’s! Onze favoriete citytrips zijn naar Marokko omdat het relatief dichtbij is maar je toch het gevoel hebt dat je erg ver weg bent. Je bent dan natuurlijk ook wel in Afrika. Check bijvoorbeeld eens onze tips voor Fez of Marrakech.

Roadtrippen

Een roadtrip maken is ultiem genieten. Je hebt alle vrijheid om te gaan en staan waar je wil en je bent van niets of niemand afhankelijk. Trommel aan paar vrienden op, spring in de auto en ga op zoek naar avontuur!

Tip: Toffe landen voor een roadtrip zijn onder andere: Marokko, IJsland, Mexico en Jordanië. Wanneer je klikt op de links kan je onze roadtrip routes bekijken voor deze bestemmingen.

Luxe voor één week

Wie wilt zich nou niet laten onderdompelen in luxe? Bijvoorbeeld op Bali in Indonesië kan je echt hele luxe accommodaties boeken voor relatief weinig geld. Lees hier de 8 meest bijzondere en unieke hotels op Bali.

Een wereldreis

Kies tussen reizen door Azië, Amerika of Afrika kan lastig zijn. Waarom bezoek je het niet allemaal?! Oké oké, makkelijker gezegd dan gedaan maar een wereldreis is een ervaring waar je je hele leven op terug gaat kijken. Dus begin met sparen en ga alvast plannen hoe jouw wereldreis eruit komt te zien.

Een ‘blind break’ avontuur

Hoe leuk zou het zijn om eens blind een vliegticket te kopen? Met srprs.me is het mogelijk om een citytrip of zelfs een verre reis te boeken zonder dat je de bestemming weet. Pas op het vliegveld weet je waar jij de komende week of weken heen gaat. Spannend!

Een meerdaags festival

De grotere festivals trekken bezoekers van over de hele wereld aan. Denk bijvoorbeeld aan het super creatieve Burning Man festival in Amerika of aan het Sziget Festival in Boedapest, één van de grooste muziekfestival ter wereld. Spring in het vliegtuig, de trein of pak je eigen auto en vergeet vooral je tentje niet mee te nemen voor een onvergetelijke week.