8 Voordelen van het reizen met een reismaatje

Ben je single en twijfel tussen alleen op reis gaan of samen met iemand het avontuur op te zoeken? Of heb je wel een relatie maar zou je ook wel eens met een vriend of vriendin willen reizen? In je eentje ben je van niemand afhankelijk, maar samen op pad gaan met een reismaatje heeft ook zeker veel voordelen. Misschien past dit wel veel beter bij jou. Hoe weet je of samen reizen iets voor jou is en wat zijn de voordelen? Dat lees je in dit artikel!

 #1 Voorpret tijdens de voorbereiding

Het hebben van een travelbuddy is tijdens de voorbereiding van je reis al leuk. Je deelt samen de voorpret van het plannen van jullie reis, haalt samen vaccinaties, uren wachten op jullie visa en doorstaat samen die lange vlucht. Daarnaast verdeel je jullie bagage. Loop je niet allebei te zeulen met een EHBO-kit en een grote fles zonnebrandcrème. Lekker praktisch!

#2 Meer dan alleen ‘small talk’

Buiten dat het hebben van een reismaatje gezellig is, is hij of zij ook je gesprekspartner en vertrouwenspersoon. Samen deel je de leuke maar ook minder leuke ervaringen. Hoe fijn is het om iemand te hebben die je echt kent en waar je meer dan oppervlakkige gesprekken mee kan hebben. Iemand die in meer geïnteresseerd is dan ‘waar kom je vandaan en waar ga je naartoe’.

#3 The perfect match

Hoe kies je een reismaatje? Dit heeft vooral te maken met je persoonlijke voorkeur, je karaktereigenschappen en de verwachtingen die je van de ander hebt. Wil je met iemand op reis die hetzelfde is als jij (geslacht, leeftijd, karakter), of wil je juist met iemand op reis die jou aanvult in de eigenschappen die jij niet hebt? Praktische overwegingen spelen ook een rol. Wil je naar hetzelfde land? Wanneer wil je weg? Welke activiteiten wil je gaan doen?

 #4 A friend in need, is a friend indeed

Er staat altijd iemand voor je klaar, ook als je ziek wordt. Hij of zij kan naar de apotheek gaan of de dokter inschakelen wanneer jij iedere 10 minuten boven de wc hangt. Ook kan je buddy wat te eten voor je halen wanneer jij al je energie verloren hebt en alleen maar in bed kan liggen.

#5 Verwachtingen delen

Hoe houd je jullie vriendschap tijdens de reis goed? Spreek vooraf je verwachtingen uit naar elkaar want misschien hebben jullie wel een heel ander beeld van de reis. Overleg daarom over hoe jij jouw reis voor je ziet en stel veel vragen. Ben je 24/7 bij elkaar of wil je ook soms je eigen ding doen? Wil je stappen en feesten met andere reizigers of wil je je juist onderdompelen in de lokale cultuur? Door deze onderwerpen samen te bespreken voorkom je onenigheid tussen jullie.

#6 Going Dutch!

Samen reizen is vaak goedkoper doordat je veel kosten kunt delen. Zo kan je de kosten voor een kamer delen, de taxiritjes en een huurauto is ook ineens een stuk goedkoper als je de kosten door tweeën deelt.

#7 Samen reizen is leerzaam

Van samen reizen leer je hartstikke veel! Je leert je aanpassen aan de ander, je leert de ander aanvoelen, te onderhandelen en keuzes te maken.

#8 Een vriend voor het leven

Jullie reis zit er weer op en je komt terug in ons koude kikkerlandje… Balen! Maar er is iemand die in hetzelfde schuitje zit. Zoek je riesbuddy lekker vaak op en haal de herinneringen op van jullie reis. Je hebt er een vriend bij voor het leven!

Heeft alleen reizen ook voordelen?

Twijfel je na dit artikel nog steeds of je alleen op reis wil of toch met een reisgenoot? Natuurlijk is alleen reizen de eerste keer spannend maar het heeft ook veel voordelen. Om je te overtuigen we 5 redenen om minimaal één keer in je leven alleen op reis te gaan.