Zuid-Mexico telt heel veel mooie plekjes. Duizenden cenotes, tientallen tempels en ontelbaar veel mooie stranden liggen hier op je te wachten. Sommige van deze hotspots liggen redelijk ver uit elkaar en daarom kan het leuk zijn om voor een paar dagen een auto te huren. Wij vonden een normale huurauto wat saai en gingen daarom op zoek naar iets uniekers. Na wat speuren op het internet hadden we al snel iets heel gaafs gevonden; een Volkswagen Kombi. Deze ziet er niet alleen heel tof uit maar je kan er ook in slapen waardoor je op de meest mooie plekjes wakker kan worden en super flexibel bent. Een relaxed muziekje op, raam open en gaan!

De Volkswagen Kombi

Met de Volkswagen Kombi heb je alle vrijheid om de regio Yucatan en Quintana Roo te verkennen. Je bent niet afhankelijk van de bus of taxi en scheurt zelf overal heen. Geen dure taxiritten of met 30 andere toeristen in een tourbus zitten dus. Daarnaast hoef je ook geen hotelovernachting te betalen want je kan gewoon slapen in de bus. Er is slaapplek tot wel vier personen. Het dak kan je omhoog zetten waardoor er meer ruimte is en er frisse lucht naar binnen komt. Het busje kan je overal parkeren waar je wilt, bijvoorbeeld tussen de palmbomen op het strand of een gezellige camping. Kortom, een must do als je in Zuid-Mexico bent!

Hoe zit het met de veiligheid?

Over veiligheid hoef je je geen zorgen te maken. Je hebt in Yucatan en Quintana Roo vooral veel rechte wegen met weinig verkeer. Je Nederlandse rijbewijs is gewoon geldig in Mexico. Kamperen kan je op campings of wanneer je wat avontuurlijker bent, gewoon waar je wil. Vooraf krijg je van Martin (de eigenaar) een boel tips over het rijden in deze oldtimer en de regio.

Roadtrip route samenstellen

De Volkswagen Kombi haal je op in Tulum en vanaf hier kan je alle kanten op. Wij raden je aan om niet Tulum te verkennen met het busje want dat kan je ook prima op de fiets doen met bijvoorbeeld deze fietsroute langs de leukste hotspots. Wij hadden de Kombi voor drie nachten gehuurd en hebben veel verschillende plekken bezocht waar we anders niet snel zouden komen. Martin heeft enorm veel tips voor je en hij heeft een heel boek gemaakt met leuke campings, de mooiste cenotes en nog veel meer handige tips.

Onze route (3 nachten):

Dag 1: Rijden naar Coba en de zonsondergang bekijken op de top van de tempel. Overnachten in Coba.
Dag 2: Bezoek aan Chitchen Itza, Ik Kil Cenote en Samula Cenote. Overnachten in Akumal.
Dag 3: Bezoek Casa Cenote en kampeer aan het strand op camping ‘Chamico’s’.
Dag 4: Terug naar Tulum en inleveren van de Kombi.

Waar te boeken?

Martin heeft drie Volkswagen Kombi’s in verschillende vrolijke kleuren. De prijzen verschillen per seizoen en hangen tussen de €80 en €130 per nacht. Mocht je boeken dan moet je Martin zeker de groeten doen van ons! Boeken of de beschikbaarheid checken kan via www.thekombiexperience.com.