Roadtrippen in Mexico met een Volkswagen camper

Het zuiden van Mexico is een tropisch paradijs. Honderden cenotes, tientallen Maya tempels en ontelbaar veel mooie stranden liggen hier op je te wachten. Sommige van deze hotspots liggen redelijk ver uit elkaar en daarom kan het leuk zijn om voor een paar dagen een auto te huren. Je kan kiezen om een normale huurauto te huren, maar wij gingen ook op zoek naar iets uniekers. Na wat speuren op het internet hadden we iets heel gaafs gevonden namelijk een Volkswagen Kombi! Deze ziet er niet alleen heel tof uit maar je kan er ook in slapen waardoor je op de meest mooie plekjes wakker wordt. Start de motor, zet een relaxed muziekje op, draai het raampje open en gaan!

Waarom een Volkswagen Kombi?

Met de Volkswagen Kombi heb je alle vrijheid om de regio Yucatan en Quintana Roo te verkennen. Je bent niet afhankelijk van de bus of taxi en scheurt zelf overal heen. Geen dure taxiritten of met 30 andere toeristen in een tourbus zitten dus. Daarnaast hoef je ook geen hotelovernachting te betalen want je kan in de bus slapen. Het dak kan je omhoog zetten waardoor er meer ruimte is en er frisse lucht naar binnen komt. Parkeer het busje overal waar je wilt, bijvoorbeeld tussen de palmbomen op het strand of een gezellige camping. Je voelt je echt vogelvrij wanneer je op pad bent met de Volkswagen Kombi.

Over de Kombi Experience

De Kombi Experience heeft in totaal 4 Volkswagen Kombi’s: The Whale, The Kiwi, The Azulita en The Mandarina. De laatste hebben wij gehuurd en zie je op de foto’s in dit artikel. In alle vier de busjes vind je 2 tweepersoonsbedden, zitruimte, kan het dak omhoog worden gezet en iedere kombi heeft weer een andere toffe kleur. Alle kombi’s zijn van Martin, een hele vriendelijke Argentijnse dertiger die al een aantal jaar in Tulum woont. Je spreekt met Martin af in Tulum om de Kombi op te halen. Martin legt alles uit wat je moet weten over de kombi en de trip die je gaat maken. Zo geeft hij je genoeg tips over de mooiste plekjes, leukste campings of unieke plekken waar je de nacht door kunt brengen.

Hoe zit het met de veiligheid?

Over veiligheid hoef je je geen zorgen te maken. Je hebt in Yucatan en Quintana Roo vooral veel rechte wegen met weinig verkeer. De Kombi rijdt niet harder dan 75 km/u dus houd er rekening mee dat je vaak door andere auto’s zal worden ingehaald. De grote wegen zijn super breed in Mexico dus als je gewoon rechts blijft rijden gaat dit hartstikke goed. De verkeersregels komen veelal overeen met die in Nederland. Kijk goed uit voor drempels in Mexico want deze zijn vaak ontzettend hoog en moet je verplicht met een slakkentempo nemen. De drempels zijn niet altijd goed zichtbaar gemaakt maar er staat meestal wel een waarschuwingsbord naast.

Roadtrip route samenstellen

Wanneer je de Volkswagen Kombi in Tulum hebt opgehaald, kan het avontuur beginnen! Vanaf hier kan je alle kanten op. Wij raden je aan om niet Tulum te verkennen met het busje want dat kan je ook prima op de fiets doen. Het is aan de beachside van Tulum altijd super druk met verkeer (file rijden dus!) en het kost veel geld om te parkeren. Wij hadden de Kombi voor drie nachten gehuurd  en hebben een hele toffe route gereden. Martin heeft enorm veel tips voor je en hij heeft een heel boek gemaakt met leuke campings, de mooiste cenotes en nog veel meer handige tips.

Onze route met de Volkswagen Kombi vanuit Tulum:

Dag 1: Rijden naar Coba en de zonsondergang bekijken op de top van de tempel. Overnachten in Coba.
Dag 2: Bezoek aan Chitchen Itza, Ik Kil Cenote en Samula Cenote. Overnachten in Akumal.
Dag 3: Bezoek Casa Cenote en kampeer aan het strand op camping ‘El Ultimo Maya’.
Dag 4: Terug naar Tulum en inleveren van de Kombi.

 

 

Kosten en waar te boeken?

De prijzen verschillen per seizoen en hangen tussen de €80 en €130 per nacht. Mocht je boeken dan moet je Martin zeker de groeten doen van ons! Boeken of de beschikbaarheid checken kan via www.thekombiexperience.com. Vallen deze kosten te hoog uit voor je budget en wil je toch roodtrippen dan kan je natuurlijk ook een normale auto huren. Dat is vaak een stuk goedkoper. Meer hierover lees je in ons artikel met tips voor een auto huren en rijden in Mexico.