Het zuiden van Mexico is een ideale bestemming om een auto te huren en een gave roadtrip te maken. In het zuiden van Mexico ligt het schiereiland Yucatan dat het paradijs op aarde is. Denk aan parelwitte stranden, verborgen cenotes en oude maya tempels. Het openbaar vervoer in Mexico is ook erg goed geregeld maar met een huurauto ervaar je toch wel veel meer die ultieme vrijheid. In dit artikel lees je onze tips en ervaringen voor het huren en rijden van een auto in het zuiden van Mexico.

Hoe zijn de wegen in Mexico?

Wanneer je eraan zit te denken om een auto te huren in Mexico, vraag je je vast af hoe de wegen daar zijn. Wij kunnen je vertellen dat de wegen op het schiereiland Yucatan erg goed zijn. De wegen zijn vlak, breed, goed geasfalteerd en het is meestal super rustig op de weg. In Cancun en Playa del Carmen is het wel wat drukker op de weg maar nog steeds is het niet erg moeilijk om hier auto te rijden. Tussen de meeste bestemmingen ligt een kaarsrechte snelweg met af en toe een kruispunt. Aan beide kanten van de weg zie je bijna overal lage jungle dus let wel op voor dieren die oversteken zoals leguanen.

Is auto rijden in Mexico veilig?

Auto rijden in Yucatan is zeker veilig. Zoals hierboven al vermeld staat, zijn de wegen erg goed en is het verkeer rustig. Probeer alleen in het donker rijden te vermijden omdat de wegen slecht verlicht zijn en je daardoor dieren, kuilen of mensen op de weg minder goed kan zien. Laat daarnaast ook geen spullen in het zicht liggen wanneer je de auto parkeert. Leg je spullen in de kofferbak met de hoedenplank erboven. Houd er tijdens het boeken van een huurauto ook rekening mee dat je genoeg ruimte hebt in de kofferbak voor de baggage die je meeneemt.

Verkeersregels in Mexico

De verkeersregels in Mexico komen aardig overeen met de verkeersregels in Nederland. In Mexico rijden ze aan de rechterkant en halen ze links in. Binnen de bebouwde kom mag je maximaal 50 km/u rijden en buiten de bebouwde kom is de maximale toegestaan snelheid 100 km/u. Bij scholen en ziekenhuizen in de buurt is 20 km/u toegestaan. Ga je tanken dan wordt dit voor je gedaan in Mexico. Het is wel gebruikelijk om een kleine fooi te geven.

Is je Nederlands rijbewijs geldig in Mexico?

Voor het autorijden in Mexico heb je geen internationaal rijbewijs nodig. Je Nederlands of Belgisch rijbewijs is voldoende.

Navigatie met een huurauto

Je kan ervoor kiezen om een navigatiesysteem bij je huurauto te huren. Dit kost altijd wel wat extra geld en het is niet perse nodig. Wanneer je de app maps.me download, kan je offline navigeren met je telefoon en is een navigatiesysteem dus overbodig. De wegen in Mexico zijn up-to-date op Maps.me.

Wat kost een auto huren in Mexico?

Afhankelijk van het seizoen kan je in Mexico al een auto huren vanaf zo’n €16 a €20 per dag. Wij boeken zelf altijd een huurauto via Rentalcars.com en dit is altijd heel goed bevallen. Op deze site kan je gemakkelijk alle aanbieders en verschillende auto’s met elkaar vergelijken. Daarnaast kan je vaak tot 48 uur van te voren gratis je boeking annuleren of wijzigen. Alle voorwaarden staan heel duidelijk aangegeven waardoor je niet bang hoeft te zijn voor addertjes onder het gras. Ook hebben ze een Nederlandse klantenservice voor het geval je vragen hebt over het huren van een auto of als er onderweg problemen zijn. Ideaal dus!