Dit is de beste creditcard voor reizen en vakantie

Als je gaat reizen of op vakantie gaat dan is de kans heel groot dat je vroeg of laat een creditcard nodig zal hebben. Soms al voor vertrek bij het boeken van een vlucht of hotel en al helemaal bij het ophalen van een huurauto. Daarnaast heeft een creditcard nog een aantal andere handige voordelen op reis en op vakantie. Hieronder delen we de 5 voordelen van een creditcard en welke creditcard volgens onze het beste is voor reizigers. 

Heb je een creditcard echt nodig op vakantie of tijdens het reizen?

Ja. Daar kunnen we kort en bondig over zijn. Wij zijn op reis vaak genoeg in een dorpje geweest waar je nergens geld kon opnemen of kon betalen met je normale pinpas. Dan ben je echt heel blij met een creditcard die wereldwijd geaccepteerd wordt. Daarbij kan je bij vrijwel alle buitenlandse vliegmaatschappijen alleen een vlucht boeken met een creditcard en heb je hem ook nodig bij het ophalen van een huurauto. Bij het ophalen van een huurauto moet je namelijk een creditcard laten zien die op naam staat van de hoofdbestuurder. Zonder creditcard krijg je simpelweg nergens ter wereld een huurauto mee. Wij hebben daarom altijd onze creditcard mee op al onze reizen. Zo heb je financiële zekerheid en dat is op reis of op vakantie heel belangrijk.

De beste creditcard voor reizen en vakantie + 5 voordelen

Tussen creditcards kan soms veel verschil zitten. Ga je regelmatig reizen of op vakantie? Dan raden wij sterk de Visa World Card van ICS aan. Dit is een Visa creditcard waarmee je dus altijd wereldwijd kan betalen. Daarbij heeft deze creditcard een groot aantal voordelen voor mensen die vaak reizen:

  • Betaal je een vakantie of reis met je creditcard? Dan ben je standaard overal ter wereld extra verzekerd met de reisongevallen-, vluchtvertragings- en bagagevertragingsverzekering.
  • Aankopen gedaan met de creditcard zijn automatisch 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. Ook op reis.
  • Aankopen met de creditcard hebben aflevergarantie. Komt een product niet aan? Dan kan je het geld terug laten boeken.
  • ICS is 7 dagen per week, 24 uur per dag, telefonisch bereikbaar voor spoedeisende vragen.
  • Het eerste jaar is de creditcard gratis, daarna betaal je €36,50 per jaar.

Creditcard aanvragen zonder BKR-toetsing en/of inkomenseis?

Heb je een schuld of is je inkomen te laag (minder dan €1200 per maand) voor het aanvragen van een creditcard met het gewenste limiet? Geen zorgen! Daar is gelukkig ook wat op bedacht. Je kan dan de ICS Go Card aanvragen. Dit is een prepaid creditcard waar je geld op kan storten. Zo kan je dus zelf je ‘limiet’ bepalen en heb je wel die verplichte creditcard voor de borg bij het ophalen van een huurauto of als je deze nodig hebt voor de betaling van een vlucht of hotel. Zorg dat je er voor je vakantie voldoende geld op zet zodat je even vooruit kan.

De nadelen van een creditcard

Een creditcard heeft niet alleen maar voordelen maar ook een paar nadelen. Zo kan het soms wat lastiger zijn om een creditcard te krijgen, bijvoorbeeld wanneer je een schuld hebt. Daarbij is het grootste nadeel dat cash geld opnemen duurder is dan met je pinpas. Dit kan je beter alleen in noodgevallen doen wanneer je pinpas niet werkt. Betalen met je pinpas is wel gratis en online aankopen zijn juist slim om te doen met je creditcard. Zo ben je altijd zeker van de levering en automatisch verzekerd.

Een creditcard aanvragen, hoe lang duurt dat?

Voor het aanvragen van een creditcard heb je een identiteitsbewijs en de hoogte van je maandsalaris nodig. De aanvraag kan je hier doen en duurt zo’n 5 minuten. Binnen vijf werkdagen zal je de creditcard ontvangen en gelijk na het activeren kan je hem gebruiken. Het eerste jaar is de creditcard gratis en daarna €36,50 per jaar. Stopzetten kan op ieder moment.