India komt vaak negatief in het nieuws en veel mensen denken dat het een onveilige reisbestemming is. Hierdoor kiezen veel reizigers, met name vrouwen, ervoor om niet naar India te gaan. Toch is India een geweldige reisbestemming voor zowel mannen als vrouwen door de bijzondere culturen en unieke bezienswaardigheden. Dit enorme land heeft een totaal andere cultuur vergeleken met de westerse wereld en daarom is het slim om van te voren te weten wat je kan verwachten en hoe je hier het beste mee om kan gaan. Wanneer je je goed voorbereidt, valt het allemaal reuze mee om als vrouw door India te reizen en is de kans heel klein dat je wat zal overkomen. Wij hebben laatst een reis gemaakt door zowel het zuiden als het noorden van India en hebben 10 tips voor jou op een rijtje gezet.

als vrouw door india reizen

#1 Verdiep je in de cultuur

De Indiase cultuur is soms erg moeilijk te begrijpen voor een westerling want alles, maar dan ook echt alles, gaat anders in India. Om niet in vervelende situaties terecht te komen is het erg handig om de belangrijkste ‘gedragsregels’ te kennen. Zo zal je bijvoorbeeld merken dat je als vrouw vaak zal worden aangestaard door mannen. Wanneer jij terugkijkt voor meer dan een paar seconden, kunnen zij dit oppakken als dat je interesse in ze hebt.

jodhpur street

#2 Een leugentje om bestwil kan geen kwaad

Doe alsof je al jaren in India komt en je alle trucjes al kent. Vaak vragen bijvoorbeeld taxi chauffeurs hoe vaak je al in India geweest bent. Wanneer je zegt dat je net een week in India bent, ben je natuurlijk makkelijk op te lichten. Zeg daarom altijd dat dit je 2e of 3e keer in India is.

IMG_2571

#3 Wees zelfverzekerd en assertief in plaats van beleefd

Als reiziger op zich is het al erg belangrijk om stevig in je schoenen te staan, maar zeker wanneer je als vrouw door India gaat reizen. Je zal vaak worden benaderd en er komt altijd van alles op je af. Als je dit niet ziet zitten is de beste manier om ze allemaal te negeren. Als ze achter je aan blijven lopen, ben dan vooral erg duidelijk dat je geen interesse hebt in wat ze van je willen. Een beetje lomp zijn, kan soms geen kwaad in India.

#4 Do as the locals do

In bijna heel India lopen de vrouwen in traditionele kleding. Uitzonderingen hierop zijn de grotere steden en toeristische badplaatsen. Het is niet gebruikelijk om je benen en schouders te laten zien dus het is slim om je aan te passen aan de lokale cultuur. Draag een rok of lange broek en een T-shirt of een sjaal over je schouders om minder op te vallen. Vooral sjaals zijn erg handig, je kan er een heleboel mee bedekken en het staat ook nog is heel mooi. In India kun je overal traditionele kleding kopen voor heel weinig geld maar ook je eigen bedekende kleding voldoet prima. Ben je op een bestemming als Goa, een plek waar al tientallen jaren toeristen komen, dan is dit een ander verhaal. Hier is het vrij geaccepteerd om wat minder kleding te dragen. Neem vooral een voorbeeld aan de lokale vrouwen.

tips vrouw india

#5 Sluit jezelf soms op in je kamer

In India wonen zo’n 1,3 miljard mensen. Wanneer je over straat loopt, komt alles tegelijk op je af en iedereen wil wat van je. Overal zijn geluiden, mensen, koeien en soms word je er helemaal gek van. Om je reis leuk te houden is het slim om jezelf soms op te sluiten in je kamer en je even helemaal af te sluiten van het drukke India. Neem lekker de tijd voor jezelf, Skype met vrienden en familie of kijk een filmpje op je laptop.

#6 Zorg dat je overdag aankomt op nieuwe bestemmingen

Je bent het meest kwetsbaar voor scams wanneer je ‘s avonds laat aankomt op een bus- of treinstation. Je staat daar dan met je backpack in het donker, in een vreemde stad, je weet niet waar je naar toe moet en er komen altijd 10 man op je af die je naar je hotel willen brengen. Omdat er minder mensen op straat zijn in de avond is de kans groter dat je zal worden opgelicht of afgezet. Plan je reis daarom zo dat je overdag aankomt op je bestemming. Kan het niet anders en kom je in de avond aan, zorg dan dat je alvast je accommodatie geboekt hebt en weet waar je moet zijn.

IMG_2744

#7 Koop een lokale simkaart

In India zijn meer telefoons dan dat er wc’s zijn. Het voelt en is als vrouw veiliger wanneer jij er ook een op zak hebt en je altijd iemand kan bellen als er wat is. Download zeker de app Maps.me. Taxi chauffeurs zijn niet de meest betrouwbare mensen en met deze app kun jij meekijken of hij de goede kant oprijdt. Ook weet je overal de weg en raak je nooit de weg kwijt. Je hebt voor deze app geen internet nodig.

#8 Gebruik Tripadvisor

Voor zowel restaurants als hostels kan je het beste vooraf Tripadvisor checken. Zo is de kans veel groter dat je in een betrouwbaar hostel terechtkomt waar jij en je spullen veilig zijn. Ook verklein je de kans op een Delhi Belly (voedselvergiftiging) wanneer je gaat eten bij restaurants die hoog scoren op Tripadvisor. Ziek worden in India is namelijk echt geen pretje.

IMG_1161-1 (gesleept)

#9 Draag een ring

Ook al heb je niet eens een relatie, een ring dragen zorgt ervoor dat mannen redelijk op afstand blijven. Ze zullen je namelijk vaak vragen of je getrouwd bent en wanneer jij ‘ja’ zegt en ook nog eens een ring om hebt, zullen ze minder met je flirten.

#10 Google de scams

In India komen veel verschillende scams voor. Sommige zijn erg simpel en kosten je hooguit één euro maar er zijn ook hele vervelende scams waardoor je veel geld kwijt bent of ziek kan worden. Op het internet staan honderden artikelen over de meest voorkomende scams. Het is slim om er in ieder geval een paar gelezen te hebben zodat je er niet intrapt wanneer het je overkomt.

Reisinfo

Beste reistijd: Oktober t/m december
Visum:
 Benodigd en te regelen bij de ambassade in Amsterdam.
Vliegticket vanaf:
 392 euro
Beste hotel en hostel deals: 
Booking.com