Trucjes & tips om goedkoop vliegtickets te boeken

Een vliegticket boeken doe je natuurlijk het liefst zo goedkoop mogelijk. Wanneer je hebt besloten om een reis te gaan maken is de eerste stap een bestemming kiezen en de tweede stap is een vliegticket boeken. Je struint waarschijnlijk het hele internet af op zoek naar het goedkoopste vliegticket omdat je geen geld wilt verspillen. Wij hebben de laatste jaren al meer dan 150 vliegtickets geboekt en geven hieronder onze beste tips weg. Op deze manier houd je misschien nog geld over waar je een gave excursie of een mooie accommodatie van kan boeken. Succes met het vinden van de goedkoopste vliegtickets!

Hoe goedkope vliegtickets zoeken en boeken?

Er zijn veel handige zoekmachines die de prijzen van verschillende vliegmaatschappijen voor jou vergelijken. Zo kan je gebruikmaken van Skyscanner.com. Je kunt een specifieke datum kiezen maar ook de optie ‘hele maand’ selecteren. Hierdoor krijg je een overzichtelijke grafiek te zien waarop je precies kunt aflezen wanneer de goedkoopste dag is om naar jouw bestemming te vliegen en weer terug. Let wel altijd goed op de duur van de eventuele tussenstop. Als je een mooie prijs hebt gevonden, kun je twee dingen doen. Wij raden je de tweede optie aan.

1: Je klikt door en boekt via de aanbieder die aangesloten is bij Skyscanner.
2: Je kijkt welke data het goedkoopste zijn en gaat naar een Nederlandse vliegticketwebsite en vult daar de betreffende data in.

Optie twee is volgens ons de beste. Vaak is het twee tientjes duurder om te boeken bij een Nederlandse vliegticket website maar zij zijn wel veel beter bereikbaar dan veel van de aangesloten aanbieders via Skyscanner. Vaak zijn de aangesloten websites van Skyscanner buitenlandse bedrijven met alleen dure buitenlandse telefoonnummers. Niet erg handig als er een probleem is of je een vraag hebt. Ons advies is daarom om altijd te boeken bij een betrouwbare Nederlandse aanbieder met goede klantenservice zoals Cheaptickets.nl.

Kijk verder dan Schiphol Airport

Veel mensen kijken bij het zoeken naar tickets niet verder dan vliegen vanaf Amsterdam. Zeker wanneer je in het zuiden van Nederland woont, kun je ook kijken voor tickets vanaf Eindhoven, Düsseldorf of Brussel. Vaak is dit niet veel verder rijden dan naar Amsterdam en zeker de prijzen vanaf Düsseldorf en Eindhoven zijn een stuk scherper. Bij sommige websites kan je ook klikken op ’terug vanaf een andere bestemming’. Zo kun je eens proberen of het goedkoper is om terug of heen te vliegen op een andere luchthaven.

Wanneer je vliegtickets boeken?

Last minute boeken kan goedkoop zijn maar het blijft altijd een gok en het is zeker niet altijd de slimste optie. Zo vroeg mogelijk boeken is meestal het goedkoopst maar je moet ook weer niet té vroeg boeken. De meeste vliegmaatschappijen bieden rond de 10 maanden van te voren hun eerste prijzen aan. Als je heel vroeg gaat vergelijken dan kan het zijn dat nog niet alle vliegmaatschappijen hun prijzen hebben bepaald. Persoonlijk boeken wij altijd rond de 4 a 6 maanden van te voren. Het kan zijn dat er later scherpere prijzen komen doordat er een soort actieweek is. Zo heeft de KLM ongeveer twee keer per jaar de ‘KLM wereldweken’ waarbij je goedkooper vliegtickets kan boeken naar verschillende bestemmingen. Echter is KLM daarmee vaak nog steeds duurder dan andere vliegmaatschappijen dus hierop wachten is niet altijd slim. Mocht je binnen Azië willen gaan reizen dan kun je je abonneren op de nieuwsbrief van AirAsia en wachten op de ‘Big Sale’. Dit is ongeveer twee keer per jaar en de vliegtickets kosten dan haast niets meer. Zo kochten wij ooit een ticket van Bali naar Yogjakarta voor €9. Ze vliegen wel alleen binnen Azië en naar Australië vanaf Azië.

De goedkoopste vliegticket website?

Tegenwoordig heb je keuze uit tientallen Nederlandse vliegticket aanbieders en het is logisch dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij hebben de verschillende aanbieders vergeleken op boekingskosten, aanbiedingen en klantenservice en kwamen tot de conclusie dat Cheaptickets.nl de beste keuze is. Ze zijn goed bereikbaar wanneer er wat aan de hand is, de prijzen zijn altijd goed en daarbij hebben ze vaak scherpe aanbiedingen.