Zo blijft je relatie spannend tijdens jullie reis

Wil je weten of jullie relatie echt zo sterk is als jullie denken? Ga dan samen op reis en je komt er zeker achter. Of je zal helemaal gek van elkaar worden of juist nóg gekker op elkaar. Toch kan lang samen reizen ervoor zorgen dat jullie een beetje in een sleur raken omdat je 24/7 bij elkaar bent. Wij reizen al zes jaar heel veel samen en daarnaast werken we ook nog eens samen. De afgelopen jaren hebben we veel geleerd en in dit artikel geven we je tips om je relatie spannend te houden tijdens het reizen. 

#1 Ga elke week op date

Waarschijnlijk doe je elke dag al dingen samen die veel interessanter zijn dan de meeste dates in Nederland. Toch ga je langzaam maar zeker wennen aan een leven vol nieuwe ervaringen en activiteiten. Zelfs met al deze ervaringen kan je in een sleur belanden en daarom is het erg leuk om zo nu en dan eens op date te gaan. Kies gewoon een dag uit en laat een van jullie die hele dag plannen zonder de ander te vertellen wat er die dag allemaal op het programma staat. Zo kan je elkaar verrassen met de leukste dingen.

#2 Leer andere mensen kennen

Als koppel kan het soms wat lastiger zijn om andere mensen te leren kennen dan wanneer je alleen op reis bent. Probeer dit toch zoveel mogelijk te doen want het is hartstikke leuk om bijvoorbeeld eens een avond met andere mensen wat te eten, een spelletje te spelen, naar een bar te gaan of een dagje te gaan hiken. Dit maakt jullie reis waarschijnlijk een heel stuk leuker en gezelliger!

#3 Doe af en toe je eigen ding

Omdat je elke dag op elkaars lip zit en alle twee voornamelijk dezelfde dingen meemaakt, kan het zijn dat je elkaar niet meer zoveel te vertellen hebt als normaal. Daarnaast is wat tijd voor jezelf natuurlijk ook wel eens fijn! Doe daarom af en toe ook eens gewoon je eigen ding. Ga eens met iemand anders uit of ga alle twee een andere excursie doen. Dit geeft jullie beide wat ruimte en dat kan echt heerlijk zijn nadat je elkaar 2 weken lang elke minuut hebt gezien.

#4 Heb seks op gekke plekken

Do we need to say more?

#5 Boek zo nu en dan een romantische accommodatie

Als echte reizigers boeken jullie waarschijnlijk niet al te dure hotels of hostels omdat jullie dat geld liever uitgeven aan een duikcursus of jungle trekking en dat is super logisch. Ben je voor een wat langere tijd op reis, boek dan juist wel af en toe een keer een luxe kamer of een romantisch huisje aan het strand of in de natuur. Romantiek is belangrijk en zeker op reis. Er zijn namelijk al zoveel dingen niet romantisch wanneer je nonstop bij elkaar bent. Voor een paar tientjes meer heb je vaak al een heel fijn en bijzondere accommodatie. Kijk bijvoorbeeld eens op Booking.com of er op jullie bestemming misschien een heel schattig huisje te huur is zoals deze bijzondere overnachtingen.