Wil je goedkoop een auto huren? Dan zijn er een heel aantal dingen om rekening mee te houden. Of je nu een auto wil huren in Amsterdam, Spanje of Amerika, er zijn een paar tips die je altijd kan gebruiken. Het huren van een auto is zo geregeld maar de keuze uit verschillende auto’s en aanbieders is enorm. Soms lijkt een bepaalde huurauto heel goedkoop maar als je iets beter naar de voorwaarden kijkt, blijken er toch wat addertjes onder het gras te zitten. Om je te helpen zo goedkoop mogelijk een auto te huren, hebben we hier 6 handige tips voor je op een rijtje gezet. 

Tips voor het vinden van een goedkope huurauto

Hieronder lees je 6 tips waar je op moet letten wanneer je op zoek bent naar een goedkope huurauto.

#1 Kies je ophaal- inlevertijdstip van de huurauto slim

Wanneer je een auto wil huren, is het handig om te weten dat je een auto altijd per dag huurt. Je kan bij het zoeken invullen hoe laat je de auto wil ophalen en inleveren maar zorg dat je slim gebruik maakt van die 24 uurs regel. Stel je haalt de huurauto op om 10:00 en levert hem in om 11:00 de dag erna. Dan zal je moeten betalen voor 2 dagen. Dat ene extra uurtje kost je dus veel extra geld. In dag geval is het slimmer om hem om dezelfde tijd in te leveren of om de auto gewoon te houden tot de volgende dag om 10:00. Je zal dan net zoveel betalen, maar huurt de auto wel 23 uur langer.

#2 Boek je huurauto ruim op tijd

Een andere belangrijke regel bij het huren van een auto is dat je het beste zo vroeg mogelijk kan boeken. Zeker wanneer je lekker goedkoop uit wil zijn. Wacht je te lang dan zijn de goedkoopste auto’s vaak al weg.

#3 Bedenk vooraf welke auto past bij de reis

De goedkoopste huurauto is niet altijd het goedkoopste in het verbruik. Wanneer je bijvoorbeeld door de bergen gaat rijden, kan je beter kiezen voor een auto die daarbij past in plaats van dat hele goedkope kleine autootje. Uiteindelijk zal je in de bergen namelijk meer benzine verbruiken met die kleine stadsauto.

#4 Let goed op de kleine lettertjes bij het huren van een auto

Bij het huren van een auto komen allerlei voorwaarden kijken die soms een groot verschil kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan het aantal vrije kilometers dat is inbegrepen en hoeveel je moet betalen voor extra kilometers. Daarbij wil je vast ook weten of de verzekering bij de prijs in inbegrepen of dat je hiervoor extra moet bijbetalen. Andere zaken om rekening mee te houden zijn de borg, het tegen risico en wat een extra bestuurder zou kosten.

Tip: Bij het boeken van je huurauto bij Sunnycars is altijd een volledige verzekering bij de prijs inbegrepen. Deze volledige verzekering dekt eventuele schade aan de auto bij een ongeluk maar ook krassen, pechhulp kosten en het eigen risico dat je normaal hebt. Zo heb je achteraf zeker geen hoge kosten wanneer er iets mis gaat. Je eigen autoverzekering geldt namelijk niet op een gehuurde auto. Deze verzekering is niet verplicht maar wij vinden dit zelf altijd erg fijn omdat je je zo nergens zorgen over hoeft te maken tijdens je reis.

#5 Check de tank-regeling

Ook de tankregeling is een belangrijk punt om op te letten wanneer je zo goedkoop mogelijk een auto wil huren. De voordeligste tankregeling is ‘vol-tot-vol’. Dit wil simpelweg zeggen dat je de auto met een volle tank krijgt en hem ook weer inlevert met een volle tank. Leeg-tot-leeg is vaak minder voordelig omdat het moeilijk in te schatten is hoeveel benzine je nodig gaat hebben. De kans is groot dat je de auto niet met een lege tank inlevert. Dan betaal je dus voor benzine die je niet hebt gebruikt en dat is zonde want benzine is niet goedkoop.

#6 Gebruik een vergelijkingssite om de goedkoopste huurauto te vinden

De beste tip van allemaal is misschien wel om een vergelijkingssite te gebruiken. Vaak zie je door de bomen het bos niet meer en daardoor kost het zoeken naar een goedkope huurauto veel tijd. Zelf boeken wij altijd een auto via Sunnycars en dat kunnen we je sterk aanraden. Met een huurauto heb je altijd kans op schade en problemen onderweg en daarom is het slim om bij een betrouwbare partij te boeken. Bij Sunnycars is altijd een volledige verzekering inbegrepen, kan je je boeking gratis wijzigen en staan alle voorwaarden duidelijk aangegeven. Ook hebben ze een 24/7 noodnummer waar je bij problemen in het Nederlands hulp krijgt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over addertjes onder het gras en als er iets mis gaat op reis dan wordt altijd alles vergoed en geregeld. Soms betaal je hier net een paar tientjes meer dan bij andere partijen maar je hoeft je dan ook nergens meer zorgen over te maken. Zeker op de wat avontuurlijkere bestemmingen is dit het helemaal waard wat ons betreft.

Corona update: om de corona crisis te overleven, hebben autoverhuurders een groot deel van hun auto’s moeten verkopen. Nu de vraag ineens hard toeneemt is de verwachting dat daardoor de prijzen voor de komende tijd extreem omhoog zullen schieten. Je kan je huurauto dus het beste zo vroeg mogelijk boeken zodat de prijs nog relatief laag is.