Fietsen in Bangkok: zo ontdek je de verstopte highlights!

Wanneer je gaat reizen door Zuidoost-Azië is de kans groot dat je jouw reis zal beginnen in het gigantisch grote en drukke Bangkok. Officieel wonen hier zo’n 6 miljoen mensen maar de meer realistische schattingen hangen zo rond de 10 miljoen. Wil je deze metropool echt leren kennen en de verschillende kanten zien dan kan je dit het beste doen met een fietstocht. Lekker Hollands fietsen door de smalle straatjes van het levendige Chinatown en door de groene buitenwijken van de stad. Je komt langs honderden eetkraampjes en ziet overal de bekende glimlach van Thailand. Op deze manier ga je off the beaten track en zie je de kanten van Bangkok die de meeste reizigers missen!

behbehefw IMG_0142

Hoe het zo’n 30 jaar geleden allemaal begon

Bijna elke Nederlander die ooit naar Thailand is geweest, heeft wel eens gehoord van de ondertussen overleden Co van Kessel. Deze Nederlander woonde in Bangkok en had het briljante idee om fietstochten door Bangkok te organiseren. ‘’Co besteedde duizenden uren op zijn mountainbike om het uitgebreide netwerk van lokale straten, steegjes, voetpaden en kanalen tussen de belangrijkste stedelijke verkeersaders te leren kennen. Wat hij vond, verstopt tussen de oppervlakte van modernisering, was een verborgen wereld. Een wereld waarin nog vrede en rust heersten. Een wereld waarin Thais nog het traditionele leven leidden dat al decennia in grote mate ongewijzigd is gebleven. Een wereld die grotendeels onbekend is voor buitenstaanders.’’ Hij begon met het uitstippelen van de mooiste fietsroutes en samen met zijn vrouw begon hij uiteindelijk ‘Co van Kessel Bangkok Tours’. Nu zo’n 30 jaar later zijn deze fietstochten nog steeds razend populair.

IMG_0097 IMG_7438

De verschillende fietstochten

Ondertussen zijn er vier verschillende fietstochten waar je uit kan kiezen. Elke tocht heeft iets bijzonders en laat je het pure Bangkok ervaren met alle soorten mensen, geuren en kleuren. Je ziet hoe de mensen leven, waar ze werken en zo af en toe fiets je zelfs recht door iemand zijn huis heen. Er zijn twee mooie tochten van 3 uur, een van 5 uur waarbij je ook een stuk met de boot gaat en voor de echte fanatiekelingen is er de tocht van 9 uur waarbij je de fiets meeneemt in zowel de boot als de trein!

IMG_0115 DCIM100GOPROGOPR1711.

Onze ervaring met de Co Combi tour

Wij dachten al veel van Bangkok te hebben gezien in de afgelopen jaren maar dit bleek alles behalve waar. Tijdens ons laatste bezoek aan Bangkok besloten we de Co Combi tour te boeken nadat meerdere reizigers ons vertelde dat dit een van de hoogtepunten van hun reis was geweest. Bij deze 5 uur durende tocht begin je in Chinatown, een van Bangkoks meest drukke wijken. We begonnen de tour om 7 uur in de ochtend en de temperatuur was perfect.

Het eerste stuk van de tocht ging dwars door een aantal smalle steegjes waar het al lekker druk was en we een boel ondefinieerbare producten voorbij zagen komen. Na ongeveer een uurtje fietsen kwamen we aan bij een bijzonder mooie tempel waar een 18 meter hoog beeld van Boeddha in stond. Dit is het hoogste Boeddha beeld en de oudste familie tempel van Bangkok. Er was echter geen enkele andere reiziger te vinden! Na een klein stukje fietsen gingen we verder met een long-tail boot. Hier zagen we hoe de mensen aan het water leven in huizen die op houten palen staan. Bangkok heeft erg veel kanalen en wordt daarom ook wel eens ‘Het Venetië van het Oosten’ genoemd. Zo’n 30 kilometer buiten de stad gingen we weer aan land. Nu stonden we ineens in een totaal andere wereld. Hier was het rustig en vooral enorm groen. Er waren geen snelwegen of tuktuks maar mooie landweggetjes met palmbomen en vele groene plantages. Ons beeld van Bangkok is door deze fietstocht geheel veranderd en we zijn erachter gekomen dat er nog steeds zoveel te ontdekken valt in deze bijzondere stad! IMG_0131 DCIM100GOPROGOPR1699. IMG_0036

Meer informatie

Wil je meer informatie over de tijden, prijzen en de verschillende tochten? Kijk dan even op de website van Co van Kessel. Daar kan je ook antwoord vinden op de meest gestelde vragen en nog veel meer foto’s bekijken.