Fietsen in Bangkok: zo ontdek je de verstopte highlights!

Wanneer je gaat reizen door Thailand is de kans groot dat je jouw reis zal beginnen in het gigantische metropool Bangkok. Met 10 miljoen inwoners is Bangkok een enorme stad met veel verschillende gezichten. Wil je Bangkok echt leren kennen en de verschillende kanten zien? Spring dan op de fiets en ga mee met een fietstour. Wij vonden het fantastisch om lekker op z’n Nederlands te fietsen door de smalle straatjes van het levendige Chinatown en door de groene buitenwijken van Bangkok. Je fietst langs talloze eetkraampjes en ziet overal de bekende glimlach van Thailand. Met de fietstour ga je off the beaten track en zie je Bangkok op zijn mooist!

behbehefw IMG_0142

Hoe het zo’n 30 jaar geleden allemaal begon

Bijna elke Nederlander die ooit naar Thailand is geweest, heeft wel eens gehoord van de ondertussen overleden Co van Kessel. Co van Kessel was Nederlands en woonde in Bangkok. Hij had het briljante idee om fietstochten door Bangkok te organiseren. “Co besteedde duizenden uren op zijn mountainbike om het uitgebreide netwerk van lokale straten, steegjes, voetpaden en kanalen tussen de belangrijkste stedelijke verkeersaders te leren kennen. Hij vond een verborgen wereld, verstopt tussen de oppervlakte van modernisering. Een wereld waarin nog vrede en rust heersten. Een wereld waarin lokale mensen nog het traditionele leven leidden dat al decennia in grote mate ongewijzigd is gebleven. Een wereld die grotendeels onbekend is voor buitenstaanders.’’ Hij begon met het uitstippelen van de mooiste fietsroutes en samen met zijn vrouw begon hij uiteindelijk ‘Co van Kessel Bangkok Tours’. Nu zo’n 30 jaar later zijn deze fietstochten nog steeds razend populair.

IMG_0097 IMG_7438

De verschillende fietstochten van Co van Kessel

Ondertussen zijn er vier verschillende fietstochten waar je uit kan kiezen. Elke tocht heeft iets bijzonders en laat je het pure Bangkok ervaren. Je ziet hoe de lokale bevolking leeft, waar ze werken en zo af en toe fiets je zelfs recht door iemand zijn huis heen. Er zijn twee mooie tochten van 3 uur, een van 5 uur waarbij je ook een stuk met de boot gaat en voor de echte fanatiekelingen is er de tocht van 9 uur waarbij je de fiets meeneemt in zowel de boot als de trein!

IMG_0115 DCIM100GOPROGOPR1711.

Onze ervaring met de Co Combi tour

Wij dachten al veel van Bangkok te hebben gezien in de afgelopen jaren maar dit bleek alles behalve waar. Tijdens ons laatste bezoek aan Bangkok besloten we de Co Combi tour te boeken nadat meerdere reizigers ons vertelde dat dit een van de hoogtepunten van hun reis is geweest. Bij deze 5 uur durende tocht begin je in Chinatown, een van Bangkoks meest drukke wijken. We begonnen de tour om 7 uur in de ochtend en de temperatuur was perfect.

Het eerste stuk van de fietstour ging dwars door een aantal smalle steegjes en drukke markten, waar we een boel ondefinieerbare producten voorbij zagen komen. Na ongeveer een uurtje fietsen kwamen we aan bij een bijzonder mooie tempel waar een 18 meter hoog beeld van Boeddha in stond. Dit is het hoogste Boeddha beeld en de oudste familie tempel van Bangkok. Er waren geen enkele andere reizigers te vinden. Na een klein stukje fietsen gingen we verder met een long-tail boot. Hier zagen we hoe de mensen aan het water leven in huizen die op houten palen staan. Bangkok heeft erg veel kanalen en wordt daarom ook wel eens ‘Het Venetië van het Oosten’ genoemd. Zo’n 30 kilometer buiten de stad gingen we weer aan land. Nu stonden we ineens in een totaal andere wereld. Hier was het rustig en vooral enorm groen. Er waren geen snelwegen of tuktuks maar mooie landweggetjes met palmbomen en vele groene plantages. Ons beeld van Bangkok is door deze fietstocht geheel veranderd en we zijn erachter gekomen dat er nog steeds zoveel te ontdekken valt in deze bijzondere stad!

IMG_0131 DCIM100GOPROGOPR1699. IMG_0036

Meer informatie

Wil je meer informatie over de tijden, prijzen en de verschillende tochten? Kijk dan even op de website van Co van Kessel. Daar kan je ook antwoord vinden op de meest gestelde vragen en nog veel meer foto’s bekijken.