Food tour in Bangkok: Proef de beste streetfood van Thailand

Wanneer je door de straten van Bangkok loopt, ontkom je niet aan de explosie van verschillende geuren en smaken. Van vroeg in de ochtend tot laat in de avond zijn er talloze eetkraampjes in de straten van Bangkok te vinden. Bangkok telt maar liefst zo’n 500.000 verschillende straatverkopers. De Thaise keuken wordt ook wel de Chinees-Thaise keuken genoemd vanwege de grote stroom aan Chinese immigranten die in 1782 op zoek gingen naar werk in Bangkok. De veelzijdigheid van deze keuken maakt dat het behoorlijk overweldigend kan zijn. Met deze food tour, die ontwikkeld is door een chefkok, ga je op pad met een Thaise foodie die de beste plekken van Bangkok weet aan te wijzen. Zo maak kennis met de Thaise keuken en de streetfood cultuur van Bangkok terwijl je geniet van de meest uiteenlopende smaaksensaties!

De streetfood cultuur in Bangkok

De straten van Bangkok kun je zien als één grote sociale ontmoetingsplek. Er is veel bedrijvigheid en bij de eetkraampjes staan vaak een paar kleine plastic stoeltjes waar je op kunt neerstrijken. Veel families runnen een restaurant vanuit huis, koken voor elkaar en iedereen is welkom om te komen eten. Het eten is spotgoedkoop en binnen no-time heb je een heerlijk bordje eten voor je neus staan. Locals koken met en voor elkaar. Het is namelijk niet alleen socialer maar ook makkelijker en betaalbaarder om op straat te eten.

Welk deel van Bangkok bezoek je met de food tour?

Zorg ervoor dat je een lege maag hebt want met de food tour ga je maar liefst vier uur lang op pad en in totaal zestien Chinees-Thaise gerechten proeven. De food tour is opgezet door een ware chef-kok en met een kleine groep plus een gids wandel je door Chinatown heen. Hier ga je naar verschillende eetkraampjes toe, zie je hoe het eten bereidt wordt en ga je het natuurlijk ook proeven. Je loopt kriskras door Chinatown heen waar het altijd gezellig druk is. Tussen de eetkraampjes lopen talloze mensen, maar er rijden ook tuk tuks, taxi’s en scooters. In Chinatown woont al eeuwen lang een grote Chinese gemeenschap met hun eigen gebruiken en cultuur. Het is zelfs één van de grootste en oudste chinatown’s ter wereld. Loop je door deze wijk dan zullen al je zintuigen worden geprikkeld.

Let op: Tijdens het wandelen ben je vrij om foto’s te maken maar in sommige community straten hebben ze dit liever niet. Wil je een local van dichtbij fotograferen dan is het netjes om dit altijd van te voren te vragen.

Wat ga je proeven tijdens de food tour?

Tijdens de food tour is er voor ieder wat wils en je zult je verbazen of de vele verschillende smaken die de Chinees-Thaise keuken te bieden heeft. Ik heb de meest uiteenlopende en verrassende smaken geproefd tijdens de food tour. Van een heerlijke Thaise Suki Yakhi soep tot het bekende gerecht Pad Thai. Mijn favoriete snacks waren de kip en varkensvlees dumplings. We eindigen de tour met heerlijk Thais kokosijs waarna ik zo vol zat dat er echt niets meer bij paste. Wat deze foodtour extra leuk maakt is dat de gids je onderweg alles vertelt over de Thaise keuken én cultuur. Wist jij bijvoorbeeld dat eten met stokjes helemaal niet zo gebruikelijk is? In Thailand eten ze vooral met een lepel en een mes.

Let op: Ben je vegetariër of heb je last van voedselallergieën dan is het niet aan te raden om de food tour te boeken.

Boek de food tour vooral op tijd

De food tour is de perfecte kennismaking met de Thaise keuken en daarom is het heel leuk om deze tour te boeken voor één van je eerste dagen in Thailand. De food tour is elke dinsdag tot en met zondag en er gaan maximaal 8 mensen mee met de tour. Doordat de tour alleen met kleine groepjes is, is het slim om de tour van te voren te boeken zodat je zeker bent van beschikbaarheid tijdens jouw bezoek aan Bangkok. Je kunt de food tour hier boeken en mocht je reis toch anders lopen dan kan je altijd tot 24 uur van te voren nog gratis annuleren.