5 Tips voor een bezoek aan Sigiriya in Sri Lanka

Ga je door Sri Lanka reizen, dan staat Sigiriya vast en zeker ook op je planning. Hier vind je de beroemde Lion Rock midden in de jungle en deze berg kent een interessante geschiedenis. Hier lees je hoe je de Lion Rock het beste kunt bezoeken en wat er allemaal nog meer te doen is in Sigiriya. Helemaal onderaan delen we onze tips voor leuke accommodaties in Sigiriya.

Wat te doen in Sigiriya?

Er is niet heel veel te doen in Sigiriya en de meeste mensen bezoeken Sigiriya dan ook vooral voor de Lion Rock. Toch is het leuk om er wel te verblijven want er zijn nog enkele andere leuke dingen om te doen. Dit zijn onze tips voor Sigiriya.

Beklim de Lion Rock in Sigiriya

Tussen 477 en 495 na Chr. stond op de top van deze 200 meter hoge rots namelijk het paleis van de toenmalige koning Kassapa. Volgens vele onderzoekers had koning Kassapa hier vooral veel leuke avontuurtjes met vele vrouwen. Bovenop de leeuwenrots had deze baas zelfs een zwembad laten maken. Deze theorie wordt versterkt door de gerestaureerde muurschilderingen van half blote vrouwen. De Lion Rock staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is daarbij ook een ontzettend mooi natuurverschijnsel om te zien. Wanneer het je interessant lijkt om de overblijfselen van het paleis te zien zoals de muren, de muurschilderingen en de leeuwenpoten onderaan de rots dan is de Lion Rock simpelweg de beste keuze. Hierbij bezoek je ook de omliggende tuinen en grachten vanwaar je een mooi uitzicht hebt op Sigiriya. Bovenop kan je het zwembad en de basis van de muren bekijken. De klim naar boven is 100% veilig met trappen maar met hoogtevrees kan het toch een kleine uitdaging zijn. Het nadeel van de Lion Rock is dat je de rots zelf niet ziet omdat je er bovenop staat, dat het soms heel druk kan zijn en dat de entree €30 is.

Pidurangala Rock beklimmen

Vanaf de Pidurangala Rock heb je perfect uitzicht op de leeuwenrots, dat zeker met zonsondergang of zonsopkomst heel indrukwekkend is. Je mist wel de overblijfselen van het paleis maar het uitzicht is 10x beter en het is veel minder druk. Het is een klim van 20 a 30 minuten waarbij je het laatste stuk over een paar enorme keien moet klimmen. Niets gevaarlijks of heel moeilijks wanneer je gewoon fit bent. De entree bedraagt slechts €2,50.

Tip: Wil je de zonsopkomst of zonsondergang hier zien? Zorg dan dat je een tuktuk geregeld hebt want in dit gebied lopen veel olifanten. De weg erheen ligt midden in de jungle en het is dus niet veilig om hier in het donker te lopen.

Conclusie: is de Lion Rock of Pidurangala Rock leuker?

Als je de tijd en het geld hebt dan kan je natuurlijk makkelijk beide rotsen bezoeken en dit is zeker een aanrader nu je er toch bent. Wij hebben zowel de Pidurangala Rock als de Lion Rock beklommen maar als we zouden moeten kiezen dan zouden we voor de Pidurangala Rock gaan. Dit doordat we de overblijfselen minder indrukwekkend vonden dan het uitzicht vanaf Pidurangala Rock.

Laat Kumara een boekenlegger maken

Heb je ergens op de dag nog wat tijd over in Sigiriya? Loop dan even langs de altijd vriendelijke Kumara. Hier vind je zijn werkplaats, waar hij als trotse vakman souvenirs maakt. Hij doet dit al meer dan 40 jaar en is momenteel zijn zoon het vak aan het leren. Hij maakt gedecoreerde potten, bakjes en boekenleggers van koper. Voor €3 maakt hij ter plaatse een mooie boekenlegger voor je en het is een leuke man om een praatje mee te maken. Daarbij heb je vanaf hier uitzicht over Sigiriya Lake met daarachter de Lion Rock. Vergeet dus niet je camera mee te nemen.

Leer Sri Lankaans koken bij de meest vriendelijke familie

Lijkt het je leuk om een hele authentieke ervaring mee te pikken en tegelijk een lokale familie te steunen? Boek dan de Sri Lankaanse kookcursus van Kumara (niet dezelfde Kumara als hierboven) en zijn vrouw Thanuja. Zij verwelkomen je in hun huis waar ze je leren om een heerlijk Sri Lankaanse maaltijd te koken. Dit is een onwijs gastvrije familie die je gelijk thuis laat voelen en met heel veel plezier alles zal leren over de Sri Lankaanse keuken en cultuur. Op deze manier leer je de lekkerste curry’s klaarmaken, geniet je van een feestmaal en ondersteun je een familie die jouw hulp heel goed kan gebruiken. Doe Kumara vooral de groeten van ons! Je kunt hem appen op +94 77 571 6119

Onze favoriete adresjes in Sigiriya

Wil je jezelf eens goed verwennen dan moet je één of twee nachten boeken in Hotel Sigiriya. De kamers zijn ontzettend mooi maar je komt hier vooral voor de unieke locatie. Vanaf het zwembad kijk je namelijk recht op de Lion Rock! Heb je iets minder budget dan is Sigiri Rock Side een heel fijn guesthouse. Het ligt op maar 700 meter van de Lion Rock en het wordt gerund door een hele lieve familie.