Zwemmen in de Blue Lagoon in IJsland

IJsland, een parel gelegen in het noordelijke deel van de Atlantische oceaan op ongeveer drie uur vliegen vanaf Nederland. Een eiland met pure schoonheid welke nog niet is ontdekt door het massatoerisme. Het eiland van de warmwaterbronnen, geisers, bergen, eindeloze kale vlaktes, het noorderlicht en het eiland van de beruchte vulkanen. Een van de hotspots van het eiland, welke absoluut niet mag worden overgeslagen, is de in het zuidwesten gelegen Blue Lagoon. The Blue Lagoon is een natuurlijk geothermisch bad met een aangelegen wellnesscentrum.

Zwemmen

Natuurlijke geothermische spa

The Blue Lagoon bevindt zich op ongeveer een uur rijden van Reykjavik tussen de lavavelden in een geothermisch gebied. De Blue Lagoon is een natuurlijk meer gevuld met ongeveer zes miljoen liter geothermisch water. De witte kleur van het water komt door de mineralen die zich in het water bevinden. Deze mineralen hebben een zuiverende en geneeskrachtige werking op de huid. Het water van de Lagoon ververst zichzelf iedere 40 uur en heeft een tempartuur van 37 tot 40 graden. De aangename temperatuur van het water in combinatie met de vele faciliteiten en ontspannen sfeer van het wellnesscentrum en het prachtige uitzicht vanuit de Lagoon op het ruige landschap van IJsland maken je bezoek aan IJsland onvergetelijk!

Het wellnesscentrum en haar faciliteiten

Rondom The Blue Lagoon is een wellnesscentrum geopend. Het wellnesscentrum biedt verschillende arrangementen aan tegen variërende prijzen.
Het basisarrangement bestaat uit de entree voor de Lagoon, het vrij gebruik van een speciaal modder masker en het gebruik van diverse sauna’s. Naast het basis arrangement worden er drie andere arrangementen aangeboden. De verschillen tussen de arrangementen hebben te maken met het gebruik van extra faciliteiten en/of speciale massages en andere lichamelijke behandelingen. Prijzen variëren van 35 euro voor een basis arrangement tot ongeveer 180 euro voor een luxe arrangement. Het wellnesscentrum beschikt ook over een eigen winkel waar speciale “Blue Lagoon” producten worden verkocht. Een ideale plek om een souvenir aan te schaffen voor de achterblijvers in Nederland.

Goed om te weten

  • Voor een bezoek aan het wellnesscentrum van The Blue Lagoon is het verstandig om minimaal een halve dag uit te trekken. Op deze manier heb je genoeg de tijd om gebruik te maken van de faciliteiten die het wellnesscentrum te bieden heeft.
  • Het water van de Lagoon tast je haren aan, het is dus belangrijk om je haren goed in te smeren met conditioner alvorens je het water in gaat
  • Trek niet je nieuwste badkleding aan tijdens een bezoek aan de Lagoon, het water kan namelijk de kleur van je badkleding aantasten.
  • Prijzen van de arrangementen variëren van ongeveer 35 tot 180 euro.
  • Veel excursiebedrijven in IJsland bieden een bezoek aan The Blue Lagoon aan in combinatie met andere excursies.