Klim naar Kelingking Beach op Nusa Penida

Kelingking is de grootste trekpleister van Nusa Penida. Deze plek heeft de bijnaam T-rex gekregen door de vorm van de rosten waarin je, met de nodige fantasie, een dino kan zien. Van bovenaf kijk je uit over de zee, bijzondere rotsformaties en helemaal beneden ligt Kelingking Beach. Heb je een beetje lef en zin in een avontuur dan kan je over de rand van de klif naar beneden hiken. Een pittige klim die je niet moet onderschatten. Natuurlijk is het fijn om vooraf te weten waar je aan begint en daarom lees je in dit artikel precies wat je kan verwachten. Hieronder hebben we alle info en tips voor Kelingking Beach je op een rijtje gezet. 

Kelingking Viewpoint

De kans is groot dat je dit viewpoint al eens voorbij hebt zien komen op social media. Er zijn veel mensen die vanuit Bali of Nusa Lembongan een dagtourtje maken naar Nusa Penida en daardoor gelukkig weinig tijd hebben bij de bezienswaardigheden. Die meeste mensen blijven boven bij het viewpoint om een foto te nemen en klimmen niet naar beneden. Bij het begin van het pad is het daardoor vaak wat druk maar als je een stuk naar rechts loopt, kan je in alle rust genieten van het prachtige uitzicht. Let wel goed op, want daar houden de hekjes op en is de afgrond enkele honderden meters. Dit is ook de perfecte plek om de zonsondergang te bekijken.

Hike naar Kelingking Beach

Wat deze plek nog toffer maakt, is dat je helemaal naar beneden kan klimmen. Dit is een hike van een half uur tot drie kwartier en je komt dan uit bij Kelingking Beach, een waanzinnig mooi strand met gigantische golven. De klim naar beneden is echter wel pittig. Het eerste deel is makkelijk en loop je over de rand van de klif. De paden zijn smal en het is vooral erg krap als er mensen je tegemoet komen. Links en rechts heb je een diepe afgrond maar gelukkig zijn er een soort hekjes geplaatst van stokken. Een uitdaging dus, zeker voor mensen met hoogtevrees. Het is belangrijk om elkaar de ruimte te geven dus laat elkaar ook voorgaan en neem vooral je tijd om naar beneden te klimmen. Het tweede deel is pittiger en daal je af langs de rechterkant van de klif. Hier zitten hele steile stukken bij. Eenmaal beneden aangekomen zal je zien dat deze uitdaging het dubbel en dwars waard was!

Tips voor de hike

  • Doe goede schoenen aan voor de klim. Echt een must!
  • Ga vroeg in de ochtend, dan zijn alle ‘dagjes mensen’ er nog niet en is het rustiger op het pad.
  • Neem water mee voor de hike. Toen wij er waren verkocht er een vrouw water, frisdrank en wat snacks beneden op het strand. We kunnen alleen niet met zekerheid zeggen dat dit iedere dag zo is dus vraag het even na bij de mensen die al beneden zijn geweest.
  • De zee is super ruig bij Kelingking Beach met golven van soms wel 6 meter hoog. Pas daarom goed op jezelf en ga niet te diep de zee in, de stroming is er sterk en kan je mee de zee in trekken.
  • Zorg ervoor dat je boven bent voordat het donker is.

Feedback? Nusa Penida is een eiland dat constant in ontwikkeling is. We verwachten dat ze in de toekomst een betere trap naar beneden zullen aanleggen. Mocht je de klim naar Kelingking Beach maken en merken dat deze niet meer hetzelfde is als wij beschrijven, laat het ons dan vooral weten zodat we de tekst kunnen aanpassen voor andere reizigers. Thanks!