Op Bali kan je tientallen gave activiteiten ondernemen. Het is de perfecte bestemming om zowel actief te zijn als lekker te luieren en het is groot genoeg om er makkelijk twee weken te verblijven. Niet voor niets is Bali zo populair onder vakantiegangers maar ook mensen die een meer authentieke ervaring zoeken, kunnen er nog genoeg mooie plekjes ontdekken. Doordat het zo’n populaire bestemming is, kan je er vaak behoorlijk goedkoop naartoe vliegen. Een retourtje heb je soms al vanaf 550 euro. In het zuiden van Bali is het behoorlijk druk maar wanneer je in het midden of noorden verblijft, zie je de echte Balinese cultuur. Een ding is zeker, je zal je niet snel vervelen want er is meer dan genoeg te doen! Dit zijn 10 activiteiten die je in ieder geval niet mag overslaan.

#1 Laat je beroven door apen in Monkey Forest

Lijkt het je wat om een of twee apen op je hoofd te hebben zitten? Ga dan vooral naar Monkey Forest! In dit park leven zo’n 200 apen die zich vermaken met het stelen van eten en zonnebrillen. Je hoeft niet bang te zijn voor rabiës want alle apen hier zijn ingeënt. Toch wil je natuurlijk niet gebeten worden dus daag ze niet uit en berg je spullen goed op.

monkey forest ubud

#2 Verken de omgeving van Ubud

Ubud is het kunstenaarsdorpje van Bali. Het is ondertussen erg populair maar er zijn nog genoeg geweldige plekken te vinden waar je geen andere toeristen zal tegenkomen. Huur een brommer of een fiets en verken de groene omgeving. Ook kan je hier nog veel meer activiteiten ondernemen zoals kookcursussen of yogaworkshops. Lees hier verder over Ubud.

activiteiten op Bali

#3 Bezoek het leukste waterpark van Azië

Wil je gegarandeerd een geweldige dag beleven op Bali? Ga dan naar Waterbom. Hier vind je de meest te gekke glijbanen van heel Azië!

indonesie

#4 Ontdek de vele tempels

Bali is rijk aan een aantal schitterende Hindu tempels. Er zijn er zelfs meer dan 200.000 te vinden! Vele zijn natuurlijk maar erg klein omdat elke familie een eigen tempel heeft. Breng vooral een bezoekje aan Pura Tanah Lot. Dit is de meest bezochte en gefotografeerde tempel van Bali door de mooie ligging bovenop een imposante rotsformatie in zee.

wat te doen op Bali?

#5 Eet in een lokale Warung

Een warung is een soort klein restaurantje, vaak gerund door een lokale familie. Je kan ze overal in Indonesië vinden en je kan er (meestal) heerlijk eten voor nog geen 2 euro!

img_20141008_152958-001

#6 Zwem in een ijskoude waterval

Aan watervallen is geen tekort. De hoogste waterval van Bali is de Gitgit waterval die vooral in het regenseizoen erg indrukwekkend is. Hij is 35 meter hoog en je kan hem vinden in het noorden van Bali. Een mooi alternatief is de Tegenungan waterval in de buurt bij Ubud. Zie de foto hieronder.

ubud waterval

#7 Beklim een vulkaan

Wil je iets actiefs doen en heb je een beetje doorzettingskracht? Beklim dat bijvoorbeeld de vulkaan Mount Batur. Dit is één van de meest avontuurlijke en uitdagende activiteiten die je kunt ondernemen op het Eiland van de Goden.

DCIM101GOPRO

#8 Drink een Bintang of kokosnoot

Je mag Bali natuurlijk niet verlaten voordat je een het lokale biertje of een kokosnoot hebt gedronken…

img_27771-001

#9 Neem een heerlijke massage

Laat je verwennen en neem een heerlijke massage bij een van de vele spa’s op Bali. Dit is de perfecte ‘activiteit’ om helemaal tot rust te komen.

Bali actief

#10 Ga (leren) surfen

Bali heeft een aantal goede surfspots voor zowel ervaren als beginnende surfers. Heb je al wat ervaring dan is Canggu the place to be! Heb je nog geen of weinig ervaring dan kan je het beste wat lessen nemen bij Kuta of Semniyak.

Wat te doen op Bali?

Lees verder

indonesie