MUST DO: Kajakken langs de kust van Lagos in Portugal

Als er één ding is wat je niet mag missen in Lagos dan is dat wat ons betreft het kajakken langs de kust bij Ponte de Piedade. Met een tour van zo’n 2,5 uur kajak je langs de hoge oranje rotsen, langs de mooiste stranden en door grotten met helder blauw water. De gids laat je de mooiste plekken zien terwijl je op je gemak over het kalme water drijft. Dit is de beste manier om de schoonheid van de Algarve te ervaren!

Hoe ziet de activiteit eruit?

Voor het kajakken in Lagos heb je geen enkele ervaring nodig. Je gaat met zijn tweeën in een kajak en krijgt vooraf een instructie. Vervolgens spring je in de kajak en vaar je via stranden en enkele grotten richting Ponte de Piedade, het mooiste gedeelte. Het water is meestal erg rustig en op een zonnige dag kleurt het op de ondiepe stukken helder groenblauw. Onderweg vertelt de gids je over de omgeving en heb je genoeg tijd om hier en daar een foto te schieten. Na zo’n twee uur kajakken is het tijd om terug te gaan en zijn je armen waarschijnlijk redelijk moe van het peddelen. Het is dan ook heel fijn dat ze alle kajaks als een treintje aan elkaar binden en met de boot terugslepen naar het startpunt.

Let op: De omstandigheden zoals de helderheid van het water of hoe stil het water ligt is allemaal afhankelijk van het weer en het weer in de dagen daarvoor. De zomermaanden zijn de beste periode maar ook in het voor- en najaar zijn de omstandigheden meestal erg goed. Van november t/m februari is het niet mogelijk om te kajakken in Lagos.

Wat moet je meenemen voor het kajakken?

  • Zwemkleding
  • Zonnebrand
  • Zonnebril
  • Hoed of pet
  • Water

Wat kost kajakken in Lagos en moet je vooraf boeken?

Voor deze tour betaal je per persoon €32 en dat is inclusief alle spullen zoals de kajak, zwemvest en peddels. Je mag gebruik maken van een kluisje om je kleding en andere spullen in te bewaren. Ook krijg je een drybag voor de spullen die je mee wil nemen tijdens het kajakken. Je kan deze tour hier boeken en dat kunnen we je zeker aanraden omdat je via hen nog tot 24 uur van te voren gratis kan annuleren, de groepen nooit groter dan 14 personen zijn en ze werken met goede gidsen. Betalen kan gewoon met iDeal.

Tip: Plan de kajak tour op je eerste dag in Lagos zodat je kust nog niet al vanaf het strand of een viewpoint hebt gezien. Dan is het nog een stukje mooier!