De bezienswaardigheden van Faro in Portugal

Bezoek je het zuiden van Portugal dan is de kans groot dat je Faro bezoekt. Niet omdat het nou zo’n bijzondere stad is maar omdat hier het grootste vliegveld van de Algarve ligt. Faro is niet bijzonder interessant en als je Zuid-Portugal wil ontdekken dan kan je beter naar een kustplaats als Lagos gaan maar het is wel een prima plek om je een dagje te vermaken. Wat er allemaal te doen is in en rondom Faro lees je hier.

Ontdek het natuurgebied Ria Formosa 

Richting de grens met Spanje ligt het waddengebied Ria Formosa. Hier vind je blauwgroene lagunes, witte zandbanken en soms zelfs flamingo’s. Je kan er een boottour maken, een dagje genieten op het strand of wandelen. Een heerlijk uitstapje vanuit Faro! Je kan Ria Formosa bezoeken met met deze tour vanuit Faro. Heb je een eigen auto? Dan kan je ook zelf naar het dorpje Fuseta rijden waar je hier je auto kan parkeren. Aan het water naast de parkeerplaats vind je een glazen gebouw waar je tickets kan kopen voor een boottaxi of een tour kan boeken. Met de boottaxi kan je kiezen uit verschillende stranden waar ze je afzetten en ze zullen je de verschillen uitleggen zodat je zelf een keuze kan maken.

Dwaal door Cidade Velha

De schoonheid van Faro vind je binnen de stadsmuren van het oude centrum, ook wel Cidade Velha genoemd. Het is er lekker rustig en overal zijn mooie hoekjes, steegjes met witgeschilderde huizen en pleinen met sinaasappelbomen. Je verwacht hier misschien veel winkels maar niets is minder waar. Er zitten enkele restaurants waar je verse vis kunt eten maar heel veel meer is er niet. 

Een blikje vis kopen bij Comur

Sardientjes, octopus, zwaardvis, tonijn, baars en forel vind je bij ieder goed Portugees restaurant op de menukaart. Portugezen zijn dol op vis en als jij dat ook bent dan scoor je bij Comur in Faro een typisch Portugese souvenir, namelijk ingeblikte vis. De blikken zijn ontzettend sierlijk met vrolijke kleuren en er is zoveel keuze dat je het liefst van alles wat mee wil nemen. Vaak heb je ook de mogelijkheid om eerst iets te proeven voordat je het koopt.

Bezoek Capela dos Ossos

Heb jij wel eens een menselijke schedel gezien? In deze kapel vullen de skeletten van 1250 monniken het gehele oppervlakte van de muren en het plafond. In 1816 werden de lichamen opgegraven van de overbevolkte begraafplaats. De botten zijn van de monniken die in de kerk ernaast hebben gediend. De kerk kan je gratis bezoeken en voor de kapel betaal je €1 entree.

Het strand van Faro Praia de Faro

Een van de redenen waarom Faro geen populaire bestemming onder reizigers en vakantiegangers is omdat het geen strand heeft. Het dichtstbijzijnde strand is Praia de Faro en ligt 10 kilometer van Faro. In de weekenden is het vaak gigantisch druk en kan het lastig zijn om een parkeerplek te vinden. Als je naar het strand wil dan kan je beter iets verder rijden naar Ria Formosa.

De rest van de Algarve verkennen

De beste tip voor Faro is wat ons betreft om een auto te huren en de rest van de Algarve verkennen. Faro is een prima plek om je reis te starten of te eindigen maar er zijn simpelweg leukere steden vanwaar je de Algarve kan verkennen. Lagos ligt op maar een uurtje rijden en ligt dichtbij vele bijzondere bezienswaardigheden en mooie stranden. 

Onze favoriete adresjes in Faro

Een geluk aan Faro is dat de hotels allemaal een stukje goedkoper zijn dan in de rest van Portugal. Het aanbod is dan ook niet heel groot maar er zijn twee hele goede adresjes die we je kunnen aanraden. Lemon Tree Stay is een luxe maar hele gezellige B&B met mooie kamers. Er is een goed ontbijtje inbegrepen bij de prijs en het dakterras is een fijne plek om van de zon te genieten. Zoek je iets voor een wat kleiner budget of is Lemon Tree Stay al volgeboekt dan is Sunlight House ook een hele leuke tip. Ook hier heb je een mooi dakterras en de vrolijke kleuren maken het een bijzonder gezellig hotel.