10 foto’s waardoor je meteen een vliegticket wil boeken

Er zijn onvoorstelbaar veel mooie plekken op onze wereld. De afgelopen jaren hebben wij er al veel mogen zien en in dit artikel delen we 10 foto’s van de mooiste plekjes waar wij geweest zijn. Haal er je inspiratie uit en maak alvast plannen voor je volgende reis!

#1 Wadi Shab, Oman

Wadi Shab is een waar paradijsje in het oosten van Oman. Tussen een kloof van oranje rotsen vind je een oase met palmbomen, turquoise poelen en een verborgen grot met daarin een waterval. Je moet zo’n 40 minuten lopen om hier te komen en je kan je er makkelijk een hele middag vermaken en genieten van de waanzinnige natuur.

#2 De Komodo Eilanden, Indonesië

Komodo National Park is één van de mooiste plekken waar wij ooit zijn geweest. Komodo National Park is een groep eilanden die je misschien wel kent van de Komodo varanen uit natuurdocumentaires zoals bijvoorbeeld Planet Earth II. Deze gigantische dieren leven nog alleen maar in deze regio en worden soms wel 3 meter lang. Naast de komodovaranen heeft Komodo National Park nog veel meer bijzonders te bieden. Denk aan de meest paradijselijke eilanden, prachtige onderwaterwereld, roze stranden en gave landschappen.

#3 Huaraz, Peru

Huaraz is hét paradijs voor hikers. Huaraz ligt namelijk midden in het Andesgebergte en de natuur is hier werkelijk adembenemend. Het maakt niet uit of je nu een ervaren hiker bent of nog nooit een berg hebt beklommen, in Huaraz heb je trekkingen voor ieder niveau. Één van de mooiste dagtrips die je hier kunt maken is de Panorama hike naar Laguna 69. De landschappen wisselen hier elkaar af van valleien met bloemen en planten die je nog nooit gezien hebt tot honderden meters hoge witte bergpieken. Als ultieme beloning ligt op een hoogte van wel 4.600 meter het prachtige Laguna 69, het meest blauwe gletsjer meer dat je ooit gezien hebt!

#4 Wadi Rum woestijn, Jordanië

Wij hebben al veel verschillende woestijnen bezocht maar Wadi Rum was by far het meest indrukwekkend! Wadi Rum is tot tegenstelling tot veel andere woestijnen meer dan alleen een zandwoestijn. Door het ruige landschap met gigantische rotsformaties van zandsteen waan je jezelf echt op een andere planeet.

#5 Ubud, Bali, Indonesië

Een reis door Bali is niet compleet zonder een bezoek aan Ubud. Ubud is het culturele hart van Bali. Je vindt hier tientallen mooie ecolodges, yoga studios, hippe cafeetjes en mooie tempels. Wat je in ieder geval niet mag missen zijn de Tegalalang rijstterrassen. Hier vind je de mooiste rijstterrassen van heel Bali. Bezoek de rijstterrassen lekker vroeg in de ochtend zodat je mooi licht hebt en het niet met honderden andere reizigers hoeft te delen.

#6 El Nido, Filipijnen

El Nido ligt in het noorden van het eiland Palawan in de Filipijnen en is omringd door tientallen paradijselijke eilanden. Deze eilanden zijn, zonder te overdrijven, om bij weg te zwijmelen. De eilanden hebben spierwitte stranden, gigantische kalkstenen rotsformaties, heldergroene lagunes en een waanzinnige onderwaterwereld.

#7 Waterval Kvernufoss, IJsland

Tot tegenstelling tot vele andere watervallen in IJsland, is Kvernufoss waterval nog niet ontdekt door de massa. De kans is groot dat je deze waterval slechts hoeft te delen met een handje vol andere mensen. Deze waterval is uniek omdat je helemaal achter de waterval door kunt lopen.

#8 Het Kruger Park, Zuid-Afrika

Op safari in het Kruger Park was voor ons hét hoogtepunt van onze reis door Zuid-Afrika. Het Kruger Park is zo groot als half Nederland en staat natuurlijk bekend om de grote variatie aan wildlife. Wij hebben in één dag zoveel verschillende dieren gezien. Van tientallen olifanten tot een hele groep bavianen en van leeuwen tot vriendelijke giraffes.

#9 Valle de Cocora, Colombia

Heb je weleens een palmboom van 60 meter gezien? In Colombia vind je een vallei met de hoogste palmbomen ter wereld en ja, deze kunnen maar liefst 60 meter hoog worden! Je kan hier een toffe hiken maken waarbij je door een nevelwoud loopt en uiteindelijk uitkomt bij Valle de Cocora.

#10 Chefchaouen, Marokko

In het Rifgebergte, in het noorden van Marokko, ligt het blauwe stadje Chefchaouen. De oude medina van Chefchaouen is geheel blauw met wit geschilderd en het is een doolhof van smalle steegjes vol kleurrijke versieringen. Je kan hier uren dwalen door de steegjes en achter elke hoek valt weer iets nieuws te ontdekken. Wat een bijzondere plek.