Waterval Kvernufoss is het best bewaarde geheim van IJsland

Bij de bekende waterval Skogafoss staan standaard 75 auto’s op de parkeerplaats en zeker het dubbele aantal mensen bij de waterval zelf. Dat is niet zo gek want het is een fantastisch mooie waterval maar de drukte haalt de charme wel een beetje weg. Letterlijk om de hoek vind je Kvernufoss, een misschien nog wel mooiere waterval die je waarschijnlijk helemaal voor jezelf hebt. Klinkt niet slecht toch? Op de een of andere vreemde manier is deze waterval nog niet ontdekt door de massa en dat terwijl hij maar één kilometer verderop te vinden is. Toen wij er waren, moesten we de waterval slechts delen met 3 andere mensen! Hoe je er precies komt, lees je hieronder.

Zo kom je bij de waterval Kvernufoss

Vanaf de ringweg neem je de afslag naar Skogafoss die duidelijk staat aangegeven. In plaats van naar de de parkeerplaats van Skogafoss te rijden, volg je de borden naar het Skogar museum. Net voorbij het Skogar museum zie je een groot gebouw met twee garages. Hier kan je de auto parkeren en zal je een bord zien staan met Kvernufoss erop. Vervolgens volg je het pad tot je bij een kleine rivier aankomt en hier volg je het pad naar links. Dit is meteen een schitterend stukje natuur en zodra je de heuvel over bent, zie je de waterval al. Dit is de exacte locatie. Het gave van Kvernufoss is dat je achter de waterval kan lopen en vanaf daar geweldige foto’s kan nemen. Veel mensen noemen het daarom een kleinere maar mooiere versie van Seljandsfoss, een andere populaire toeristische waterval waar je ook achter kan lopen. 

Tip: Het is handig om een regenpak of poncho mee te nemen want vooral op winderige dagen waait de verstuiving van de waterval alle kanten op.