Er zijn ontelbaar veel mooie plekken op onze aardbol en het liefst bezoeken we ze natuurlijk allemaal. Hier 10 foto’s om je weer een inspiratie boost te geven voor je volgende reis!

Bagan, Myanmar

Een fantastisch gebied met meer dan 2000 tempels die over zijn van de 10.000 tempels die tussen de 11e en 13e eeuw zijn gebouwd. Een indrukwekkend aanzicht tijdens zonsondergang en voor de vroege vogels tijdens de zonsopgang! Het is zelfs mogelijk om de tempels vanuit een luchtballon te ervaren. Daarover lees je hier meer.

nummer1

Mt. Ijen, Java, Indonesië

De vulkaan Ijen staat bekend om het blauwe vuur wat midden in de nacht aan de binnenkant van de krater te zien is. Mijnwerkers zijn hier de hele dag bezig om zwavelbrokken met een gewicht van zo’n 80 kilo de vulkaan op en neer te zeulen. De zonsopgang is prachtig en tussen de zwaveldampen door ontvouwt zich een prachtig kratermeer.

nummer10

Chom Ong grot, Laos

In het noorden van Laos vind je prachtige grotten die nog niet heel erg bekend zijn bij de toeristen. Niet alleen kan je tot je middel in het water door de grotten waden, de toegang vinden is ook al een behoorlijk avontuur door een prachtig landschap.

nummer8

Vang Vieng, Laos

Dit stadje staat bekend om het uitgaansleven en het ‘tuben’, waarbij je met een rubberen band over het riviertje vaart en meerdere tussenstoppen bij leuke barretjes maakt. Behalve het feesten kan in je de nabije omgeving de heuvels beklimmen. Zeg nou zelf, wat is er mooier dan vanaf de top van een berg de zon onder te zien gaan!

nummer4

Jökulsárlón, IJsland

Een prachtig meer in het zuiden van IJsland, gevuld met grote ijsschotsen, zeehonden en gigantische vulkanen op de achtergrond.

nummer6

Ubud, Bali, Indonesië

Meer en meer toeristen komen om de fantastisch groene rijstterrassen in Bali te bezoeken. Als je een keertje vroeg opstaat en om 8 uur in de ochtend de rijstvelden in gaat, zul je de meest prachtige terrassen helemaal voor jezelf hebben.

nummer2

Mt. Rinjani, Lombok

Een hike naar de 2600 meter kost je zo’n 6 uur, maar als je dan eenmaal bij de rand van het kratermeer aankomt, is het uitzicht adembenemend. Je kan zelfs je tentje aan de rand van de krater neerzetten! Voor de echte die-hards kan je nog een extra 1000 meter door klimmen naar de echte top.

nummer9

Marina Bay, Singapore

Het meest bekende district van Singapore is vooral ‘s avonds met alle lichtshows adembenemend. Aan de andere kant van het water heb je een minstens zo indrukwekkend uitzicht!

nummer5

Mt. Bromo, Java, Indonesië

Wederom prachtig om hier een zonsopkomst mee te maken, maar ook al overdag is het zeker de moeite waard om naar het randje van de krater te klimmen en de waterdampen uit het kokende water te zien opstijgen.

nummer3

Noorderlicht, IJsland

Je kan het Noorderlicht in de meeste Scandinavische landen tijdens een koude nacht in het goede seizoen waarnemen. Het gevoel om ‘s avonds vanuit je tentje in een enorm verlaten berglandschap de groene en paarse stralen voorbij te zien glijden, is meer dan indrukwekkend.

nummer7
Boek hier gelijk je goedkoopste vliegticket!