10 Activiteiten die je niet mag overslaan in Costa Rica

Toffe activiteiten en Costa Rica zijn een perfecte match. Iedere outdoor liefhebber zal dan ook zijn- of haar hart kunnen ophalen in Costa Rica. Het aanbod van activiteiten en tours is gigantisch en super divers. Spring in de kajak en verken de mangrove, ga in het donker op zoek naar gifkikkers of wandel over de hangbruggen tussen de toppen van de jungle. Wij zijn meerdere keren in Costa Rica geweest en hebben al veel gave activiteiten mogen afvinken. Check hieronder de 10 leukste activiteiten om te doen in Costa Rica!

Kajakken in Costa Rica

Kajakken is een van leukste activiteiten om de mooie natuur van Costa Rica te aanschouwen. Zowel in Puerto Viejo als in Tortuguero National Park kan je prachtig kajakken. Zo bestaat Tortuguero National Park uit regenwoud, mangroves, kanalen en stranden. Het park is fantastisch om via de waterwegen te ontdekken. Doordat je in de kajak heel stil kan peddelen, is de kans groot dat je wildlife spot. Ga je met een motorboot dan jaag je namelijk alle dieren weg. Ook in Puerto Viejo kan je een waanzinnige kajak tocht maken. Huur op het strand van Punta Uva een kajak waarmee je over de rivier op peddelt. De omgeving voelt als een soort droomvlucht. Het is ultiem genieten van de mooie natuur en de grote hoeveelheid dieren die je hier kunt zien. Er leven veel luiaards in de bomen die zo nu en dan uit de rivier drinken. De rivier zit vol met schildpadden die soms een stukje met je mee zwemmen of ze liggen in groepen op de boomstam te zonnen.

Ga surfen of neem een surfles

Costa Rica is een paradijs voor surfers. Heb je nog geen ervaring met surfen dan moet je zeker één of meerdere lesjes nemen. Het is heerlijk om op je plank in de zee te dobberen en te wachten op de perfecte golf om vervolgens (hopelijk) die golf de baas te zijn. Santa Teresa, Uvita en Puerto Viejo zijn allemaal leuke surfbestemmingen in Costa Rica. In de wintermaanden zijn de golven perfect om als beginner surfles te nemen. In het regenseizoen tussen mei en november zijn de golven hoger en geschikter voor gevorderde surfers.

Vlieg over het nevelwoud van Monteverde

Heb je zin in wat actie? Dan is ziplinen in Monteverde de perfecte activiteit voor jou! Met een snelheid van soms wel 70 km per uur vlieg je honderden meters over de jungle. Zo beleef je het nevelwoud van Monteverde op een hele andere manier. Lees al onze tips voor Monteverde.

Loop over hangbruggen in de jungle

Wandel door de toppen van de jungle en kijk je ogen uit in het tropische regenwoud. Geniet van de meest waanzinnige uitzichten en luister naar de geluiden van brulapen in de verte en exotische vogels die voorbij vliegen. In verschillende nationale parken in Costa Rica vind je enorme hangbruggen die de boomtoppen met elkaar verbinden. Wij hebben meerdere parken met hangbruggen bezocht maar de allermooiste vonden wij de hangbruggen van Mistico bij La Fortuna. Met een beetje geluk kom je tijdens de wandeling slangen, apen, gekleurde kikkers en tropische vogels tegen. Zeker wanneer je met een gids op pad gaat, heb je een grote kans om wildlife te spotten. Met deze gids ga je 2,5 uur wandelen door Mistico waarbij je veel leert over de dieren en de natuur van Costa Rica.

Huur een auto en maak een roadtrip door Costa Rica

Costa Rica is een perfect land om een auto te huren en een roadtrip te maken! Met eigen vervoer heb je alle vrijheid om te gaan en staan waar je wil en kan je onderweg stoppen bij de mooiste plekjes. Wil je weten wat het kost om een auto te huren en waar je allemaal op moet letten tijdens het autorijden? Check dan onze tips voor een auto huren in Costa Rica.

Bezoek de mooiste nationale parken van Costa Rica

Meer dan 30 procent van Costa Rica bestaat uit beschermd natuurgebied. Er zijn in totaal 28 verschillende nationale parken en ieder park is uniek. Je mag Costa Rica daarom ook niet verlaten voordat je er minimaal een stuk of drie hebt bezocht. En dan natuurlijk het liefst drie totaal verschillende parken zodat je de diversiteit van de natuur van Costa Rica optimaal kan bewonderen. Lees meer over de verschillen in het artikel over de 7 mooiste nationale parken van Costa Rica.

Klim naar de hoogste waterval van Costa Rica

De Catarata del Toro waterval vind je op zo’n twee uur rijden van San José en dit is de hoogste waterval van Costa Rica. Het water valt hier 90 meter naar beneden in een oude krater van een vulkaan. Het is omringd door ruige jungle en de muren van de krater zijn bedekt met mos. Zo indrukwekkend! De klim naar de waterval duurt ongeveer 45 minuten en de uitzichten onderweg zijn adembenemend mooi. Lees onze tips voor de hike naar de Catarata del Toro Waterval.

Bezoek het Jaguar Rescue Center

Staat Puerto Viejo op je planning voor Costa Rica? Dan moet je zeker het Jaguar Rescue Center bezoeken. Hier vangen ze wilde dieren op die bijvoorbeeld zijn aangereden of illegaal als huisdier zijn gehouden. Ze krijgen medische hulp en via rehabilitatieprojecten helpen ze de dieren sterk te maken zodat ze weer zelfstandig de natuur in kunnen. Het Jaguar Rescue Center bestaat sinds 2008 en heeft nu al meer dan 1200 dieren opgevangen waarvan 40 procent is opgeknapt en weer in de natuur leeft. Met het geld dat je voor de entree betaalt, steun je dit mooie initiatief en krijgen de dieren eten, medische zorg en goede tijdelijke opvangplekken.

Paardrijden in Costa Rica

Paardrijden is wat ons betreft één van de leukste activiteiten om te doen in Costa Rica. Rijd over het rustgevende platteland of juist over uitgestrekte en verlaten stranden terwijl de zon laag aan de horizon staat. Bij veel maneges is ervaring met paardrijden niet nodig. Je kunt op veel bestemmingen in Costa Rica paardrijden waaronder in Santa Teresa, Uvita en Montezuma.

Nachtdieren spotten tijdens een nachttour

Op veel bestemmingen in Costa Rica kan je mee met deze bijzondere activiteit. Tijdens een nachttour ga je namelijk door de natuur wandelen wanneer het helemaal donker is. Er zijn dan hele andere dieren actief dan overdag. Grote kans dat je dieren als opossums, slangen, kikkers, spinnen en vleermuizen tegenkomt. Tijdens een nachttour leert de gids je veel over de dieren en zie je het dierenrijk van een hele andere kant. Deze activiteit is een leuke toevoeging aan je reis door Costa Rica! De nachttour kan je onder andere doen in Monteverde, Drake Bay en Tortuguero National Park.