Toffe activiteiten en Costa Rica zijn een perfecte match. Elke outdoor liefhebber zal hier dan ook een geweldige tijd hebben. Het aanbod aan tours en activiteiten is gigantisch en tenzij je een budget hebt van €10.000 per persoon zal het je nooit lukken om alles te doen. Je zal dus keuzes moeten maken… Wij maakte een reis door Costa Rica van 3 weken en probeerde de reis zo divers mogelijk te houden qua activiteiten. Van alle dingen die we hebben gedaan zijn de 5 activiteiten hieronder de allerleukste geweest.

Loop over de hangbruggen in de jungle

Monteverde is een van de populairste nationale parken van Costa Rica en het bijzondere aan deze regio is de grote hoeveelheid hangbruggen die boven en door de jungle hangen. Monteverde is een cloudforrest wat simpelweg wil zeggen dat het zich hoog in de wolken bevindt. Het is er enorm groen en bijna altijd mistig. Het is een unieke ervaring om over de lange hangbruggen te lopen, hoog in de jungle, met de meest waanzinnige uitzichten en te luisteren naar de geluiden van apen en exotische vogels.

Huur een 4×4 en maak een roadtrip

Wij hebben een 9-daagse roadtrip gemaakt met een Landrover Defender en een daktent. Het was een enorm toffe ervaring om zo Costa Rica te verkennen. Het verkeer is rustig en de wegen meestal goed onderhouden. Met een eigen auto ben je veel flexibeler dan dat je met het openbaar vervoer reist en zo kan je op plekken komen die je anders nooit had kunnen bezoeken. Kies bijvoorbeeld een willekeurig strand op de kaart en laat je verassen! Hier lees je meer over deze roadtrip en de mogelijkheden.

Bezoek de mooiste nationale parken

Meer dan 30 procent van heel Costa Rica bestaat uit beschermd natuurgebied. Ieder park is uniek en je mag Costa Rica daarom ook niet verlaten voor je er een stuk of 3 hebt bezocht. In de meeste parken vind je gegarandeerd wildlife. In Manuel Antonio lopen de aapjes rond je benen en Corcovado zit vol met papegaaien. Ook heb je hier een goede kans om een puma te spotten. Kan je niet kiezen tussen de 28 verschillende parken? Lees dan over de 6 mooiste nationale parken van Costa Rica.

Hike naar de hoogste waterval van Costa Rica

De Catarata del Toro waterval vind je op zo’n 2 uur rijden van San José en mag je zeker niet overslaan. Catarata del Toro is de hoogste waterval van Costa Rica en komt uit in een oude krater van een vulkaan. Wanneer je de waterval bezoekt, passeer je eerst een bed & breakfast van een Nederlands koppel. Je kan ervoor kiezen om hier te overnachten en ook de watervallen in de buurt te gaan verkennen. Bij de B&B vliegen tientallen gekleurde kolibries rond die op suikerwater af komen. De hike naar de waterval duurt ongeveer 45 minuten en de uitzichten zijn adembenemend. Lees hier verder over deze waterval.

Bezoek het Jaguar Rescue Center

Als je naar Puerto Viejo gaat, moet je zeker een bezoekje brengen aan het Jaguar Rescue Center. Hier vangen ze wilde dieren op die bijvoorbeeld zijn aangereden of illegaal als huisdier zijn gehouden met als doel om ze uiteindelijk weer vrij te laten in het wild. Het Jaguar Rescue Center bestaat sinds 2008 en heeft nu al meer dan 1200 dieren opgevangen waarvan 40 procent is opgeknapt en weer terug vrij gelaten in het wild. Als je het rescue center wilt bezoeken, boek je een tour van anderhalf uur en krijg je een rondleiding van een van de vrijwilligers. De groepstour kost 20 dollar en wanneer je een privé tour wil is het 60 dollar. Je leert over hoe het opvangcentra werkt en kan er vele dieren van dichtbij bekijken. Natuurlijk kan het iedere dag weer anders zijn maar toen wij er waren zaten er onder andere: Luiaards en baby luiaards, toekans, apen, krokodillen, wasberen en nog veel meer. Meer tips voor Puerto Viejo lees je hier.