7 Activiteiten die je niet mag overslaan in Costa Rica

Toffe activiteiten en Costa Rica zijn een perfecte match. Elke outdoor liefhebber zal hier dan ook een geweldige tijd hebben. Het aanbod aan tours en activiteiten is gigantisch en tenzij je een budget hebt van €10.000 per persoon zal het je nooit lukken om alles te doen. Van alle dingen die we hebben gedaan zijn de 7 activiteiten hieronder de allerleukste geweest.

Neem surflessen

Costa Rica is een paradijs voor surfers. Heb je nog helemaal geen ervaring dan moet je zeker een lesje nemen en het surfen een kans geven. Het is heerlijk om op je plank in de zee te dobberen en te wachten op de perfecte golf om vervolgens (hopelijk) die golf de baas te zijn. Santa Teresa is één van de leukere surfbestemmingen en in de winter zijn de golven hier klein genoeg om als beginner wat lessen te nemen.

Vlieg over het nevelwoud van Monteverde

Zin in wat actie? Dan is ziplinen helemaal jouw ding! Met een snelheid van soms wel 70 km per uur vlieg je honderden meters over de jungle. De langste ziplines kan je vinden in Monteverde. Lees hier al onze tips voor Monteverde.

Loop over de hangbruggen in de jungle

Monteverde en Arenal (La Fortuna) zijn twee van de populairste nationale parken van Costa Rica. Het bijzondere aan deze regio is de grote hoeveelheid hangbruggen die boven en door de jungle hangen. Het is een unieke ervaring om over de lange hangbruggen te lopen, hoog in de jungle, met de meest waanzinnige uitzichten en te luisteren naar de geluiden van apen en exotische vogels. Wij hebben meerdere van deze parken met bruggen bezocht maar de mooiste vonden wij in de buurt van La Fortuna. Meer daarover lees je hier.

Huur een auto en maak een roadtrip

Costa Rica is een perfect land om een auto te huren en een roadtrip te maken! Zo heb je alle vrijheid om te gaan en staan waar je wil en kan je onderweg stoppen bij de mooiste plekjes. Wil je weten wat het kost om een auto te huren of waar je allemaal op moet letten? Check dan onze tips voor een auto huren in Costa Rica.

Bezoek de mooiste nationale parken

Meer dan 30 procent van heel Costa Rica bestaat uit beschermd natuurgebied. Ieder park is uniek en je mag Costa Rica daarom ook niet verlaten voor je er minimaal een stuk of drie hebt bezocht. In de meeste parken vind je gegarandeerd wildlife. Kan je niet kiezen tussen de 28 verschillende parken? Lees dan over de 6 mooiste nationale parken van Costa Rica.

Hike naar de hoogste waterval van Costa Rica

De Catarata del Toro waterval vind je op zo’n twee uur rijden van San José. Catarata del Toro is de hoogste en misschien ook wel de mooiste waterval van Costa Rica. Hij komt uit in een oude krater van een vulkaan en is omringd door ruige jungle. Wanneer je de waterval bezoekt, passeer je eerst een bed & breakfast van een Nederlands koppel. Je kan ervoor kiezen om hier te overnachten en ook de watervallen in de buurt te gaan verkennen. Bij de B&B vliegen tientallen gekleurde kolibries rond die op suikerwater af komen. Zo leuk! De hike naar de waterval duurt ongeveer 45 minuten en de uitzichten zijn adembenemend. Lees hier verder over deze waterval.

Bezoek het Jaguar Rescue Center

Als je naar Puerto Viejo gaat, moet je zeker een bezoekje brengen aan het Jaguar Rescue Center. Hier vangen ze wilde dieren op die bijvoorbeeld zijn aangereden of illegaal als huisdier zijn gehouden met als doel om ze uiteindelijk weer vrij te laten in het wild. Het Jaguar Rescue Center bestaat sinds 2008 en heeft nu al meer dan 1200 dieren opgevangen waarvan 40 procent is opgeknapt en weer terug vrij is gelaten in het wild. Als je het rescue center wilt bezoeken, boek je een tour van anderhalf uur en krijg je een rondleiding van een van de vrijwilligers. De groepstour kost 20 dollar en wanneer je een privé tour wil is het 60 dollar. Je leert over hoe het opvangcentra werkt en je kan er vele dieren van dichtbij bekijken. Toen wij er waren zagen we er onder andere: luiaards en baby luiaards, toekans, apen, krokodillen, wasberen en nog veel meer. Benieuwd naar wat er nog meer te doen is in Puerto Viejo? Lees dan al onze tips voor Puerto Viejo.