Aan mooie stranden heeft Costa Rica zeker geen tekort. Met meer dan 1700 kilometer aan kustlijn is dat ook niet zo heel moeilijk! De meeste stranden zijn gigantisch lang en veel staan vol met palmbomen. Het ene strand is wit met helder water en het ander is weer goud of zelfs pikzwart met grote golven die perfect zijn voor surfers. Wij maakte een reis van 3 weken door Costa Rica en bezochten daarbij vele heerlijke stranden. Natuurlijk hebben we ze niet allemaal gezien dus heel objectief gaat dit artikel niet zijn. Zie het als een selectie van de mooiste stranden van Costa Rica die wij hebben gezien. Allemaal zijn ze uniek en hebben ze zo hun eigen voor- en nadelen. Zo kan je niet zomaar overal de zee inspringen want op veel plekken in Costa Rica staat een sterke stroming. Toch zijn er meer dan genoeg stranden te vinden waar je wel heerlijk in kan afkoelen. Met uitzondering van Playa Corcovado kan je bij alle onderstaande stranden een plons nemen.

Playa Manuel Antonio

In het populaire National Park Manuel Antonio vind je het witte strand Playa Manuel Antonio. Dit is een fijn strand midden in een van de mooiste nationale parken van Costa Rica. Ga lekker vroeg wanneer het nog niet zo druk is en let goed op je spullen want het is 99% zeker dat je hier op het strand en in het park dieren gaat zien zoals bijvoorbeeld apen en wasberen die maar al te graag jouw lunch stelen.

Playa Punta Uva

Dit strand aan de Caribische kust is perfect te bezoeken vanaf Puerto Viejo. Huur een fiets of pak de taxi en je bent er zo. Zeker met het licht van de zonsopkomst of zonsondergang is dit het paradijs op aarde. Wil je nog een nieuwe profielfoto schieten dan moet je op zoek gaan naar de hangende palmboom. Het kost wat moeite om erin te klimmen maar dan heb je ook wel net zo’n foto als die van ons hieronder. Meer tips voor deze regio vind je in onze mini reisgids voor Puerto Viejo.

Playa Corcovado

Helemaal in het diepe zuiden van Costa Rica vind je het Corcovado National Park. Dit is de meest biodiverse plek op aarde wat simpelweg wil zeggen dat je hier gegarandeerd veel dieren kan spotten zoals puma’s, miereneters en tientallen gekleurde papegaaien. In de zee kan je hier helaas niet zwemmen maar de wandeling over het strand is er één om nooit te vergeten.

Playa Puerto Vargas

Dit strand vind je in het Cahuita National Park dat je ook vanuit Puerto Viejo kan bezoeken. Hier maak je een schitterende wandeling van zo’n 4 uur waarbij je uiteindelijk uitkomt bij het strand van Puerto Vargas. Als je geluk hebt ligt het water hier helemaal stil wat een heel bijzonder gezicht is. en Neem een verfrissende duik na de wandeling en vermaak je met het wandelen over hangende palmbomen. Meer info over hoe je hier komt lees je ook in onze mini reisgids voor Puerto Viejo.

Playa Uvita

And last but not least misschien wel ons favoriete strand in Costa Rica: Playa Uvita. Dit gigantische strand is, wanneer het eb is, zo’n 100 meter breed en dat zorgt voor een geweldig uitzicht. Het is hier goed surfen maar ook kan je er lekker zwemmen want de eerste 50 meter in ondiep water. Achter het strand vind je het fijne Uvita en daarachter vind je hoge bergen met groene jungle en watervallen. Wacht zeker tot de zonsondergang want die is bij goed weer echt fantastisch. Deze plek mag je niet missen tijdens je reis door Costa Rica!