De 5 mooiste stranden van Costa Rica

Aan mooie stranden heeft Costa Rica zeker geen tekort. Met meer dan 1700 kilometer aan kustlijn is dat ook niet zo heel moeilijk! De meeste stranden zijn gigantisch lang en vele staan vol met palmbomen. Het ene strand is wit met helder water en het ander is weer goud of zelfs pikzwart met grote golven die perfect zijn voor surfers. Ben je benieuwd naar onze favoriete stranden in Costa Rica? We zetten de 5 (volgens ons) mooiste stranden voor je op een rijtje.

Playa Santa Teresa

Santa Teresa is één van onze favoriete strandbestemmingen in Costa Rica. Op Playa Santa Teresa is altijd wel iets te beleven. Niet dat het super druk is maar het is er druk op een hele gezellige manier. Hier en daar zitten mensen op een kleedje gitaar te spelen of wat spelletjes te doen en met zonsondergang gaat er altijd een kampvuurtje aan. Er zijn een klein aantal beachclubs aan het strand te vinden waar je lekker wat kan eten of drinken en in je hangmat kan genieten van de zonsondergang. In ons artikel met tips voor Santa Teresa lees je meer over deze chille strandbestemming.

Playa Manuel Antonio

In het populaire Manuel Antonio National Park vind je het witte strand Playa Manuel Antonio. Dit is een fijn strand midden in een van de mooiste nationale parken van Costa Rica. Ga lekker vroeg wanneer het nog niet zo druk is en let goed op je spullen. Er lopen namelijk gewoon wasberen en apen op het strand die maar al te graag eten uit je tas willen pikken. Doordat dit ook het kleine nationale park van Costa Rica is, is het hier ook vaak erg druk maar alsnog vinden wij dat je dit park niet mag overslaan. Er zijn een aantal dingen waarmee je rekening moet houden zoals dat het park op dinsdag gesloten is. Lees daarom vooraf even onze tips voor Manuel Antonio.

Playa Punta Uva

Dit strand aan de Caribische kust is perfect te bezoeken vanaf Puerto Viejo. Huur een fiets of pak de taxi en je bent er zo. Zeker met het licht van de zonsopkomst of zonsondergang is dit het paradijs op aarde. Wil je nog een nieuwe profielfoto schieten dan moet je op zoek gaan naar de hangende palmboom. Het kost wat moeite om erin te klimmen maar dan heb je wel een toffe foto! Meer tips voor deze regio vind je in onze tips voor Puerto Viejo.

Playa Puerto Vargas

Dit strand vind je in het Cahuita National Park dat je ook vanuit Puerto Viejo kan bezoeken. Hier maak je eerst een hele toffe wandeling van zo’n 4 uur waarbij je uiteindelijk uitkomt bij het strand van Puerto Vargas. Als je geluk hebt ligt het water hier helemaal stil wat een heel bijzonder gezicht is. Neem een verfrissende duik na de wandeling en vermaak je met het wandelen over hangende palmbomen. Meer info over hoe je hier komt lees je in onze mini reisgids voor Puerto Viejo.

Playa Uvita

And last but not least: Playa Uvita. Dit gigantische strand is, wanneer het eb is, zo’n 100 meter breed en dat zorgt voor een geweldig uitzicht. Achter het strand vind je het fijne Uvita en daarachter vind je hoge bergen met groene jungle en watervallen. Wacht zeker tot de zonsondergang want die is bij goed weer echt fantastisch. Playa Uvita loopt over in het Marino Ballena National Park dan een bijzondere zand- en rotsformatie heeft. Hier vormt het strand namelijk een walvisstaart tijdens eb! Meer info over deze bijzondere plek lees je in ons artikel met tips voor Uvita.