De 4 mooiste hotels in Santa Teresa, Costa Rica

Santa Teresa in Costa Rica is zo’n bestemming dat je niet snel zal vergeten. Op niet veel andere plekken ter wereld vind je zo’n relaxte vibe als hier. Wat Santa Teresa nog meer zo fijn maakt zijn de mooie hotels. Santa Teresa telt een aantal ontzettend mooie en unieke hotels die je tijd in dit schattige surfdorpje aan de Grote Oceaan nog beter maken. Wij zijn op zoek gegaan naar de mooiste hotels en hebben vier toppers voor je op een rij gezet. Ieder hotel uit dit lijstje is op zijn eigen manier bijzonder.

Tip: Wij vermelden een ‘vanaf prijs’ omdat de prijzen van de hotels sterk afhankelijk zijn van wanneer je boekt en in welk seizoen je wil verblijven. Omdat Santa Teresa snel populairder aan het worden is, zijn de beste en leukste hostels en hotels al vroeg volgeboekt. Daarom raden we je aan om je hostel of hotel zo vroeg mogelijk te boeken. We linken naar Booking.com omdat je hier vaak tot een paar dagen van te voren kosteloos kan annuleren. Zo heb je alle vrijheid om je plannen te wijzigen als dat nodig is maar heb je wel de zekerheid van een goed hotel.

Lua Villas

Bij Lua Villas kan je rekenen op een heerlijke tijd. Je verblijft in een waanzinnig mooie bungalow met een keuken, buitendouche, groot balkon en fijn bed. De bungalows zijn omringd door een mooie tuin en er is een yoga deck waar yogalessen wordt gegeven. Het ligt iets buiten Santa Teresa maar als je een huurauto hebt dan ben je er in ongeveer 15 minuten. Lua Villas ligt aan het super mooie strand Hermosa Beach. Surf je? De golven op Hermosa Beach zijn super goed!

Tweepersoonskamer vanaf €83

 Meer informatie 

Canaima Chill House

Ook Canaima Chill House is een klein paradijsje in Santa Teresa. Dit mooie hotel ligt verstopt in de jungle en toen wij er waren zagen we hier een hele groep brulapen door de bomen slingeren! Er is een fijn zwembad en zelfs een jacuzzi. Een groot voordeel is dat het heel centraal ten opzichte van restaurants en het strand ligt maar toch helemaal weg van de drukte. Houd er wel rekening mee dat het op een heuvel ligt en je een 4×4 moet hebben om bij dit hotel te komen. Het laatste gedeelte naar het hotel is namelijk een steile weg.

Tweepersoonskamer vanaf €90

 Meer informatie 

Santa Teresa Surf Vista Villas

Verblijf je bij Santa Teresa Surf Vista Villas dan kan je genieten van een fenomenaal uitzicht. Het hotel is wat hoger gelegen waardoor je een weids uitzicht hebt over de jungle en de oceaan. Zowel vanuit het zwembad als de kamers heb je een waanzinnig uitzicht. Zeker tijdens de zonsondergang, wanneer de lucht oranje en paars kleurt, is het prachtig. Ook het comfort van dit hotel is top. Je verblijft in een ruime kamer met airconditioning, een lekker bed, een buitenkeuken en groot balkon. Hier is het puur genieten!

Tweepersoonskamer vanaf €70

Meer informatie 

Salty Enthusiasts

Voor een accommodatie voor een fijne prijs moet je bij Salty Enthusiasts zijn. Er hangt een ontzettend relaxte en gemoedelijke sfeer dat vooral wordt gecreëerd door het lieve personeel. Ook is er veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en overal zijn gezellige zitplekjes te vinden. Er is een grote gezamenlijke keuken en het ligt heel centraal in Santa Teresa.

Tweepersoonskamer vanaf €47 | Dorm €18

 Meer informatie 

Wat te doen in Santa Teresa?

Heb je ons artikel met tips voor Santa Teresa al gelezen? Hier lees je wat er allemaal te doen is, wat de leukste hotspots zijn en waar je lekker kan eten.