Wie denkt aan Costa Rica denkt ook meteen aan mooie nationale parken vol wildlife en exotische planten. Wanneer je iemand spreekt die in Costa Rica is geweest, zal je altijd horen dat de natuur zo indrukwekkend was. Het is één van de groenste landen ter wereld en meer dan 30% van Costa Rica is beschermd natuurgebied. Het is dan ook moeilijk kiezen uit de ruim 28 nationale parken die Costa Rica rijk is. Ieder nationaal park is uniek en overal kan je andere dieren, bomen en planten vinden. Het is dus zeker de moeite waard om er meerdere te bezoeken. Kiezen tussen de parken kan lastig zijn en om je hierbij te helpen delen we hier een lijstje met de 6 mooiste nationale parken van Costa Rica. Zo lees je over de verschillen en hopelijk krijg je door onze foto’s een beeld van wat je allemaal kan verwachten!

Monteverde National Park

Dit is één van de meest populaire nationale parken van Costa Rica. Ze noemen het park ook wel het Monteverde Cloud Forest Reserve en zoals de naam al doet vermoeden, ligt dit park op behoorlijke hoogte waardoor het er vaak mistig is. De bomen zitten vol met mos en dat in combinatie met de mist, zorgt voor mysterieuze uitzichten. In de omgeving kan je allerlei activiteiten ondernemen zoals bijvoorbeeld ziplinen boven de jungle of de hangbruggen bezoeken. Vergeet niet om een goede poncho mee te nemen want het grootste deel van het jaar is het hier regenachtig.

Hotel tip: Cabinas Vista Al Golfo

Manuel Antonio National Park

Aan de Pacific Coast vind je een ander erg mooi nationaal park genaamd Manuel Antonio. Hoewel dit het kleinste nationale park van Costa Rica is, is het toch ook een van de fijnste om een hele dag door te brengen. Je hebt hier namelijk het prachtige witte strand Playa Manuel Antonio waar je lekker kan zwemmen. In het park en op het strand spot je gegarandeerd apen en wasberen die nieuwsgierig een kijkje komen nemen of je eten willen stelen. Ga je Manuel Antonio bezoeken? Lees dan al onze tips voor Manuel Antonio om zoveel mogelijk uit je bezoek te halen.

Hotel tip: Selina of Villas Lirio.

Tortuguero National Park

Hier kan je alleen komen met de boot en dat is helemaal niet erg wat de boottocht naar het Tortuguero National Park is adembenemend mooi. Je vaart in 2 uur via allerlei kanalen naar het dorpje. Onderweg zie je de dichte mangrovebossen en je hebt een goede kans om wildlife te spotten. Maar de echte reden waarom dit park zo populair is, is omdat je hier tussen juli en september duizenden schildpadden in de avond het strand op komen om daar massaal hun eieren komen leggen.

Hotel tip: Aracari Garden

Corcovado National Park

Dit blijkt de meest biodiversie plek op aarde te zijn en is alleen daarom al een bezoek waard. Het is ook meteen een van de minst bezochte parken in dit lijstje omdat het helemaal in het zuidelijkste stukje van Costa Rica ligt en omdat je het park niet mag bezoeken zonder gids. Wij besloten om dit nationale park toch te bezoeken en hebben daar zeker geen spijt van. Het zwarte strand is gigantisch en om de zoveel meter kom je weer een ander dier tegen. Je hebt er kans om puma’s te spotten en vooral de miereneter kom je hier regelmatig tegen. Ook zie je overal de bekende Ara papegaaien met hun felgekleurde veren in de bomen zitten of voorbij vliegen.

Hotel tip: Hotel Cabinas Tropicales

Arenal National Park

Iets noordelijker van Monteverde vind je het Arenal National Park. Kenmerkend is de enorme zwarte vulkaan die zorgt voor indrukwekkende uitzichten. Ook hier kan je tal van activiteiten ondernemen zoals quad rijden, kajakken op het meer, de vulkaan beklimmen en zoveel meer.

Hotel tip: Arenal Hostel Resort

Cahuita National Park

Deze is minder populair maar zeker niet minder mooi dan de rest uit dit lijstje! Het Cahuita National Park bezoek je gemakkelijk vanuit Puerto Viejo. Er loopt maar één route door het park waarbij je constant op een pad loopt tussen de zee en de jungle. Elke paar minuten heb je weer een ander uitzicht en er zijn vele fijne plekjes om lekker even een duik te nemen in het water. Het mooie is dat er maar weinig andere reizigers te vinden zijn dus je hebt hier waarschijnlijk kilometers strand voor jezelf.

Hotel tip: Jungle Green House