Catarata del Toro Waterval: De hoogste waterval van Costa Rica

De Catarata del Toro waterval is de hoogste waterval van Costa Rica. Deze gigantische waterval is omringd door ruige jungle en is rijk aan vele soorten dieren. Catarata del Toro is maar liefst 90 meter hoog en het water stort regelrecht in de krater van een oude vulkaan. De muren van de krater zijn bedekt met mos waardoor ze voor het grootste gedeelte helemaal groen zijn. Vaak hangt rondom de waterval nevel en mist. Dat maakt deze plek nog mystieker. De klim naar de waterval duurt ongeveer 45 minuten en de uitzichten onderweg zijn adembenemend mooi. Dit is absoluut een unieke must-see tijdens je reis door Costa Rica!

De Catarata del Toro Waterval

Catarata del Toro is gelegen op een privé-reservaat van maar liefst 100 hectare. Dit ongerept natuurgebied is rijk aan jungle, valleien en is een thuis voor ontzettend veel dieren. Het reservaat is al 18 jaar eigendom van een Nederlands / Costa Ricaans echtpaar. Zij zetten zich in voor het behoud van deze prachtige natuur. In het verleden runde zij hier ook een B&B maar helaas is deze tegenwoordig gesloten. Het echtpaar runt nog wel het ticketoffice en het restaurant.

Tip: Er vliegen hier ontzettend veel prachtige kolibries en vlinders rond dus houd je ogen goed open om ze te spotten!

Hoe kom je bij de Catarata del Toro Waterval?

De Catarata del Toro Waterval ligt tussen San José en La Fortuna in. Helaas is het nabijgelegen dorpje Bajos del Toro lastig te bereiken met het openbaar vervoer. De beste manier om de Catarata del Toro waterval te bezoeken is dan ook met een huurauto. Vanaf San José is het ongeveer twee tot drie uur rijden door smalle bergweggetjes. Dit is een prachtige autorit met de meest indrukwekkende uitzichten. Bekijk de exacte locatie van de Catarata del Toro Waterval. Zodra je de auto hebt geparkeerd, kan je een entreeticket kopen om de waterval te bezoeken en kan de klim naar de waterval beginnen.

Tip: De waterval is geopend van maandag t/m zaterdag tussen 07:00 en 17:00. Op zondag is de waterval gesloten.

De hike naar Catarata del Toro Waterval

Zodra je aan de hike naar de Catarata del Toro Waterval bent begonnen, kom je al heel vlug bij een gaaf uitzichtpunt. Je ziet gelijk hoe groots en indrukwekkend de waterval is! Het is zeker de moeite waard om in ongeveer een uur helemaal naar beneden te wandelen. Je kan namelijk tot aan de waterval lopen en dan ervaar je pas echt wat voor een kracht er van de waterval komt. Je voelt je ontzettend klein als je onder een 90 meter hoge waterval staat. Het pad naar de waterval is goed onderhouden en iedere 10 minuten kom je langs een briljant uitzicht op de waterval. Het grootste deel van de wandeling loop je over een trap en in totaal zijn het zo’n 375 traptreden. Op de heenweg loop je omlaag, en de terugweg loop je via hetzelfde pad weer omhoog. Door de 375 traptreden is dit een aardig pittige klim. Neem daarom voldoende water mee, trek goede schoenen aan en vergeet je regenpak niet. Veel plezier!

Goed om te weten: Zwemmen is verboden in de Catarata del Toro waterval. Door de kracht van het water is zwemmen namelijk gevaarlijk.