Scheur met je eigen tuktuk dwars door India

Een tuktuk kopen in India en daarmee een paar weken rondreizen, dat is toch het ultieme avontuur? Het idee is simpel maar stiekem kan het best veel gedoe zijn. Ten eerste moet je natuurlijk iemand vinden die jou een tuktuk wil verkopen en aan het einde van je reis moet je weer iemand vinden die jouw tuktuk wil overkopen. Ook moet je die tuktuk waarschijnlijk registreren als privé voertuig omdat bijna alle tuktuks als taxi geregisteerd staan. Dit is allemaal nogal lastig omdat niet veel toeristen dit in India doen. In Vietnam gaat bijna elke backpacker met een eigen motor roadtrippen en daardoor is het daar super makkelijk om een motor te kopen en verkopen. In India is dit dus helaas een stuk lastiger maar vrees niet want gelukkig is er de Rickshaw Run!

tuktuk kopen in india

De Rickshaw wat?

De Rickshaw Run is een te gek avontuur van 2 tot 3 weken waarbij je met een team van maximaal 3 mensen dwars door India scheurt in jullie eigen tuktuk. Er is een vertrekpunt, eindpunt en er zijn plekken waar feestjes worden georganiseerd voor alle deelnemers. Je bent namelijk zeker niet alleen. De kans is groot dat er zo’n 50 teams of meer meedoen aan dit avontuur. De tuktuks leen je van de organisatie. Er is geen vaste route, geen back-up en je weet van te voren niet of je het eindpunt gaat halen. De enige zekerheid die je hebt, is dat je zal verdwalen, je met je tuktuk vast komt te zitten in de modder en dat je meerdere keren langs de weg zal staan met een kapotte tuktuk. Het is jij en je vrienden in een volstrekt belachelijk voertuig die een afstand afleggen van zo’n 3000 kilometer door het gigantische India.

7371988728_454bd97515_k22803137106_339ac6b847_k

Pimp je eigen tuktuk

Voordat de Rickshaw Run van start gaat, is er tijd om jullie tuktuk helemaal te pimpen. Je mag ermee doen wat je wil dus wees lekker creatief. Verf hem bijvoorbeeld geel met paarse stippen en plaats een opblaaskrokodil op het dak. Vergeet vooral niet om er je eigen muziekinstallatie in te bouwen want een lekker muziekje mag natuurlijk niet ontbreken onderweg! Daarna is het tijd voor een dagje testritjes maken en een BBQ met de alle teams wat waarschijnlijk zal uitlopen in een wild feestje.

tuktuk

Laat het avontuur beginnen!

Hoe je gaat rijden, wat je gaat tegenkomen, wat je gaat ervaren, het is allemaal één grote verrassing. Plan van te voren ook vooral helemaal niets en zoek niet te veel op. De kans is groot dat wanneer je dit doet, je hele planning al naar de haaien is op dag twee. Het is tenslotte India. Bekijk elke dag als een nieuw avontuur en stel per dag je doelen.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Rickshaw Run kan je kijken op de website van The Adventurists. Een vliegticket naar India heb je al vanaf 392 euro.