4 bijzondere highlights van Kenia & Tanzania

Kenia en Tanzania zijn twee landen waar je perfecte safari’s kunt maken, de Big Five kunt afstrepen en waar je je zowaar even in je eigen aflevering van National Geographic waant. Maar deze twee landen hebben nog veel meer te bieden. Zoals een kleurrijke lokale bevolking, met stammen zoals de Masaï, Samburu en de Turkana. Of prachtige brede zandstranden met wuivende palmbomen en blauw water. Tijdens je reis door Kenia en Tanzania zul je verrast worden door de afwisselende aanblikken en activiteiten die je onderweg zult tegenkomen.

#1 Een dagje mee op pad met de Masaï

Vlakbij het Masai Mara National Reserve vind je een lokaal kampement dat gerund wordt door een groep Masaï. Een Europeaan heeft een tijdje in dit gebied gewoond en samen met de lokale gemeenschap een verblijf voor toeristen gebouwd. Ze hebben de handen ineengeslagen om toeristen op een respectvolle manier een paar dagen deelgenoot te laten zijn in het dagelijkse leven van de Masaï. Je bezoekt hun traditionele huizen, maakt samen vuur en leert hoe je een speer werpt. Een onvergetelijke ervaring.

DSC_1254

kenia-reis-masai-uitzicht

#2 Oog in oog met rode olifanten en de Kilimanjaro

In bijna alle parken in Kenia en Tanzania heb je de kans olifanten te spotten. Maar de olifanten in het Tsavo National Park zijn wel éxtra bijzonder: in het ruige park kleuren de olifanten namelijk vaak rood door het stof, een mooi contrast met het groene landschap. Nog gaver is het uitzicht als je nog een klein stukje doorrijdt naar Amboseli, waar je bij helder weer op de achtergrond de Kilimanjaro ziet afsteken tegen de horizon. Met een beetje geluk kun je hier het ideale Afrika-plaatje schieten. Houd je camera dus vooral bij de hand!

kenia-tanzania-kilimanjaro-olifant

#3 Op bezoek bij koffieboeren

Als je van Kenia richting het zuiden de grens met Tanzania oversteekt, kom je allereerst echt langs de Kilimanjaro; deze ligt namelijk net over de grens. In deze regio liggen veel vruchtbare akkers waar koffie wordt verbouwd door Tanzaniaanse boeren. Je kunt hier zelf je eigen koffiebonen plukken, drogen, branden en malen. Dan smaakt je kopje koffie toch net wat lekkerder!

tanzania-reis-koffiebonen

#4 Kruiden en specerijen in Stonetown op Zanzibar

Ok, we sluiten af met een bonus tip: Zanzibar, bekend om zijn poederwitte stranden en comfortabele resorts. Het is dan ook een ideale plek om je reis door Kenia en Tanzania af te sluiten. Maar buiten de stranden is ook een bezoek aan de hoofdstad Stonetown de moeite waard. Hier vind je Afrikaanse Swahili-roots vermengd met Arabische invloeden door de handelsroutes die langs de kust lopen. Al dwalend door de smalle steegjes van Stonetown word je bijna bedwelmd door allerlei geuren en specerijen, zoals vanille, kardemom, kruidnagel en kaneel. Ook kun je achter de mooie bewerkte houten deuren naar hartenlust souvenirs shoppen. Van schilderijen met klassieke en moderne Afrikaanse printen, tot linnen doeken, tassen en fraai houtsnijwerk. Heb jij ook al zin in Zanzibar?

tanzania-zanzibar-stonetown

Bovenstaande tips zijn afkomstig van Edith Huntink van Kenia & Tanzania online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Met bouwstenen kun je je eigen ideale reis samenstellen en de reisspecialisten adviseren je graag vanuit hun eigen ervaring in beide landen.