Alles over Spaans leren in Guatemala

Spaans is één van de meest gesproken talen in de wereld en wordt na Engels in de meeste landen – zoals in vrijwel heel Latijns Amerika – gesproken. Wil je een taal leren voor je werk, voor je studie, voor een lange reis of om gewoon je hersenen aan het werk te houden, Spaans is zeker een goede optie! Natuurlijk kun je een talencursus doen in Madrid of Barcelona, maar voor een heel stuk minder vlieg je naar Latijns Amerika voor één op één les in een interessantere omgeving. De populairste plaatsen om Spaans te leren zijn o.a. Quito (Ecuador), Cusco (Peru), Antigua (Guatemala) en Lago Atitlan.

Xela, Guatemala

Xela is een stuk minder toeristisch en daardoor meer gefocusseerd op Spaans leren en spreken. Met een groot aantal toeristische locaties in de buurt, waar door vrijwel elke school dagtrips naartoe worden georganiseerd, is dit de ideale locatie om Spaans te leren.

Celas Maya

De grootste school van Xela, maar zo voelt het niet. Je kunt op deze school 4 keer per jaar de DELE toets maken, dit is de wereldwijde Spaans degree. Je krijgt les in de tuin van de school, er is gratis wifi, een grote hoeveelheid studieboeken en ’s middags en in het weekend worden er activiteiten georganiseerd door de bijbehorende travel agency.spaans leren xela guatemala

Hoe werkt het?

Je kunt alles van tevoren regelen – dat wordt in het hoogseizoen wel aangeraden – maar ook gerust aan komen waaien om je in te schrijven. Je kunt elke gewenste dag beginnen en eventueel zelfs in het weekend les hebben. Je kunt kiezen uit 4 of 5 uur les per dag en blijven zo lang als je wilt. Alles is één op één. De eerste les begint met een kleine toets om te kijken waar je niveau Spaans ligt. Aan de hand van de toets wordt er een weekplan gemaakt met de te behandelen grammatica. Je kunt je lessen helemaal zelf inrichten en hebt ook de mogelijkheid om buiten de school te leren. Naast Spaanse les, kun je ook dansles of gitaar les volgen, vrijwilligerswerk doen of stage lopen in een ziekenhuis. Daarnaast worden er een groot aantal activiteiten georganiseerd waar je – al dan niet tegen betaling – aan deel kunt nemen.