Kosten en budget reizen in Cambodja

Cambodja is ideaal te combineren met een reis door Thailand. Reizen in Cambodja is namelijk alles behalve duur en je bent gegarandeerd van een mooie tijd. Om je een idee te geven van de kosten beantwoorden we hier de vraag ‘Wat kost twee weken reizen door Cambodja?’. De meeste reizigers nemen ongeveer twee weken voor Cambodja maar het natuurlijk een beetje afhankelijk van hoe lang je overal blijft hangen. Ook geven we in dit artikel een aantal tips voor leuke hostels en hotels waar je zeker andere reizigers zal ontmoeten. 

TIP: Het is waarschijnlijk het goedkoopste om je reis te beginnen in Bangkok omdat dit de goedkoopste bestemming is om op te vliegen. Een vliegticket heb je soms al vanaf € 442. Vanaf hier kan je met de bus of een korte vlucht naar Siem Reap reizen om je Cambodja avontuur goed te beginnen met de tempels van Angkor!

goedkope landen

Dagelijkse kosten in Cambodja

In Cambodja betalen ze zowel met Amerikaanse dollars als Riel; de lokale valuta. Om het simpel te houden beschrijven we de kosten hier alleen in dollars. Momenteel is het zo dat de dollar qua waarde bijna gelijk staat aan de euro. Lekker makkelijk omrekenen dus! Het is natuurlijk lastig om te bepalen wat je budget gaat worden wanneer je voor de eerste keer gaat backpacken in Cambodja. Hieronder kan je een aantal voorbeeldprijzen vinden en zo kan je zelf een schatting maken van jouw dagbudget. Gemiddeld kan je erop rekenen dat je per dag zo’n €25 tot €30 per persoon kwijt bent als backpacker. De gemiddelde reiziger geeft natuurlijk een stuk meer uit dan een backpacker. Het verschil zit hem dan vooral in de accommodaties dus dat bedrag kan je optellen bij je dagelijkse uitgaven.

Een aantal voorbeelden van gemiddelde prijzen in Cambodja 

  • Bed in een dorm: 5 dollar
  • Basic tweepersoonskamer: 12 dollar
  • Cambodjaanse maaltijd: 3 dollar
  • Westerse maaltijd: 5 dollar
  • Busrit van 6 uur: 7 dollar
  • Tuktuk ritje van 10 minuten: 3 dollar
  • Anderhalve liter water: 0,5 dollar
  • Een biertje: 1 dollar
  • Visum voor 30 dagen: 35 dollar

Kosten voor excursies

Vergeleken met het buurland Thailand, is er niet zo ontzettend veel te ondernemen in Cambodja. Waar je in Thailand op elke bestemming wel 10 verschillende excursies kan boeken is er in Cambodja vaak maar één gave activiteit per bestemming. Dit zorgt ervoor dat je makkelijk lowbudget kan backpacken zonder dat je het gevoel hebt van alles te missen. Backpacken door Cambodja is dan ook lekker ontspannen. Wat je in ieder geval niet mag missen zijn natuurlijk de tempels van Angkor, de Killing Fiels en een eilanden tour. Gemiddeld kost een excursie 20 dollar.

budget cambodja backpacken

Onze favoriete adresjes in Cambodja

Wij hebben tijdens onze reizen door Cambodja heel wat leuke adresjes gevonden om te slapen. Deze tips hebben we verpakt in één lijst met de leukste hostel en hotel tips voor Cambodja.

dagbudget backpacken cambodjaIMG_3527-1 (gesleept)

Conclusie

Twee weken backpacken of reizen door Cambodja kan dus al voor ongeveer €400 per persoon wanneer je het vliegticket niet meerekent. Dat maakt Cambodja één van de goedkoopste landen ter wereld om te backpacken! Wil je het allemaal wat luxer aanpakken dan moet rekenen op ongeveer €600 tot €800.