Nordic Nomads: Verken IJsland in een 4×4 met daktent

IJsland is zonder enige twijfel een adembenemende bestemming. Ruige en verlaten landschappen tekenen hier het beeld en op één dag kun je je op verschillende planeten wanen. Je kunt het land ontdekken vanuit de hoofdstad, maar nog veel cooler is om er met een jeep op uit te gaan. Je overnacht in een tent op het dak van je auto midden in de natuur! Met Nordic Nomads kun je in een week deze avontuurlijke reis door IJsland maken.

Tip: IJsland al verkend? Goed nieuws, vanaf 2022 biedt Nordic Nomads nu ook een avontuurlijke roadtrip door Noorwegen aan! 

Wat is het concept van Nordic Nomads?

IJsland wordt het land van vuur en ijs genoemd en het behoort misschien wel tot een van de meest bijzondere landen ter wereld. Bij een uniek land hoort ook een unieke reiservaring en daar zorgt Nordic Nomads voor. Met een 4×4 die is omgebouwd tot camper reis je door heel het land. Slapen doe je in een tent die op het dak is gemonteerd, dus als je ‘s ochtends de tent openritst kijk je uit over een ruig IJslands landschap. 

De route langs de IJslandse Ring Road

Nordic Nomads heeft een route uitgestippeld langs de meest iconische wegen ter wereld; de IJslandse Ring Road. Je reist langs de hoogtepunten maar gaat ook van de gebaande paden af, naar plekken die niet in de toeristische reisgidsen staan. De reis is volledig zelfstandig en je bepaalt zelf het tempo. Bij de start van je reis krijg je een gps met de route zodat je zonder problemen het eiland rond kunt toeren. Iedere dag rijd je naar een fantastische camperplaats waar je de nacht in je daktent door kunt brengen, vaak op een prachtig terrein in the middle of nowhere maar wel met sanitair, elektriciteit en wateraansluiting. 

Het Nordic Nomads weekschema

Op dag 1 kom je aan in IJsland en haal je je 4×4 met daktent op. Deze dag staat er een reis van zo’n 90 kilometer op de planning, van Keflavik naar de bekendste regio van het eiland: de Golden Circle. De volgende dag ga je de Colden Circle verder ontdekken tijdens een rit van 241 kilometer. Drie hoogtepunten en natuurfenomenen die je daar gaat aanschouwen zijn het Þingvellir National Park, de Geysir en de Gulfoss watervallen. Ook wandel je langs de actieve geiser Strokkur die je elke paar minuten kunt zien uitbarsten. Op de derde dag reis je van Vik in het zuiden naar Skaftafell National Park. Watervallen, imposante canyons en gletsjers staan die dag op het programma. De campsite waar je die dag verblijft ligt op een prachtige plek bij een waterval riviervallei, omringd door rivieren, watervallen en mooie uitzichtpunten. 

De vierde dag van de reis rijd je verder richting het noorden van IJsland, naar Seyðisfjörður. Dit is een van de mooiste routes van de het land. Uiteindelijk overnacht je aan de rand van een vulkaanmeer in Myvatn en de volgende dag heb je de tijd om de omgeving hier te ontdekken. Je eindigt deze dag in Husavik, dé walvisspot plek van IJsland. Je kunt hier een tour doen of naar een van IJslands mooiste natuurlijke zwembaden gaan. 

Op dag 6 leg je 277 kilometer af en reis je door naar het noordelijkste puntje in IJsland. Daar ligt het kleurrijke vissersdorpje Siglufjörður waar je even kunt proeven van het IJslands leven, waarna je doorrijdt door prachtige woeste landschappen naar de volgende plek om te overnachten. De laatste dag rijd je terug richting Reykjavik, door groene valleien in het binnenland. 

Met 2 of 4 personen op pad

De Nordic Nomads route is een individuele route die je zelfstandig rijdt. Je hebt keuze uit twee type auto’s, waarmee je met 2 of maximaal 4 personen op pad kunt. Als je de reis met vier personen gaat maken, dan krijg je een extra tent mee om gebruik van te maken. 

Eten en drinken tijdens de reis

Je kunt je voorstellen dat je niet overal in IJsland zomaar restaurants en supermarkten tegenkomt, maar tijdens deze reis zitten er wel een paar op de route. Ze staan aangegeven op de kaart die je meekrijgt dus je kunt zelf bepalen wanneer je een tussenstop moet maken om wat inkopen te doen. In de auto vind je sowieso een basic kooksetje waarop je gedurende de week je eigen eten kunt koken als je niet naar een restaurant wil of als er geen leuke plekjes in de buurt zijn. Via Nordic Nomads kun je optioneel ook een maaltijdenpakket bestellen waarmee je voldoende eten hebt voor de gehele reis. 

Prijzen en data voor Nordic Nomads

De reizen vinden plaats tussen juni en september en worden aangeboden op verschillende data. De basisprijs voor de reis is €630 exclusief vluchten. Je kunt ervoor kiezen om de vluchten zelf te regelen, of je kunt dit ook via Nordic Nomads boeken. De totale prijs wordt dan €965 inclusief heen- en terugvlucht. Verder is inbegrepen in deze prijs: de huur van de auto met daktent, opblaasbaar matras en bedlinnen, 7 overnachtingen en een routebeschrijving en gps voor onderweg.

Check de website van Nordic Nomads voor meer informatie of om je meteen in te schrijven.