Tips voor een auto huren op Curacao

Als je op Curacao bent dan wil je vast en zeker alle mooie plekjes van het eiland gaan ontdekken. Daar ga je vervoer voor nodig hebben als je niet afhankelijk wil zijn van dure tours. Het openbaar vervoer is helaas erg beperkt op Curacao, er rijden weinig taxi’s en de taxi’s die er zijn, zijn behoorlijk prijzig. Daarom is een auto huren op Curacao ideaal om zo de mooiste plekken van het eiland te bezoeken. Start de motor, zet een lekker muziekje op en geniet op je eigen tempo van al het moois dat Curacao te bieden heeft. 

Is autorijden op Curacao veilig?

Het antwoord op deze vraag is volmondig ja. Autorijden op Curacao is zeker veilig en heel relaxed. Het verkeer is niet chaotisch en op een paar kleine uitzonderingen na, komen de verkeersregels overeen met die van Nederland. Andere weggebruikers rijden niet roekeloos en de meeste wegen zijn goed begaanbaar.

Hoe zijn de wegen op Curacao?

Zoals hierboven al staat beschreven zijn de meeste wegen dus goed begaanbaar. Zeker de hoofdwegen zijn goed geasfalteerd. Wijk je af van de hoofdwegen dan kan het zijn dat de weg wat slechter wordt en soms zelfs vol kuilen zit maar nog steeds is het prima te doen met een normale auto. Je hebt dus geen 4×4 nodig. Wanneer het regent kunnen de wegen gladder zijn dan je gewend bent van het Nederlandse asfalt. Houd daarom wat meer afstand van je voorligger dan je normaal zou doen.

Omdat vrijwel iedereen op Curacao een auto heeft en omdat Curaçaoënaars vaak zelfs voor de kleinste afstanden de auto pakken, kan het soms druk zijn op de grote wegen in Willemstad. Op bepaalde plekken staat dan ook vaak file tijdens de spits. Probeer in ieder geval de Caracasbaaiweg (de weg tussen Willemstad en Jan Thiel) te vermijden tijdens de spits.

Verkeersregels op Curacao

  • Op Curacao rijden ze aan de rechterkant van de weg en je moet links inhalen. Op wegen met gescheiden rijbanen en twee of meer rijstroken per rijrichting is rechts inhalen toegestaan. 
  • Op een kruising heeft verkeer van rechts voorrang tenzij met een verkeersbord of haaientanden anders staat aangegeven.
  • Deze regel geldt niet op T-splitsingen. Degene die op de doorgaande weg rijdt, heeft voorrang. De bestuurder voor wie de weg eindigt, moet voorrang verlenen.
  • In principe werken de rotondes op Curacao hetzelfde als de rotondes in Nederland maar er zijn een aantal uitzonderingen. Bij sommige rotondes staan namelijk haaientanden en voorrangsborden. Let dan even extra goed op want nu moet degene die al op de rotonde is, voorrang verlenen aan de bestuurder die de rotonde op wilt rijden. 

Wat voor auto kan je het beste huren?

In principe is iedere huurauto geschikt. Wanneer je met zijn tweeën op vakantie bent, is een kleine huurauto prima. Reis je met meer personen dan is een grotere auto natuurlijk comfortabeler. Wij huren in het buitenland altijd een automaat, ook al kunnen wij handgeschakeld rijden. In het buitenland rijden is toch – zeker in het begin – even onwennig en dan is een automaat net wat fijner.

Extra info en tips voor een auto huren

Nog wat handige zaken om rekening mee te houden als je een auto gaat huren.

Parkeren op Curacao

Je auto parkeren op Curacao is vrijwel overal gratis behalve op sommige plekken in het centrum van Willemstad. Hier moet je overdag betalen om te parkeren. Een betaald parkeervak herken je aan het nummer dat op het parkeervak staat. Zet je je auto hier neer dan moet je bij een automaat betalen. Het standaardtarief is 1 gulden per uur. Vind je het niet erg om een stukje te lopen dan kan je vaak ook een paar honderd meter verder het centrum uitrijden. Hier vind je parkeerplekken zonder nummer en daar hoef je dus niet te betalen.

Tanken op Curacao

Er is één groot verschil tussen tanken op Curacao en tanken in Nederland. Op Curacao moet je vóór het tanken betalen. Je parkeert je auto bij de pomp, vervolgens loop je naar de medewerker achter de kassa en geef je aan voor hoeveel geld je wilt tanken. Zo’n 75 gulden is een prima bedrag als je tank bijna leeg is. Na het betalen kan je je auto voltanken. Mocht je tanken voor minder dan het betaalde bedrag dan krijg je met de bon het verschil weer terug bij de kassa.

Navigeren op Curacao

Het is handig om op Curacao met Google Maps te navigeren. Download van te voren de kaart van Curacao in je Google Maps app zodat je offline kunt navigeren. Je kunt nu tankstations, supermarkten, bezienswaardigheden en restaurants zonder internet vinden.

Neem een creditcard mee

Neem een creditcard mee die op naam staat van de hoofdbestuurder. Dit is verplicht voor de borg en een creditcard op een andere naam zal niet worden geaccepteerd. Je krijgt de huurauto niet mee als je geen creditcard op naam van de hoofdbestuurder kan laten zien of als deze creditcard onvoldoende saldo heeft voor de borg. Heb je nog geen creditcard? Dan raden we je deze creditcard aan.

Minimale leeftijd om een auto te huren

De minimale leeftijd is bij iedere autoverhuurder verschillend. In de meeste gevallen is de minimale leeftijd 21 jaar. Ben je tussen de 18 en 21 jaar en wil je toch graag een auto huren? Dan moet je in de meeste gevallen een extra toeslag betalen. In de verhuurvoorwaarden staat onder andere de minimale leeftijd.

Internationaal rijbewijs

Je hebt geen internationaal rijbewijs nodig op Curacao.

Wat kost een auto huren op Curacao?

Je kunt al een auto huren op Curacao vanaf €35 per dag inclusief verzekering. Prijzen zijn sterk afhankelijk van hoe vroeg je boekt en voor welke periode. Zelf boeken wij altijd een auto via Sunnycars.nl en dat kunnen we je ook sterk aanraden voor Curacao. Met een huurauto heb je altijd kans op schade en problemen onderweg en daarom is het slim om bij een betrouwbare partij te boeken. Bij Sunnycars is bij de prijs altijd een volledige verzekering inbegrepen, kan je je boeking gratis wijzigen en staan alle voorwaarden duidelijk aangegeven. Ook hebben ze een 24/7 noodnummer waar je bij problemen in het Nederlands hulp krijgt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over addertjes onder het gras en als er iets mis gaat op reis dan wordt altijd alles vergoed en geregeld. Soms betaal je hier net een paar tientjes meer dan bij andere partijen maar je hoeft je dan ook nergens meer zorgen over te maken. Dit is het wat ons betreft helemaal waard, zeker op reis.

Let op: Soms probeert de lokale verhuurder je nog extra verzekeringen aan te smeren. Deze zijn absoluut niet nodig want met de inbegrepen verzekering van Sunnycars is alles gedekt. Laat je dus niet voor de gek houden want je bent 100% gedekt, zelfs je eigen risico vergoeden ze in geval van schade.

Prijsstijgingen door tekort aan nieuwe auto’s: er is momenteel wereldwijd een groot tekort aan huurauto’s. Om de corona crisis te overleven, hebben autoverhuurders een groot deel van hun auto’s moeten verkopen. Sinds de vraag ineens hard toeneemt, zijn er onvoldoende chips voor nieuwe auto’s en stijgen de prijzen door het te kort enorm hard. Hierdoor zijn veel huurauto’s de komende tijd dubbel zo duur of zelfs volgeboekt. Je kunt het beste zo vroeg mogelijk boeken om zeker te zijn van een nog enigszins betaalbare huurauto. Bij Sunnycars krijgt je momenteel gratis de Flex Service erbij. Hiermee kan je tot 1 uur van te voren nog gratis annuleren of wijzigen dus zo zit je nergens aan vast maar bent wel zeker van een huurauto.