Dit zijn de mooiste stranden van Curacao

Als er één ding is wat alle Caribische eilanden gemeen hebben dan is het wel het overvloed aan paradijselijke stranden. Hier plof je neer onder een wuivende palmboom, bestel je een cocktail en geniet je van de zon met je tenen in het zand. Op een zonnige dag zal het witte poederzand je ogen doen verblinden en het water is zo kraakhelder dat je vanaf het strand de vissen ziet zwemmen. Op de extreem toeristische stranden Jan Thiel Beach en Mambo Beach zal je ongetwijfeld wel belanden maar Curacao heeft nog meer heerlijke stranden die je zeker wil bezoeken. Strandhoppen is dus een must op Curacao!

Tip: Zeggen Jan Thiel Beach en Mambo Beach je niets? Bij deze stranden vind je de meeste hotels, restaurants en winkels. De stranden liggen vol met bedjes en het is er altijd gezellig druk. Perfect voor een dagje chillen of voor een dansje in de avond maar een stuk massaler dan de stranden in dit lijstje.

Playa Lagun: heerlijk intiem strandje

Één van de mooiste stranden van Curacao is gelijk ook één van de kleinste stranden op het eiland. Het piepkleine Playa Lagun ligt in een baaitje dat niet breeder is dan zo’n 30 meter. Vergeet zeker niet je snorkelspullen mee te nemen want, vooral links bij de rotsen, is de onderwaterwereld te gek. Met een beetje geluk kan je hier zelfs schildpadden tegenkomen. Tropische vissen en koralen zijn er in ieder geval altijd te vinden. Op het strand liggen kleurrijke bootjes en tussen januari en juli vormen de struiken en bomen op de rotsen een groene oase. Heb je zin om wat te eten of drinken dan pak je de trap omhoog rechts van de baai naar Bahia Beach Bar. Vanaf hier heb je gelijk een fantastisch uitzicht over een van de mooiste stranden van Curacao. 

Grote knip: het meest gefotografeerde strand

Wanneer je nog nooit op Curacao bent geweest dan is dit strand waarschijnlijk het beeld dat je voor je ziet wanneer je denkt aan Curacao. Dat komt omdat dit het meest gefotografeerde strand is dat veel gebruikt wordt voor reclameposters en brochures van reisorganisaties. Dat is ook niet zo gek want het turquoise water en het hagelwitte strand kleuren prachtig bij de groene heuvels die erachter liggen. Aan de linkerkant van het strand heb je een uitzichtpunt vanwaar je de bekende foto kunt nemen. Daaronder kan je over de rotsen klimmen en als je genoeg lef hebt kan je hier cliff jumpen van verschillende hoogtes. De rechterkant van de baai is ook erg mooi door de rotswand die vol staat met hoge cactussen. 

Tip: Wil je de mooiste stranden zoveel mogelijk voor jezelf hebben? Probeer dan het weekend te vermijden en ga lekker vroeg in de ochtend. Met een jetlag is vroeg opstaan de eerste dagen ook nog eens heel makkelijk.

Kleine Knip: het minder drukke broertje

Net om de hoek van Grote Knip vind je Kleine Knip en zoals de naam al doet vermoeden is dit strand het kleine broertje dat iets intiemer aanvoelt. Ook is het wat onbekender en daardoor vaak wat rustiger. Je kan er een bedje met parasol huren maar verder zijn er geen faciliteiten. Zo nu en dan komt er iemand langs die wat te drinken of fruit verkoopt maar het is slim om zelf wat snacks en drinken mee te nemen.

Cas Abou / Bon Bini Beach: op en top bounty strand

Cas Abou oftewel Bon Bini Beach is een heerlijk strand met wuivende palmbomen en een kalme zee. Het mooiste plekje vind je helemaal rechts bij de rots die boven het water lijkt te zweven. Op Cas Abou kan je een bedje huren, een hapje eten, een massage nemen of een duik maken want er zit zelfs een duikschool op het strand. Op dit paradijselijke stukje aarde zal je je niet snel vervelen!

Porto Mari: een strand met varkens

Het strand Porto Mari lijkt door de vele voorzieningen wel wat op Cas Abou maar is nog een stukje groter. Het bijzondere van dit strand is dat er een familie stevige varkens rondloopt. Vaak liggen ze in de modderpoel bij de parkeerplaats maar zo nu en dan komen ze een verfrissende duik nemen in het azuurblauwe water. Ook hier kan je een beach day combineren met het maken van een duik. Op de parkeerplaats staat een uitkijktoren vanwaar je een mooie foto kan nemen van de hele baai.

Klein Curacao: de perfecte stranddag

Ga je naar Curacao dan kan een dagje naar Klein Curacao niet ontbreken. Dit onbewoonde eiland ligt op een uurtje varen van Curacao en heeft een strand van oogverblindend wit poederzand. Zodra de boot in de buurt komt van het extreem blauwe water dat het eiland omringd, heb je zin om gelijk van de boot te springen. Je kan er snorkelen, chillen op de boot, de verlaten vuurtoren beklimmen, aangespoede scheepswrakken bekijken en natuurlijk een lekker kleurtje opdoen op het idyllische strand. Deze boottocht is all inclusive dus de lunch, snacks, snorkelspullen en alle drankjes zijn bij de prijs inbegrepen. Ook alcoholische drankjes! Dit is de perfecte dagtrip om helemaal tot rust te komen. Wij deden dit gelijk op de eerste volle dag na aankomst op Curacao en dat was perfect om meteen goed te beginnen zonder veel te hoeven doen. Je kan deze tour hier boeken en het is aan te raden om dat al ruim voor vertrek naar Curacao te doen.

Tip: Tijdens deze oversteek worden altijd wel een paar mensen ziek. Neem daarom vooraf een reispilletje of gebruik deze polsbandjes als je snel misselijk bent op boten.