Tips voor een auto huren in Amerika

Het staat bij heel veel mensen op hun bucketlist: een roadtrip maken door Amerika. Amerika is dan ook een ideaal land om een auto te huren en op avontuur te gaan. Er is zoveel moois te zien in Amerika en met een huurauto ervaar je alle vrijheid. Daarnaast is Amerika ook een makkelijk land om zelf te rijden. De wegen zijn goed en het verkeer is redelijk vergelijkbaar met dat in Nederland. Wel is het handig om van een paar dingen op de hoogte te zijn voordat je in de auto stapt. In dit artikel geven wij je tips over een auto huren en rijden in Amerika. 

Hoe is het autorijden in Amerika?

Autorijden in Amerika is vergelijkbaar met autorijden in Nederland. Misschien is autorijden in Amerika zelfs nog een stukje makkelijker. De wegen zijn namelijk ontzettend breed en de snelwegen kunnen wel vier tot zes banen hebben in elke richting. De wegen in Amerika zijn goed onderhouden en ze rijden er, net als in Nederland, aan de rechterkant van de weg. Houd er wel rekening mee dat alle afstanden op de verkeersborden worden aangegeven in mijlen in plaats van kilometers. Dat geldt ook voor de snelheidsmeter in je huurauto.

Verkeersregels in Amerika

Ook de verkeersregels in Amerika komen veelal overeen met de verkeersregels in Nederland. De maximale snelheid staat altijd goed aangegeven en op snelwegen is dit vaak 120 km per uur. In Amerika geldt de regel ‘keep your lane’. Dit betekent dat je op je eigen rijstrook moet blijven als je over de snelweg rijdt met drie of meer rijstroken. Je mag dus op iedere rijstrook rijden die je wilt en je kan van rechts en links ingehaald worden. Het beste is om zoveel mogelijk op de tweede rijbaan van rechts te rijden. Zo is de kans kleiner dat je van rechts wordt ingehaald en heb je alle tijd om naar rechts te gaan als je de afslag wilt nemen.

Soms kom je een bord tegen met de tekst: ‘Keep right except to pass’. Blijf dan wel zoveel mogelijk rechts rijden want inhalen is dan alleen links toegestaan. Houd er ook rekening mee dat in- en uitvoegstroken erg kort zijn in Amerika. Daarnaast is het goed om te weten dat dimlicht verplicht is in de meeste staten en dat je alleen mag parkeren langs de weg met de verkeersstroom mee.

Wat voor huurauto heb je nodig in Amerika?

In principe maakt het niet zoveel uit wat voor huurauto je neemt in Amerika. Zowel met een kleine huurauto als een grote huurauto kom je vrijwel overal. Het is natuurlijk echt Amerikaans als je in een grote auto rijdt maar die zal altijd wat duurder zijn dan een kleine auto. Daarnaast betaal je voor een grote auto meer benzine dan een kleinere auto. In een grotere auto heb je daarentegen wel weer meer zitruimte en meer ruimte voor je bagage. In Amerika kun je vrijwel alleen maar kiezen om een automaat te huren.

Parkeren in de grote steden met huurauto

Het parkeren van je huurauto in grote steden als New York of San Francisco is geen pretje voor je portemonnee. Als er een parkeergelegenheid is bij je hotel, liggen de kosten voor die parkeerplaats vaak tussen de $20 en $70 per dag. Naast dat het parkeren erg duur is, is een auto in de grote steden niet erg handig. Het is veel gemakkelijker om het openbaar vervoer te gebruiken. Daarom is het slim om je auto in te leveren als je een grote stad bezoekt. Wanneer je je reis weer vervolgt, haal je de auto weer op. Een andere optie is om je auto aan de rand van de stad te parkeren op een gratis parkeerterrein. 

Navigeren in Amerika

Het is het makkelijkst om thuis alvast de kaart van Amerika te downloaden in de app van Google Maps. Zo kan je eenvoudig offline de weg vinden naar bezienswaardigheden, tankstations, supermarkten of je hotels. Wij pinnen thuis ook altijd alvast de geboekte hotels en bezienswaardigheden die we willen bezoeken zodat we er onderweg alleen nog maar heen hoeven te navigeren.

Rijbewijs en minimale leeftijd voor een auto huren

Het ligt aan het verhuurbedrijf vanaf welke leeftijd je een auto kan huren in Amerika. In de meeste gevallen is dit 21 jaar maar bij sommige verhuurbedrijven mag je al vanaf je 18e een auto huren. Vaak moet je tot een leeftijd 25 jaar een ‘jonge-bestuurderstoeslag’ betalen. Dit bedrag staat onder het kopje specifieke voorwaarden dat je tegenkomt tijdens het boekingsproces. Je Nederlandse rijbewijs is geldig in Amerika dus een internationaal rijbewijs is niet nodig. 

Niet vergeten: Een creditcard op naam van de hoofdbestuurder

Heb je nog niet vaak een auto gehuurd? Dan is het goed om te weten dat je bijna altijd een creditcard mee moet nemen die op naam staat van de hoofdbestuurder. Dit is verplicht voor de borg die ze zullen reserveren op je creditcard. Een creditcard op een andere naam zal niet worden geaccepteerd en dan krijg je de huurauto niet mee. Zorg natuurlijk ook voor voldoende saldo op deze creditcard en check tijdens het boeken de hoogte van de borg. Deze staat onder het kopje ‘specifieke voorwaarden’. Heb je nog geen creditcard? Dan raden we je deze creditcard aan.

Wat kost een auto huren in Amerika?

De kosten voor een huurauto in Amerika hangen van een aantal factoren af: wat voor type auto je huurt en in welke stad je de auto ophaalt. Als je een auto huurt in New York ben je een stuk meer geld kwijt dan bijvoorbeeld in Miami. In Miami kan je al een auto huren vanaf €25 per dag en in New York vanaf €60 per dag. Dit is zonder verzekering. Op tijd boeken is wel een must want de goedkope auto’s zijn vaak snel weg. Inclusief verzekering zal je voor een 4×4 zo’n €38 per dag kwijt zijn en voor een normale auto moet je rekenen op minimaal €25 per dag. Prijzen zijn afhankelijk van het seizoen en hoe vroeg je boekt.

Zelf boeken wij altijd een auto via Sunnycars.nl en dat kunnen we je ook sterk aanraden voor Amerika. Met een huurauto heb je altijd kans op schade en problemen onderweg en daarom is het slim om bij een betrouwbare partij te boeken. Bij Sunnycars is bij de prijs altijd een volledige verzekering inbegrepen, kan je je boeking gratis wijzigen en staan alle voorwaarden duidelijk aangegeven. Ook hebben ze een 24/7 noodnummer waar je bij problemen in het Nederlands hulp krijgt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over addertjes onder het gras en als er iets mis gaat op reis dan wordt altijd alles vergoed en geregeld. Soms betaal je hier net een paar tientjes meer dan bij andere partijen maar je hoeft je dan ook nergens meer zorgen over te maken. Dit is het wat ons betreft helemaal waard, zeker op de wat avontuurlijkere bestemmingen.

Let op: Soms probeert de lokale verhuurder je nog extra verzekeringen aan te smeren. Deze zijn absoluut niet nodig want met de inbegrepen verzekering is alles gedekt. Laat je dus niet voor de gek houden want je bent 100% gedekt, zelfs je eigen risico vergoeden ze in geval van schade.

Gratis annuleren tot 1 uur van te voren: Bij Sunnycars krijgt je momenteel gratis de Flex Service erbij. Hiermee kan je tot 1 uur van te voren gratis je huurauto annuleren of wijzigen dus zo zit je nergens aan vast maar bent wel zeker van een huurauto.