6 Unieke roadtrips die je samen met je vrienden moet maken

Droom jij er ook van om een roadtrip te maken met je beste vrienden? Gewoon een weekje of twee een te gekke route afleggen en onderweg stoppen bij de mooiste plekken. Hier en daar kamperen en marshmallows eten rond het kampvuur of slapen in de leukste hostels waar elke avond een feestje te vinden is. Hoe je het ook doet, roadtrippen met je vrienden is iets wat je minimaal één keer in je leven gedaan moet hebben. Nou kan je natuurlijk gewoon in de auto springen en vertrekken maar er zijn ook een aantal bijzondere roadtrips die je kan maken. Wij gingen op zoek naar bijzondere roadtrips zowel dicht bij huis als ver weg en vonden er 6 waaruit je waarschijnlijk maar moeilijk kan kiezen!  

photo-1414016642750-7fdd78dc33d9

Met een tuktuk dwars door India

Een reis door India maken is op zich al één groot avontuur maar om nog een stapje verder te gaan kan je ook meedoen met de beruchte Rickshaw Run. Ongeveer drie keer per jaar vertrekt er een grote groep avonturiers richting India om daar met een tuktuk een bizarre reis te maken van ongeveer twee tot drie weken. De tuktuks krijg je van de organisatie en verder moet je het allemaal zelf maar uitzoeken. Onderweg kan je meeten met andere deelnemers en zowel voor als na de roadtrip zijn er feestjes. Helemaal tof is dat jullie je eigen tuktuk vooraf mogen pimpen. Je mag het zo gek maken als je zelf wil dus verf hem gerust roze met gele stippen en bouw er zeker een goede muziekinstallatie in. Lees hier meer over deze roadtrip route.

22208014503_11cc0dd7f9_k 22840331471_e8d5fb27f0_k

Met een camper door Nieuw-Zeeland, Australië of de USA

Deze klassieker mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Huur een camper en stel een gave roadtrip route samen langs de mooiste nationale parken en grote steden. Wil je onderweg lekker veel surfen dan kies je voor Australië en wil je vooral mooie hikes maken dan ga je voor Nieuw-Zeeland. Wil je het beste van beide? Kies dan bijvoorbeeld voor het westen van de USA. Avontuur is in ieder geval altijd gegarandeerd!

photo-1468880161299-f2e9a45d0887roadtrip camper

Ga mee met de Budapest Rally

Onze vrienden van Route Du Soleil organiseren elk jaar weer een aantal idiote events. Zo riepen ze vorig jaar de Budapest Rally in het leven. Het idee is simpel: Je koopt een oude auto of pakt gewoon je eigen auto, haalt je vrienden op en koopt onderweg nog even een tandenborstel en een flesje wodka. Vervolgens scheur je naar Amsterdam want vanaf hier vertrek je met 200 teams richting Boedapest. Elke dag leg je een bepaalde etappe af en onderweg zijn er bijna elke avond feestjes op de meest leuke locaties.

Budapest rally untitled-0517

Op een Vespa door Toscane toeren in Italië

Dit avontuur start aan de voet van de toren van Pisa. Hier krijg je een authentieke Vespa en start de roadtrip door Toscane met The Vespa Trip. Je scheurt over mooie kronkelwegen met panoramische uitzichten over groende velden en wijngaarden. Tijdens deze roadtrip stop je onderweg bij een aantal gezellige steden en kleine dorpjes voor verse pasta of een leuk feestje.

the vespa trip review vespa roadtrip

Met de motor van Noord- naar Zuid-Vietnam of andersom

Je kan natuurlijk een rondreis maken door Vietnam met het openbaar vervoer maar nog veel leuker is om daar een motor te kopen en het hele land door te scheuren. Zo heb je alle vrijheid en kan je stoppen waar je wil. In Vietnam zie je overal backpackers die een eigen motor hebben gekocht voor een paar weken. Aan het einde van je roadtrip kan je jouw motor dan ook weer makkelijk verkopen aan een andere backpacker. Ga de bergen in ergens in het noorden en vervolg daarna je reis langs de kust richting het mooie zuiden van Vietnam. Dit is het ultieme avontuur in Zuidoost-Azië!

Processed with VSCOcam with f2 preset vietnam sapa

De Barcelona Express

Heb jij ook wel eens het wilde idee gehad om in de zomer met wat vrienden naar een leuke Europese stad te liften? In dat geval ga je het concept van de Barcelona Express helemaal te gek vinden. Dit is een te gekke liftwedstrijd waarbij 300 teams strijden voor de ultieme hoofdprijs: Een wereldreis! Het belooft een waanzinnig avontuur te worden waarbij je met je beste vrienden in 6 dagen naar Barcelona lift. Klinkt niet verkeerd toch?

barcelona express kaartlezen