Doe je ogen dicht en stel je voor dat je in het prachtige Italië bent. Je zit op een originele rode Vespa, rijdt door de leukste straatjes, het is lekker weer en al je vrienden rijden achter je aan op zo’n zelfde Vespa. Jullie zijn al twee dagen aan het roadtrippen en hebben ondertussen een goed kleurtje gekregen. Elke avond kom je samen met vele anderen om lekker te eten en vervolgens een feestje te maken. Klinkt dat niet als de ultieme ‘vakantie’?

Wat is het concept?

Aangekomen in Italië krijg je van een lokale Vespaboer zijn pronkstukken overhandigt. Hierbij krijg je nog een roadbook dat je gaat helpen op deze roadtrip. In dit boek staan de mooiste wegen en ook een hele hoop leuke adresjes die je on the road kunt bezoeken. Je kunt er helemaal in je ééntje op uittrekken of je kunt besluiten om de Front driver te volgen zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het kaartlezen of gps-interpretatietechnieken. De hele week lang gaat ook een Italiaanse Luigi mee op pad om je bagage in een volgwagen naar de volgende bestemming te brengen. Zo hoef je zelf niet al je spullen mee te nemen op de scooter.

Waar gaat deze roadtrip heen?

Je hebt de keuze uit 3 verschillende bestemmingen in Italië; Toscane, Sicilië & de Amalfi kust. Voor de leukste stadjes en typische Italiaanse landschappen moet je in Toscane zijn. Hier start elke week een Vespa Trip tussen 14 mei en 2 september. Je kan ook kiezen voor Sicilië, het mooiste eiland van Italië waar de zon altijd schijnt. De Vespa Trip start ook hier elke weer tussen 18 juni tot 26 augustus. Last but not least heb je nog de Amalfi kust. Perfect voor iedereen die houdt van blauwe zeeën, kilometers lange kustlijn en hoge kliffen. Dit is elke week van 25 juni en 4 augustus. Klik op de link onder bovenstaande bestemmingen om precies te zien waar de verschillende routes langskomen en om een beter beeld te krijgen van de regio’s.

Quanta costa?

Vanaf €490 p.p heb je zowel een Vespa voor 2 personen en een tweepersoonskamer. Er zijn natuurlijk ook mensen mee om het allemaal in goede banen te leiden. Zo zorgen zij bijvoorbeeld voor het vervoer van jullie bagage en helpen ze wanneer je motorpech hebt.

Waar kan ik me inschrijven?

Op Thevespatrip.com kan je meer informatie vinden of je meteen inschrijven voor deze roadtrip. Check ook vooral even deze heerlijke video!