Doe je ogen dicht en stel je voor dat je in het prachtige Italië bent. Je zit op een originele rode Vespa, rijdt door de leukste straatjes, het is lekker weer en al je vrienden rijden achter je aan op zo’n zelfde Vespa. Jullie zijn al twee dagen aan het roadtrippen en hebben ondertussen een goed kleurtje gekregen. Elke avond kom je samen met vele anderen om lekker te eten en vervolgens een feestje te maken. Klinkt dat niet als de ultieme ‘vakantie’?

Wat is het concept?

Aangekomen in Italië krijg je van een lokale Vespaboer zijn pronkstukken overhandigt. Hierbij krijg je nog een roadbook dat je gaat helpen op deze roadtrip. In dit boek staan de mooiste wegen en ook een hele hoop leuke adresjes die je on the road kunt bezoeken. Je kunt er helemaal in je ééntje op uittrekken of je kunt besluiten om de Front driver te volgen zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het kaartlezen of navigeren. De hele week lang gaat ook een Italiaanse Luigi mee op pad om je bagage in een volgwagen naar de volgende bestemming te brengen. Zo hoef je zelf niet al je spullen mee te nemen op de scooter. Daarbij is het vanaf dit jaar ook mogelijk om te kiezen voor een weekend Vespa Trip. Hierbij verblijf je op één plek en ga je 3 dagen de bestemming verkennen met je Vespa.

Waar gaat deze roadtrip heen?

Je hebt de keuze uit 3 verschillende bestemmingen in Italië; Toscane, Sicilië & de Amalfi kust. Voor de leukste stadjes en typische Italiaanse landschappen moet je in Toscane zijn. Je kan ook kiezen voor Sicilië, het mooiste eiland van Italië waar de zon altijd schijnt. Last but not least heb je nog de Amalfi kust. Perfect voor iedereen die houdt van blauwe zeeën, kilometers lange kustlijn en hoge kliffen. Check de webiste van de Vespa Trip om precies te zien waar de verschillende routes langskomen en om een beter beeld te krijgen van de regio’s. Er zijn veel verschillende data beschikbaar in de maanden juli, augustus en september.

Quanta costa?

Vanaf €450 p.p heb je zowel een Vespa voor 2 personen en een tweepersoonskamer voor de weekend trips. Ga je liever voor de week trip? Daar starten de prijzen bij €540. Dit is inclusief de Vespa, hotels, ontbijt en natuurlijk gaan er ook mensen mee om het allemaal in goede banen te leiden. Zo zorgen zij bijvoorbeeld voor het vervoer van jullie bagage en helpen ze wanneer je motorpech hebt.

Waar kan ik me inschrijven?

Op Thevespatrip.com kan je meer informatie vinden of je meteen inschrijven voor deze roadtrip.