Kajakken rond het paradijselijke Griekse eiland Milos

Één van de mooiste manieren om de schoonheid van het Griekse eiland Milos te verkennen is met de kajak. Tijdens de 3 uur durende kajak tour verken je verborgen stranden, idyllische baaitjes en bijzondere zeegrotten terwijl je op je gemak over de kraakheldere blauwe wateren drijft. Zo nu en dan neem je een verkoelende duik of kan je genieten van het uitzicht op het strand. Een te gekke tour die je wat ons betreft niet mag overslaan op Milos!

Wat ga je zien tijdens het kajakken rond Milos?

De tour start in het zuiden van Milos op Fyriplaka Beach waar je na een instructie nog een snack en water krijgt voor onderweg. Ook krijgt iedereen een waterdichte GoPro mee om onderweg (onderwater) foto’s te schieten. Er gaan twee gidsen mee waardoor iedereen op zijn eigen tempo kan kajakken en onderweg zijn vele stops om even uit te rusten. Met de kajak vaar je door zeegrotten en langs steile kliffen richting Gerakas Beach. Dit is een waanzinnig mooi wit zandstrand waar je alleen via het water kunt komen. Hier kan je snorkelen of met de gids op zoek gaan naar een hotspring. Na een lichte snack kajak je door naar Tsigrado Beach. Dit piepkleine strandje ligt in een paradijselijke baai met kristalhelder water. Hier ga je met de gids al wadend naar een bijzondere grot met felblauw water iets verderop of plof je even neer op het strand om bij te komen. Daarna is het nog maar een klein stukje terug naar Fyriplaka Beach. Zo heb je in slechts 3 uur vele mooie plekken gezien, een lekker kleurtje opgedaan en een kleine workout gehad!

Let op: De meeste dagen van het jaar gaat de kajak tour langs bovenstaande plekken maar dit is afhankelijk van de weersomstandigheden. Het kan zijn dat de locatie van de tour anders is indien het te hard waait aan de zuidkant van Milos. Er zijn gelukkig nog veel meer mooie locaties om naar uit te wijken bij harde wind. Mocht dit het geval zijn dan nemen ze de dag van te voren contact met je op.

Wat moet je meenemen voor het kajakken?

Zoals eerder beschreven krijg je water en een lichte snack van de gids. Drink je graag veel water dan kan je natuurlijk ook je eigen fles meenemen. In de kajak zitten twee afgesloten opbergruimtes waar je wat spullen in kunt bewaren. De volgende dingen zijn handig om aan te denken.

  • Zwemkleding
  • Zonnebrand
  • Zonnebril
  • Hoed of pet

Wat kost kajakken bij Milos en moet je vooraf boeken?

De kosten wisselen wat per seizoen maar meestal betaal je rond de €60 voor de tour. Dat is inclusief alle spullen zoals de GoPro, kajak, zwemvest en peddels. Je kunt je kleding en andere spullen bij het startpunt achterlaten want daar heeft de organisatie een soort strandhuisje. Ook krijg je een drybag mee voor de spullen die je mee wil nemen tijdens het kajakken zoals bijvoorbeeld je telefoon. Het is aan te raden om de tour vooraf te boeken omdat deze regelmatig volgeboekt is. Je kan de kajak tour hier boeken en mochten je plannen wijzigen dan kan je altijd nog tot 24 uur van te voren gratis annuleren. Betalen kan gewoon met iDeal.