Reisroute voor Griekenland in 12 dagen + tips

Een reisroute voor Griekenland samenstellen is alles behalve makkelijk doordat er zo veel verschillende mogelijkheden zijn. Op het vaste land zijn ontzettend veel interessante plekken te vinden waar je jezelf helemaal kunt onderdompelen in de geschiedenis van de Oude Grieken. Daarbij telt Griekenland nog zo’n 6000 eilanden om uit te kiezen. Wij hebben een reisroute gemaakt waarbij je in een korte tijd, zo’n 12 dagen, een combinatie van beide maakt. Geen gehaaste reisroute met veel verschillende plekken maar wel diversiteit en een fijne afwisseling van verschillende mooie bestemmingen. Wil je kort genieten van de mediterrane sferen in Griekenland dan is deze reisroute perfect.

Waarom hebben wij voor deze reisroute gekozen?

Met deze reisroute door Griekenland ontdek je de hoofdstad Athene, het paradijselijke eiland Milos en bekijk je de wereldberoemde zonsondergang op Santorini. Wij hebben voor deze combinatie gekozen omdat je zo in 12 dagen een mooie afwisseling hebt tussen stad, natuur en cultuur. In Athene kan je de gezelligheid van het nachtleven opzoeken en jezelf onderdompelen in de geschiedenis van Griekenland. Op het eiland Milos geniet je van de rust op de mooiste stranden van Griekenland en op Santorini verken je authentieke witgeschilderde dorpjes. In 12 dagen heb je zo voor iedere plek genoeg tijd om de mooiste bezienswaardigheden mee te pikken maar ook genoeg tijd om zo nu en dan even helemaal niets te doen.

Tips voor de reisroute voor Griekenland

Voor alle plekken op deze reisroute hebben we uitgebreide artikelen vol met tips geschreven. Daarin lees je onze tips voor de beste restaurants, leukste adresjes om te verblijven en bijzondere plekken om te bezoeken. Hieronder geven we een korte beschrijving van de bestemmingen en als je hier meer over wilt lezen dan kun je doorklikken om alle tips en foto’s te bekijken.

Verken het gezellige Athene

Athene is een verrassend leuke stad voor een kort bezoek. Sfeer heeft het genoeg maar er is niet heel veel te doen dus aan twee volle dagen heb je zeker genoeg. In de oude wijk Plaka verdwaal je in een doolhof van smalle witte straatjes en geniet je van de lekkerste Griekse gerechten op één van de vele terrassen. Een bezoek aan de Akropolis van Athene mag natuurlijk ook niet ontbreken. De 156 meter hoge tafelberg was in de Griekse oudheid het religieuze centrum van het Griekse Rijk. Hier vind je de overblijfselen van gigantische tempels en kijk je uit over heel Athene. De dag goed afsluiten met een cocktail doe je op een rooftop bar aan het gezellige Monastiraki plein. Ben je benieuwd naar wat er nog meer te doen is? Lees dan al onze tips voor Athene!

Ultiem ontspannen op Milos

Griekse eilanden als Kreta, Kos, Rhodos en Corfu kent bijna iedereen wel van naam maar van Milos hebben de meeste mensen nog nooit gehoord. Onterecht want dit verborgen paradijs heeft alles in huis voor een paar dagen ultiem ontspannen. Denk aan gezellige dorpjes, waanzinnige zonsondergangen, de mooiste witte zandstranden en een zee zo helderblauw dat je het gevoel hebt ergens in de tropen te staan. Bekijk onze tips voor Milos om een goed beeld te krijgen van dit heerlijke eiland.

Beleef de mooiste zonsondergang van Griekenland op Santorini

Santorini ken je misschien van de filmpjes op social media van de overvolle straten in Oia. Hier komen elke dag honderden mensen heen om de zonsondergang te bekijken. En ja, het is vreselijk druk tijdens de zonsondergang in Oia maar als dit je niets lijkt dat moet je vooral met de zonsopkomst gaan. Dan heb je het hele dorpje voor jezelf en wij kunnen je vertellen dat de zonsopkomst minimaal net zo mooi is! Daarnaast zijn er nog zoveel meer mooie plekken en gezellige dorpjes te vinden op Santorini waar het helemaal niet zo vreselijk druk is. Al met al vonden wij Santorini een heel leuk eiland om mee te pikken. Het eiland heeft niet zulke mooie stranden als Milos dus daarom zouden wij er niet te lang verblijven maar de witte dropjes, gebouwd op de rand van een eeuwenoude krater van een vulkaan zijn heel bijzonder om te zien.

Bekijk onze tips voor Santorini om te zien wat er allemaal te doen is en waar je die magische zonsondergang in Oia kunt bekijken zonder honderden andere mensen om je heen. Wij hebben namelijk een verborgen plekje gevonden met hetzelfde uitzicht!

Voorbeeld planning reisroute Griekenland

Je hebt meerdere mogelijkheden om deze reisroute voor Griekenland af te leggen. Vanaf Eindhoven of Amsterdam vlieg je naar Athene en vervolgens bezoek je de eilanden per boot. Naar de eilanden vliegen vanaf Athene kan ook maar dat is vaak duurder en met de wachttijden ben je meestal net zo lang onderweg als dat je met de boot zou gaan. Transavia vliegt twee keer per week direct vanaf Amsterdam naar Santorini en terug dus daar kan je rekening mee houden met het plannen van je route. Klik bij het zoeken op de website van Transavia rechtsonder op ‘Meerdere bestemmingen toevoegen’ zodat je in één boeking zowel je vlucht naar Athene als je terugvlucht vanaf Santorini kunt boeken. Je kunt de hele route natuurlijk ook andersom afleggen maar wij vonden deze volgorde fijn. Heb je meer tijd en ben je niet vies van wat stranddagen? Dan zouden wij wat langer op Milos verblijven.

 1. Vliegen naar Athene
 2. Athene
 3. Athene
 4. Boot naar Milos
 5. Milos
 6. Milos
 7. Milos
 8. Milos
 9. Boot naar Santorini
 10. Santorini
 11. Santorini
 12. Vlucht naar huis

 

tips griekenland

De beste reistijd voor Griekenland

Over het algemeen loopt het goede seizoen tussen april en half oktober. Zelf bezochten wij Griekenland eind september en hadden we heerlijk weer. De temperaturen lagen rond de 25 graden met af en toe een wat frissere dag tussendoor. In de zomervakantie is Griekenland een razend populaire bestemming en kan het enorm druk worden. In deze periode gaan de prijzen hard omhoog en de temperaturen doen hetzelfde. Het voor- en najaar zijn daarom de beste maanden om Griekenland te bezoeken met mei, juni en september als allerbeste maanden.