Ga paragliden over de Blue Lagoon in Oludeniz, Turkije

Dit artikel is geschreven door Patrycja Kolodziejczyk en is onderdeel van de Reisjunk Bucket List. Een bucket list gecreëerd door onze volgers.

Als je aan Turkije denkt denk je waarschijnlijk aan zon, zee en lekker eten. Paragliden is niet iets waar veel mensen aan denken bij een vakantie naar Turkije. Toch is dit iets wat je zeker gedaan moet hebben in dit bijzondere en mooie land. En dan bij uitstek over de Blue Lagoon in Ölüdeniz, in het zuidwesten van Turkije. En deze bijzondere plek heeft nog veel meer te bieden. De stranden zijn hier namelijk paradijselijk en in combinatie met het aangename klimaat maakt ditÖlüdeniz tot de perfecte vakantiebestemming voor het hele gezin.

De opties en de kosten

Eenmaal je hoogtevrees overwonnen kun je ervoor kiezen om via een van de vele paraglide scholen aan het strand een tandem sprong te wagen. Voor de extremere uitdaging kun je natuurlijk zelf een cursus volgen van een paar dagen. Voor de meesten onder ons blijft een tandem sprong waarbij je samen met een instructeur de lucht in gaat al uitdagend genoeg. Voor iets minder dan honderd euro spring je samen met je instructeur vanaf een 1970 m. hoge berg, genaamd Baba Dag. Wat ‘Vadertje Berg’ betekent in het Turks. Voor dit bedrag heb je eerst een anderhalf uur durende rit de berg op in een fourwheeldrive wat eigenlijk net zo spectaculair is als de sprong zelf. Aangezien je in een flinke, open auto over smalle bergpaden omhoog rijdt waar je uitzicht steeds dieper de vallei in gaat.

Het paragliden

Je rent, na de nodige instructies vooraf, samen de berg af waarna je geruisloos de lucht in zweeft. Je zweeft over de azuurblauwe baai en over de bergkammen die scherp afsteken tegen de hagelwitte stranden.  Na ruim 30 minuten in de lucht genieten land je zachtjes op het zachte zand waar je lekker relaxend kunt bijkomen van de rijke indrukken van je vlucht. Een ervaring waar je de komende tijd nog veel aan zult denken, en zeker nooit zal vergeten…

Ölüdeniz

Naast het paragliden zijn er nog heel veel andere leuke dingen je kunt doen tijdens je verblijf in Ölüdeniz. Turkije is bij uitstek het vakantieland om te gaan duiken en dit kan dan ook perfect in Ölüdeniz. Ook zijn er nog opties tot waterskiën, het maken van verschillende boottrips en wandeltochten door de prachtige oude stad. En wil je vooraf of na een van deze activiteiten even heerlijk bijkomen in het zonnetje dan kan dat prima op het strand. Al met al biedtÖlüdeniz het ideale plaatje voor de perfecte vakantie naar Turkije!

Reis info

Beste reistijd: Mei t/m juni & september t/m oktober
Visum: ESTA benodigd 
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Cheaptickets.nl