Koh Talu, het onbekende paradijs in Thailand!

Zijn er nog eilanden in Thailand waar nog geen pinautomaten en tientallen hotels te vinden zijn? Jazeker, gelukkig wel! Wij hebben een parel gevonden op 6 uur van Bangkok waar je helemaal tot rust kan komen en waar je verschillende gave activiteiten kan ondernemen. De naam van dit eiland is Koh Talu en er is momenteel maar één hotel te vinden. De reden hiervoor schuilt in het feit dat het een privé-eiland is en er vooralsnog alleen dagtripjes naartoe worden georganiseerd vanaf onder andere Cha-Am en Hua Hin.

Het eiland

Koh Talu is een klein privé-eiland in de Golf van Thailand. Er zijn drie baaien met prachtige witte stranden en aan de achterkant vind je een hoge klif met bovenop een spectaculair viewpoint. Het zeegebied rond Koh Talu is zeer rijk aan vis en het is een van de belangrijke plekken voor de vissers in de golf van Thailand. In het verleden waren er duizenden vissersboten die vaak explosieven gebruikten voor het vissen. Dit vernietigde het ecosysteem rond Koh Talu en daarom startte in 1982 de afdeling Visserij van het Ministerie van Landbouw het ”Sea Reviving Project”. Op het eiland kun je deelnemen aan een aantal activiteiten die te maken hebben met het behoud van het ecosysteem op en rond het eiland.

Koh Talu eiland in Thailand

Activiteiten op Koh Talu

Op het eiland staat een schildpadden opvangcentrum waar ze je hulp ook goed kunnen gebruiken. Hier verblijven de schildpadden tot ze één jaar oud zijn en vervolgens zetten ze de schildpadden uit in de zee. Vaak is het mogelijk om bij dit speciale moment aanwezig te zijn. Ook kan je helpen met het koraal project. Door kleine stukken levend koraal in buisjes te doen en deze in de zee te plaatsen groeit langzaam maar zeker het koraal weer terug zoals het ooit was. Een andere leuke activiteit is het inktvis-vissen en natuurlijk duiken of snorkelen. Er is genoeg te doen om je hier een dag of drie goed te vermaken. In de avond is de bar open waar vaak live muziek wordt gespeeld en overdag kan je ook altijd een heerlijke massage nemen. Vergeet ook zeker niet om even naar het viewpoint te klimmen voor een geweldig uitzicht over de klif van het eiland!

eiland

Hoe kom je op Koh Talu?

Vanaf Bangkok neem je de bus of trein naar Hua Hin. In Hua Hin zit het kantoor van Koh Talu Island Resort en hier kan je alles regelen. Ook kan je vanaf hier dus een dagtrip boeken. Echt een backpackers eiland is het niet en de prijzen zijn dan ook wel wat aan de hoge kant. Een mooie ruime kamer heb je vanaf 6.000 Bath. Een dagtrip is dus een betere optie voor de lowbudget reiziger. Hoe dan ook, Koh Talu is een geweldig eiland of je er nu voor een dag of een week naartoe gaat!

IMG_3415

Reisinfo

Beste reistijd: November t/m februari. Buiten deze maanden ook prima te doen.
Visum: Nodig bij verblijf langer dan 30 dagen
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Cheaptickets.nl
Beste hotel en hostel deals: Booking.com